«Μεγαλύτερη ομάδα ο ΠΑΟ από Ολυμπιακό»

Gazzetta team
«Μεγαλύτερη ομάδα ο ΠΑΟ από Ολυμπιακό»

bet365

Την κατάκτηση ενός τίτλου με τον Παναθηναϊκό έθεσε ως στόχο την επόμενη τριετία ο Μέντες ντα Σίλβα, που χαρακτήρισε το Τριφύλλι μεγαλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό.

Ο 31χρονος μέσος θα φοράει τα πράσινα για τα επόμενα τρία χρόνια και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου του επισήμανε την γνωριμία του με τον Γιάννη Αναστασίου, αλλά και τον ρόλο που θα έχει στον νέο Παναθηναϊκό.

Έκανε λόγο στη συνέντευξη του στους εκπροσώπους του Τύπου για νέα αρχή στην καριέρα του, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Νίκου Νταμπίζα, στον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μέντες:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα, τεράστιο όνομα. Στην Ολλανδία είναι πολύ γνωστός σύλλογος. Ξέρω καλά τον Γιάννη Αναστασσίου, έχουμε παίξει αρκετές φορές αντίπαλοι. Είχαμε μία καλή συζήτηση. Επισκέφτηκα την Αθήνα και το κλαμπ και μου αρέσει πολύ εδώ».

Σχετικά με το μεγάλο του κίνητρο: «Να βοηθήσω τον σύλλογο. Είναι σε μία δύσκολη περίοδο και το γνωρίζω, αλλά ο στόχος μου είναι αυτός. Είναι μία νέα εμπειρία για μένα. Δεν είναι επανεκκίνηση για μένα ο Παναθηναϊκός, είναι απλά μία νέα αρχή. Σαν ένα βιβλίο που σου δίνει νέες εμπειρίες».

Για το τι θα ήθελε να πει στους φίλους του Τριφυλλιού: «Είναι δύσκολη περίοδος, θέλω να μας στηρίξουν. Θα κάνω το καλύτερο και όλη η ομάδα το ίδιο. Όλοι έχουν τον Παναθηναϊκό στην καρδιά τους. Τους ζητάω να μας βοηθήσουν και υπόσχομαι πως θα δώσω το 100%. Να μας δώσουν κίνητρο ώστε να δίνουμε τα πάντα για μία καλή σεζόν».

Αναφορικά με το αν αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος ή στόπερ: «Μέσος. Έχω παίξει σε πολλά ματς σε αυτή τη θέση, νομίζω έχω την εμπειρία να ανταποκριθώ».

Για τους στόχους του: «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά μιλάμε για ποδόσφαιρο. Και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Ίσως κάποιες άλλες ομάδες να φαίνονται πιο δυνατές, αλλά μιλάμε για ποδόσφαιρο. Πρέπει να φτιάξουμε δυνατό σύνολο και κάτι μπορούμε να κερδίσουμε. Θέλω τίτλο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Αυτά τα τρία χρόνια που θα είμαι εδώ, θέλω να κάνουμε πρόοδο, να υπάρχουν νέα παιδιά που θα εξελιχθούν. Πάνω απ' όλα θέλω το πρωτάθλημα. Το αξίζει ο σύλλογος».

Σχετικά με το τι του ερχόταν στο μυαλό όταν άκουγε σε μικρή ηλικία για τον Παναθηναϊκό: «Ξέρω τον Παναθηναϊκό ως μεγάλη ομάδα. Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω, σέβομαι τον Ολυμπιακό, αλλά πάντα θεωρούσα πως ο Παναθηναϊκός έχει τις περισσότερες επιτυχίες και πως είναι μεγαλύτερη ομάδα».

Όσο για το αν έχει μιλήσει με τον Αναστασίου για τον ρόλο του: «Ήταν η πρώτη κουβέντα που κάναμε. Για τη φιλοσοφία της ομάδας και το τι θέλει από μένα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ξεκινήσω προπονήσεις και θα δούμε. Θέλω επίσης να προσθέσω κάτι, για τον Νίκο (σ.σ. Νταμπίζα). Κάνει πολλά και έκανε πολλά για μένα. Τρεις μέρες που ήμουν εδώ με έκανε να αισθανθώ χαρούμενος ως ποδοσφαιριστής. Εκπροσωπεί την ομάδα και είναι σημαντικό το ότι έκανε πολλά για μένα. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Σαφώς μέτρησε ο προπονητής, η Αθήνα ως πόλη, αλλά το να βλέπεις έναν μοντέρνο τεχνικό διευθυντή να έχει τόσο μεγάλη φιλοδοξία, η οποία συνδυάζεται με τον ίδιο τον σύλλογο, λέει πολλά. Έχει καλή φιλοσοφία και είναι μοντέρνος στη σκέψη για τη θέση που έχει. Ξέρει τον σύγχρονο ποδοσφαιριστή και φυσικά έδειξε ότι τον σέβεται».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα