«Μεγάλη απόσταση με τον Ολυμπιακό»!

«Μεγάλη απόσταση με τον Ολυμπιακό»!

«Μεγάλη απόσταση με τον Ολυμπιακό»!

bet365

Ο Κώστας Κατσουράνης δεν συνηθίζει να χαϊδεύει αυτιά και ανέλυσε γιατί υπάρχει μεγάλη αγωνιστική απόσταση με τον Ολυμπιακό και πώς θα καλυφθεί...

Ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε στο "Libero 107.4", αρχικά για την παρουσία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

"Δεν ήρθα για να δώσω εξετάσεις. Ολοι ξέρουν ποιος είμαι. Είμαι επαγγελματίας, πληρώνομαι από την ομάδα μου για να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να δουλεύω κάθε μέρα. Αυτός είναι ο σκοπός μου".
Για το αν ευχαριστήθηκε το ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ: "Οσο μπορούσα. Είμαι πιο πολύ ευχαριστημένος την καθημερινότητα μέσα στα αποδυτήρια, γιατί η ομάδα είχε καλό κλίμα. Αν εξαιρέσουμε κάποιες ακρότητες που συνέβησαν, που τα είπε και χθες ο Δημήτρης. Ηταν μία χρονιά περίεργη για την ομάδα και για μένα. Δεν το ευχαριστήθηκα όσο ήθελα, αλλά ένιωθα καλά και δυνατός τουλάχιστον να βοηθήσω να πετύχουμε έναν από τους στόχους της ομάδας".

Για το αν η σεζόν είναι επιτυχημένη: "Πρέπει να τα βάλουμε σε μια σειρά. Πως ξεκίνησε η ομάδα και τι στόχους είχε, γιατί ανέβηκε ο πήχης τον Ιανουάριο. Όλα είναι μια αλυσίδα. Αυτό που νιώθω και εισπράττω από τους συμπαίκτες μου είναι ότι δεν είναι ώρα να πανηγυρίζουμε. Δεν είχαμε τόσο καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, τουλάχιστον αυτή που θα θέλαμε εμείς, ιδιαίτερα μετά τις προσθήκες τον Ιανουάριο, περιμέναμε η ομάδα να αποδώσει καλύτερα. Οι λόγοι που δεν έγινε αυτό, τους έχουμε πει πάνω κάτω, δεν είναι η δουλειά μου να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι .Πρέπει να την αφήσουμε πίσω αυτή τη χρονιά. Τουλάχιστον ήρθαν τα πράγματα καλά στο τελευταίο παιχνίδι και η ομάδα πέτυχε ένα στόχο που έβαλε. Και αυτό είναι θετικό".Για την δεύτερη θέση που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ: "Θα παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ με πολύ δύσκολους αντιπάλους. Είναι τεράστιο μειονέκτημα να παίξουμε χωρίς κόσμο, αλλά το ξέραμε ότι θα το έχουμε και δεν είναι δικαιολογία. Δεν είναι δικαιολογία αλλά είναι μειονέκτημα".

Για τα δύο πρόσωπα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον ΠΑΣ: "Εξήγηση είναι όλη τη χρονιά και από τον πρώτο γύρο που είδα τον ΠΑΟΚ και στο δεύτερο γύρο που ήμουν στην ομάδα. Η δική μου εξήγηση είναι λείπουν βασικά πράγματα από τον ΠΑΟΚ αγωνιστικά και δε νομίζω ποτέ ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έκανε πολύ καλά παιχνίδια φέτος. Για αυτό και υπάρχουν τα σκαμπανεβάσματα"

Για το τι λείπει από τον ΠΑΟΚ: "Αυτοί που πρέπει να βρουν τι λείπει, πρέπει να το βρουν. Ηταν μία σεζόν, ήταν αρκετός ο χρόνος για να δούμε τι λείπει. Πρέπει όλοι να καταλάβουν τι έγινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ βγήκε η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη δεν το δικαιολόγησε αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος ούτε από τον Αστέρα, ούτε από τον Ατρόμητο, ούτε από τον ΠΑΣ. Σε όλο το πρωτάθλημα και στα πλέι οφ. Πρέπει να βρούμε το γιατί. Εχει βάρος στη φανέλα, αλλά αυτό δεν κερδίζει από μόνο του".

Για τον φόβο που έκανε λόγο ο Σαλπιγγίδης μετά τα γεγονότα στο ματς με τον Ατρόμητο: "Το ένιωθα και εγώ, σαν αντίπαλος. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Χωρίς να ρίξω ευθύνη στον κόσμο, πίεση υπάρχει σε πολλές ομάδες αλλά δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστεί ο παίκτης. Δεν είναι εύκολο αυτό που γινόταν έξω από την Τούμπα, δεν είναι ωραίο και δεν αρέσει σε κανέναν. Στην τελική, παίζουμε ποδόσφαιρο και αν δεν κάνουμε εμείς, υπάρχει κάποιος να μας διώξει και να φέρει κάποιους άλλους. Ετσι γίνεται συνήθως στο ποδόσφαιρο. Οπότε αυτό είναι και ο φόβος, ότι αν δε νικήσουμε πως θα γυρίσουμε σπίτια μας. Αυτό περνάει υποσυνείδητα στον ποδοσφαιριστή και αυτομάτως για όσους έχουν παίξει ποδόσφαιρο ή παρακολουθούν και καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο είναι ένα μείον για τον ποδοσφαιριστή. Το να μπαίνει δηλαδή με άγχος. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που το αντέχουν και κάποιοι που δεν το αντέχουν. Αλλά η ουσία είναι ότι δεν είναι σωστό να γίνεται αυτό. Υπάρχει πίεση, θα πάρει λιγότερες πρωτοβουλίες αυτό είναι ότι χειρότερο".

Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο: "Δεν είναι ο αποκλεισμός μόνο, αλλά ο τρόπος. Ηταν τραγικός. Δεν αρμόζει σε μια ομάδα τέτοιος αποκλεισμός. Αυτή η βραδιά έπαιξε ρόλο και για τη συνέχεια, για την εικόνα που είχε η ομάδα στα πλέι οφ. Επρεπε να γίνουν άλλα πράγματα σε εκείνο το παιχνίδι. Γενικά η εικόνα του ΠΑΟΚ φέτος στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν καλή. Μιλάμε για αυτό το παιχνίδι γιατί θα πηγαίναμε να διεκδικήσουμε έναν τίτλο και θα μπορούσες να κάνεις τη χρονιά σου να πάει ωραία. Είχες τις δυνατότητες να το κάνεις μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, που δεν άξιζες να κερδίσεις και κέρδισες στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα με τον Αστέρα"

Για τα αποτελέσματα στα πλέι οφ και το πόσο επηρέασαν τον κόσμο: "Πρέπει να προβληματιστεί, να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και όλοι να αρχίσουν λειτουργούν προς το καλό. Εξαρτάται όμως ποιο είναι το καλό. Άλλο μπορεί να είναι το καλό για μένα, άλλο για τον πρόεδρο της ομάδας, άλλο για τον ιδιοκτήτη, άλλο για το φίλαθλο. Η ουσία είναί ότι πρέπει όλοι εμείς να έχουμε ένα κοινό καλό για την ομάδα και να ταυτίζονται οι απόψεις μας. Αλλιώς δε γίνεται δουλειά σε μια ομάδα. Ολοι πρέπει να έχουν ένα κοινό στόχο. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει ομάδα, να τα βάλουν κάτω και να σχεδιάσουν μια ομάδα, όπως θέλουν αυτοί με βάση τα κοινά στοιχεία. Να φτιάξουν ένα σύνολο καλό, που δε θα εξαρτάται μόνο από το αποτέλεσμα. Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει να κινηθούμε στα ελληνικά δεδομένα. Για να ξεφύγεις από τα ελληνικά δεδομένα πρέπει να κάνεις μια ομάδα καλή και ανταγωνιστική στον αγωνιστικό χώρο και να μην κρίνονται τα πάντα από το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι και τύχη. Στο ποδόσφαιρο, δεν πρέπει να αφήνεις τίποτα στην τύχη. Η τύχη θα είναι μαζί σου 1-2 φορές. Δε μπορεί να την έχεις συνέχεια. Το χάνεις τρία παιχνίδια στο 90΄ δεν είναι μόνο τύχη. Κάτι κάνεις λάθος σαν οργανισμός για να χάσεις τρία παιχνίδια στο 90’".

Για τις τραβηγμένες αντιδράσεις του κόσμου: "Είναι έτσι και αλλιώς άρρωστο. Υπάρχουν προηγούμενα για τον Δημήτρη, για τον Κλάους υπάρχει παραπληροφόρηση, ακούγονται πολλά πράγματα που δεν ισχύουν για αυτόν. Είναι ένα παιδί που έχει κάνει λάθη, αλλά δίνει την ψυχή του για τον ΠΑΟΚ, ό,τι καλύτερο έχει το βγάζει από μέσα του και προσπαθεί. Μην ξεχνάμε ότι έβαλε τόσα γκολ, η ομάδα δεν είχε πολλά σέντερ φορ για να πεις ότι είναι ντεφορμέ ο Κλάους και τον αντικαθιστώ. Μόνο ο Κλάους και ο Δημήτρης είναι. Εχουν την ευθύνη να βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα και είναι μεγάλη ευθύνη αυτή. Από όσο θυμάμαι εγώ ο ΠΑΟΚ, είχε πάντα ξένους σέντερ φορ και είναι καλύτερο να τους στηρίζεις παρά να τους βρίζεις. Είναι και οι δύο διεθνείς, έχουν παραστάσεις και αποτελούν και οι δύο κεφάλαια για τον ΠΑΟΚ. Ιδιαίτερα ο Κλάους που είναι και πιο μικρός και προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Δεν είναι λογικό να γίνονται τέτοια πράγματα με τον Κλάους ή με τον Δημήτρη. Υπάρχει υγιής κόσμος που αγαπάει την ομάδα και της συμπαραστέκεται".

Για την απόσταση από τον Ολυμπιακό: "Είναι μεγάλη η απόσταση αυτή τη στιγμή. Μιλάμε για εντός γηπέδου. Θεωρώ ότι πρέπει να μπουν γερές βάσεις για να γίνει αυτό. Και μετά μπορείς να μιλήσεις για πρωτάθλημα".
Για τις βάσεις που πρέπει να βάλει ο ΠΑΟΚ: "Για μένα είναι η δημιουργία μιας ομάδας. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Μπορεί να σε καθιερώσει για πολύ καιρό στο προσκήνιο. Δεν υπάρχει υπομονή στη χώρα που ζούμε αλλά πρέπει κάποιος να κάνει την αρχή".

Για το ότι δεν υπάρχει υπομονή: "Πολλές ομάδες είναι στερημένες από τίτλους, μην κρυβόμαστε. Μόνο ο Ολυμπιακός παίρνει τίτλους. Η ΑΕΚ πήρε ένα Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός ένα νταμπλ, αλλά εντάξει. Βλέπεις ότι και Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξαν, αλλά γινόταν παλιότερα που έπαιζαν τρεις ομάδες από την Ελλάδα. Ηταν αλλιώς τα πράγματα και τα οικονομικά της χώρας. Δε μιλάω για το τώρα. Το θέμα είναι αν θα βάλεις βάσεις, να χτίσεις ομάδας για το μέλλον και να είσαι πάντα στο προσκήνιο. Ολες αυτές οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα".

Για την θέση που αποδίδει καλύτερα: "Το τι θα πω εγώ δεν παίζει ρόλο. Δυστυχώς έτσι είναι. Ότι θεωρεί ο εκάστοτε προπονητής. Ο κάθε προπονητής αποφασίζει για το καλό της ομάδας. Μπορεί να κάνει λάθος, μπορεί να κάνει και το σωστό. Δεν είναι δική μου απόφαση αυτή. Δε χρειάζεται εγώ να πάρω θέση. Είναι καθαρά θέμα του προπονητή, που κοιτάει να βάλει τον ποδοσφαιριστή εκεί που είναι το καλύτερο για την ομάδα του".
Για το αν την επόμενη σεζόν ολοκληρωθεί η καριέρα του: "Δεν υπάρχει κάποιο σημάδι ότι τελειώνει. Οσο είμαι καλά και δεν έχω τραυματισμούς θα συνεχίσω. Αμα νιώσω ότι δεν είμαι καλά θα σταματήσω".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα