«Κάνουμε περήφανους τους Έλληνες!»

«Κάνουμε περήφανους τους Έλληνες!»

Gazzetta team
«Κάνουμε περήφανους τους Έλληνες!»

bet365

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης μιλάει στο gazzetta.gr μία μέρα μετά την πρόκριση της Εθνικής Νέων στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τουρκίας και δηλώνει χαρούμενος για την χαρά που δίνουν σε όλους τους Έλληνες!

Στις 16 καλύτερες ομάδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κάτω των 20 ετών βρίσκεται από την Παρασκευή Εθνική ομάδα Νέων! Γι’ αυτή την επιτυχία, μιλάει στο gazzetta.gr ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Ο αμυντικός της Εθνικής και του Αστέρα Τρίπολης, δηλώνει πολύ χαρούμενος με την πρόκριση της Εθνικής, θέτει ως επόμενο στόχο την πρόκριση στους «8» του θεσμού, ενώ μιλάει και για το μυστικό της επιτυχίας που έχει αυτή η ομάδα... Ακόμα, τονίζει πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι ακόμα πιο χαρούμενοι γνωρίζοντας πως κάνουν περήφανους τους συμπατριώτες τους!

-Δημήτρη συγχαρητήρια για την πρόκριση! Πρώτη φορά η Ελλάδα καταφέρνει να προκριθεί σε επόμενη φάση παγκοσμίου κυπέλλου ανεξαρτήτως ηλικίας... Ποια είναι τα συναισθήματά σας μετά από αυτή την επιτυχία;

«Ευχαριστούμε πολύ... Σίγουρα υπάρχει μεγάλη χαρά και ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση γι’ αυτή την πρόκριση, γιατί δουλέψαμε όλοι πολύ σκληρά γι’ αυτό κάτι που φάνηκε στα παιχνίδια μας. Κάνουμε πολλούς ανθρώπους περήφανους στη χώρα μας και αυτό μας δίνει ακόμα περισσότερη χαρά!».

-Ποια ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Τσάνα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Παραγουάη όταν και εξασφαλίστηκε η πρόκρισή σας;

«Μας έδωσε συγχαρητήρια για αυτή τη προσπάθεια που κάναμε και μας ζήτησε να συνεχίσουμε έτσι και μας τόνισε πως αξίζουμε πολλά και ως άνθρωποι και ως ποδοσφαιριστές!».

-Ο πρώτος στόχος σας πια επιτεύχθηκε, είστε στους «16»! Επόμενος στόχος ποιος είναι;

«Το πιο σημαντικό είναι ότι πηγαίνουμε βήμα-βήμα και κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Επόμενος στόχος μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος εκτός της πρόκρισης στους “8” και να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας για να το πετύχουμε».

-Όπως φαίνεται και προκύπτει από τον τρόπο επιλογής της τρίτης καλύτερης που θα βρεθεί στον δρόμο μας από την ΦΙΦΑ, αυτή θα είναι η Ν. Κορέα. Έχετε κάποια άποψη γι’ αυτή την ομάδα; Έχετε δει κάποιο παιχνίδι της στον όμιλο;

«Δεν έχει τύχει να δούμε την Ν. Κορέα... Αλλά για να βρίσκεται και αυτή στους “16”, σημαίνει ότι είναι μια δυνατή ομάδα... Θα την αναλύσουμε τις επόμενες μέρες με την κατάλληλη προσοχή και θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί και έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση».

-Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας εδώ και δύο χρόνια;

«Ουσιαστικά αυτή η ομάδα είναι μια οικογένεια! Όλα τα παιδιά είμαστε πολύ καιρό μαζί και υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα, το οποίο πιστεύω ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας μας... Επίσης, πλέον πολλοί παίκτες μας έχουν εμπειρία από τέτοια μεγάλα παιχνίδια, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό».

-Μέχρι που είναι ικανή να φτάσει αυτή η Εθνική στην διοργάνωση κατά την γνώμη σου;

«Καταρχάς πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο σοβαροί τη δουλειά που κάνουμε... Να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια που έρχονται και με την βοήθεια της τύχης, που πάντα παίζει τον ρόλο της σε νοκ αουτ παιχνίδια, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά... Ωστόσο, τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας και να πετύχουμε τον στόχο μας».

-Ποια ομάδα θεωρείς πως έχει ήδη ξεχωρίσει και είναι το φαβορί του θεσμού;

«Σίγουρα η Ισπανία είναι μεγάλη δύναμη και έχει ξεχωρίσει...».

-Από ποδοσφαιριστές έχεις ξεχωρίσει κάποιους οι οποίοι θα πρωταγωνιστούν τα επόμενα χρόνια;

«Είναι πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές στο τουρνουά που το μέλλον σίγουρα τους ανήκει.. Αν ξεκινήσω να τους λέω έναν προς έναν, θα αργήσω να τελειώσω...!».

-Την διοργάνωση την παρακολουθούν πολλοί σκάουτερ από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους... Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι μέσω της διοργάνωσης αυτής;

«Αρχικά, στόχος κάθε παιδιού είναι το καλό της Εθνικής ομάδας. Μέσα από αυτό έρχεται και η προσωπική ανταμοιβή για όλους... Θα κοιτάξουμε να πάμε όσο πιο καλά γίνεται και τα καλύτερα θα έρθουν για όλα τα παιδιά...».

-Τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει γενικά η διοργάνωση;

«Μου έχει αφήσει μόνο θετικές εντυπώσεις! Είναι άριστα διαβασμένοι όλοι και όλα είναι τέλεια σε αυτή τη κορυφαία διοργάνωση...».

*Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον Νίκο Μαρούδα

 

Τελευταία Νέα