«Φροντιστήριο» από τον Ρούτερ! (vids)

«Φροντιστήριο» από τον Ρούτερ! (vids)

Νίκος Αθανασίου
«Φροντιστήριο» από τον Ρούτερ! (vids)

bet365

Ο Άγγλος βοηθός του Γιάννη Αναστασίου... δίδαξε ανάπτυξη στη προπόνηση της Τρίτης. Τι ζητούσε από τους «πράσινους». OΣΤΕΡΜΠΕΚ,αποστολή: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Γιάννης Αναστασίου και όχι τυχαία, έριξε μεγάλο βάρος στους ανθρώπους που έχει δίπλα του στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Άγγλος, Στιβ Ρούτερ αποτελεί έναν δάσκαλο του ποδοσφαίρου και στη προπόνηση της Τρίτης φρόντισε να αποδείξει του λόγου του αληθές. Ο Ρούτερ δίδαξε ποδοσφαιρική ανάπτυξη με άξονα δύο συγκεκριμένες ασκήσεις, oι οποίες απαιτούσαν συγχρονισμό, γρήγορη και σωστή κυκλοφορία της μπάλας και αυτοσυγκέντρωση.

Η άσκηση είχε ως εξής: Ο στόπερ πάσαρε στο δεξί μπακ, εκείνος στον ακραίο μέσο, ο οποίος την «έσπαγε» στον αμυντικό χαφ. Το δεξί μπακ ανέβαινε στην πτέρυγα και έπρεπε να πάρει την μπάλα πάνω στον βηματισμό, έχοντας μπροστά του ένα ανδρείκελο. Εν συνέχεια την πάσαρε στον στράικερ, ο οποίος με την σειρά του έπαιζε τον κεντρικό χαφ που με την μία έπρεπε να παίξει την μπάλα κάθετα στον χώρο.

Ο Ρούτερ και αφού μοίραζε μπράβο, όποτε η άσκηση γινόταν σωστά και με ένταση, εξηγούσε όταν κάτι δεν πήγαινε καλά: « Θέλω να έχετε αυτοσυγκέντρωση. Μυαλό. Το ανδρείκελο θέλω να σκέφτεστε πως είναι ο αμυντικός, ο οποίος δεν μένει στατικός αλλά κλείνει προς τα μέσα. Άρα η πάσα σας πρέπει να είναι σωστή και να μην του δίνει δυνατότητα να την κόψει. Να είναι πάνω στον βηματισμό του συμπαίκτη σας, ώστε να την παίρνει στο σωστό τάιμινγκ. Κάθε μέρα θα το κάνουμε όλο και καλύτερα. Να βλέπεται πως πηγαίνει η φάση. Λέμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα αλλά οι συνθήκες μέσα στο παιχνίδι αλλάζουν και πρέπει να προσαρμόζεστε σε αυτές».

Στην συνέχεια ο Ρούτερ έδωσε εντολή για αλλαγή στον τρόπο ανάπτυξης. Το στόπερ έπρεπε να ανοίξει στο δεξί μπακ, εκείνος να την δώσει στη μεσαία γραμμή και πάλι πίσω στα στόπερ. Ο στόπερ να δώσει στον εξτρέμ που έκλεινε προς τα μέσα «τραβόντας» πάνω του τον αντίπαλο μπακ, ώστε να ανοίξει τον χώρο. Η μπάλα πήγαινε στον σέντερ φορ που έψαχνε να βρει τον εξτρέμ που έβγαινε κάθετα στον χώρο. Μια άσκηση που έχει σαν σκοπό την γρήγορη ανάπτυξη, κάτι το οποίο απαιτεί συγκεκριμένο αυτοματισμό, πάνω στον οποίο δούλεψε ο Αναστασίου με τον Ρούτερ.

Στην συνέχεια οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε πορτοκαλί και μπλε. Οι πορτοκαλί έπρεπε να βγάλουν σωστά την μπάλα από την άμυνα ενώ οι μπλε πίεζαν στο μισό γήπεδο. Πορτοκαλί: Καρνέζης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Δώνης, Γιαννιτσάνης. Μπλε: Αναγνωστόπουλος, Αναστασόπουλος, Μουζακίτης, Σταματάκης, Κουσίδης, Ντίνας, Μπαϊράμι, Αποστολόπουλος.


Τετ-α-τετ Αναστασίου-Κουτρουμπή

Μετά το τέλος του πρώτου μέρους του προγράμματος, ο Γιάννης Αναστασίου τράβηξε κοντά του τον Γιώργο Κουτρουμπή και του ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα στο παιχνίδι του. Ο νεαρός στόπερ, πάντως, έδειξε ιδιαίτερα κεφάτος, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις ασκήσεις και δείχνει πως δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα