Λιαπάκης: «Τιμή να παίζεις στην ΑΕΛ»

Λιαπάκης: «Τιμή να παίζεις στην ΑΕΛ»

Λιαπάκης: «Τιμή να παίζεις στην ΑΕΛ»

bet365

Να παραμείνει στην ομάδα θέλει ο Μανώλης Λιαπάκης, όπως τόνισε σε συνέντευξή του, στην οποία μίλησε και για τις δυσκολίες που συνάντησε φέτος η ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο aelole

Πως θα τη χαρακτήριζες την φετινή χρονιά;
«Σίγουρα για την ΑΕΛ και για όλους μας ήταν μια δύσκολη χρονιά, εφόσον δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας, που ήταν η άνοδος. Γιατί ο μόνος στόχος για την ΑΕΛ σαν ομάδα είναι αυτός. Η χρονιά δεν ήταν πετυχημένη. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια όλα τα παιδιά, από το Γενάρη και μετά που ήρθα εγώ είχαμε ένα καλό σερί αποτελεσμάτων στα πρώτα παιχνίδια. Μετά μπορώ να πω ότι ήμασταν γενικότερα και λίγο άτυχοι σε κάποια κομβικά σημεία του πρωταθλήματος και στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω ήταν δύσκολη χρονιά για όλους μας».

Για το τι του έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από το πέρασμά σου από την ΑΕΛ;
«Σίγουρα όταν φοράς τη φανέλα της ΑΕΛ, είναι σαν να φοράς τη φανέλα μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Παίζεις σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο, παίζεις σε μια ιστορική ομάδα με έναν υπέροχο κόσμο που ακόμα και στα δύσκολα ήταν δίπλα μας. Το άσχημο ήταν σε όλη την υπόθεση ότι δεν μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε με το κόσμο μας την άνοδο της ομάδας».

Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την άνοδο;
«Αυτό είπα και προηγουμένως ότι σε κάποια σημεία του πρωταθλήματος ήμασταν άτυχοι. Όπως παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό που θα μπορούσαμε να κερδίζουμε στο πρώτο ημίχρονο με 3-0 και 4-0. Άλλο κομβικό παιχνίδι ήταν με την Παναχαΐκή στην έδρα μας. Υπήρχαν παιχνίδια στην έδρα μας που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, όχι επειδή δεν ήμασταν καλοί, σε πολλά παιχνίδια ήμασταν πάρα πολύ καλοί, έπαιξε καλή μπάλα η ομάδα, απλά μας έλειπε το αποτέλεσμα και το γκολ πιστεύω».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League;
«Σίγουρα ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, από όλα τα προηγούμενα χρόνια και όποια ομάδα είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια πιστεύω και το μεγαλύτερο ρόστερ, γιατί τώρα το να παίζεις 40 παιχνίδια συν τα παιχνίδια κυπέλλου Τετάρτη-Κυριακή χρειάζεται να έχεις και μεγάλο ρόστερ για να μπορείς να ανταπεξέλθεις, λόγω τιμωριών, τραυματισμών, διάφορα. Γιατί και η ΑΕΛ είχε αυτό το πρόβλημα φέτος, από το Γενάρη και μετά που ήρθα υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί. Ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών».

Για τον τραυματισμό σου στην διάρκεια της παρουσίας σου στην ΑΕΛ και το πόσο σε επηρέασε στην συνέχεια;
«Σίγουρα όταν υπάρχει ένας τραυματισμός, σίγουρα σε επηρεάζει, ενώ είχα μπει κανονικά με την ομάδα από την αρχή που ήρθα και νομίζω πήγαιναν όλα καλά, από το σημείο και μετά που τραυματίστηκα, επειδή και ο τραυματισμός μου χρειαζόταν πολύ περισσότερο καιρό 2-2,5 να αποκατασταθεί πλήρως, που ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί, τώρα φτάνω τους 3 μήνες. Έπαιξα νωρίς σίγουρα δεν ήμουν αυτός που ήμουνα πριν τον τραυματισμό, έκανε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσω να αγωνιστώ στα παιχνίδια που αγωνίστηκα. Σίγουρα με έφερε πίσω, ένας τραυματισμός πάντα σε φέρνει πίσω. Σίγουρα θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο με αυτά που έδειξα στην αρχή, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για την πίεση που νιώθει ένας παίκτης σε μια ομάδα όπως η ΑΕΛ;
«Όταν παίζεις στην ΑΕΛ και σε ομάδες σαν την ΑΕΛ, σίγουρα υπάρχει πίεση από το κόσμο από την φανέλα που φοράς. Μόνο από τη φανέλα που φοράς και μπαίνεις στο γήπεδο υπάρχει πίεση. Σίγουρα σε κάποια σημεία του πρωταθλήματος σε κάποια παιχνίδια μας επηρέασε πιστεύω και αυτό, πολλούς από εμάς, χωρίς να βάζω τον εαυτό μου απέξω, αλλά πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο έτσι είναι επειδή είναι ανταγωνιστικό χρειάζεται και αυτό και η πίεση και όλα. Λογικό είναι να υπάρχει πίεση όταν φοράς την φανέλα της ΑΕΛ. Υπάρχουν προσδοκίες από τον κόσμο από όλους».

Για το αν θα έκανες αποδεκτή μία πρόταση για συνέχεια της συνεργασίας από την ΑΕΛ;
«Όταν έχει κάποιος πρόταση από την ΑΕΛ σίγουρα το σκέφτεσαι πολύ σοβαρά. Τώρα υπάρχει μια περίεργη κατάσταση, να βρεθεί μια άκρη πρώτα με την ομάδα, να δούμε το τι γίνεται γιατί πολλά ακούγονται πολλά γράφονται. Αν ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ΑΕΛ, θα ήταν τιμή για μένα να παίξω πάλι στην ΑΕΛ».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον; Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για σένα ελληνικές ομάδες;
«Έχω κάνει κουβέντες με κάποιες ομάδες, αλλά τώρα σίγουρο δεν είναι τίποτα. Τα πράγματα όσο περνάνε τα χρόνια αρχίζουν και δυσκολεύουν γενικότερα για όλους μας, με το ποδόσφαιρο όπως είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή. Θα κοιτάξω τι είναι καλύτερο για μένα και θα κάνω την επιλογή μου».

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο της ΑΕΛ;
«Εγώ προσωπικά να τον ευχαριστήσω γενικότερα για όλη την παρουσία μου από τους 6 μήνες στη Λάρισα. Να κάνουν υπομονή, όσο υπομονή τους μένει ακόμα. Γιατί το να είναι η ΑΕΛ 2 χρόνια συνεχόμενα χρόνια στη Β' Εθνική, δε νομίζω ότι τους αξίζει να είναι εκεί. Πιστεύω την επόμενη χρονιά οι φίλαθλοι της ΑΕΛ να καταφέρουν να χαμογελάσουν. Να βγάλουν την ομάδα εκεί που αξίζει να είναι όχι εδώ που βρίσκεται αυτή την στιγμή, με λυμένα όλα τα προβλήματα και διοικητικά και αγωνιστικά».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα