«Ο Παναθηναϊκός να εκπέμπει υγεία»

«Ο Παναθηναϊκός να εκπέμπει υγεία»

Gazzetta team
«Ο Παναθηναϊκός να εκπέμπει υγεία»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου εξέφρασε την ανυπομονησία του για το πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο, αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό που οραματίζεται και στον στόχο να λανσάρει η ομάδα το ολλανδικό μοντέλο.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στα όσα θέλει να περάσει στην ομάδα, στον Δημήτρη Σαραβάκο και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι ο Παναθηναϊκός να εκπέμπει υγεία.

Αναλυτικά:

Ανυπομονείς να κάτσεις στον πάγκο της ομάδας στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στο Απόστολος Νικολαϊδης;

«Βέβαια είναι ένα ιστορικό γήπεδο, συνδεδεμένο με τις μεγάλες στιγμές της ομάδας. Έχουν αλλάξει φυσικά τα δεδομένα, η διοίκηση έχει κάνει μια τρομερή προσπάθεια ώστε το γήπεδο να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την έναρξη του πρωταθλήματος. Αν το γήπεδο έχει τον κόσμο που πρέπει θα δώσει μεγάλη στήριξη και ώθηση για τα νέα παιδιά που θα αγωνιστούν εδώ. Σε πρώτη φάση θέλουμε να είναι σε καλή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος, έτσι ώστε να μπορούμε να παίζουμε γρήγορο και τεχνικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο και πιστεύω και για μένα και για τους συνεργάτες μου πως θα είναι ότι καλύτερο να παίξουμε σε αυτό το ιστορικό γήπεδο».

Τι στυλ ποδοσφαίρου θες να παίζει ο Παναθηναϊκός που οραματίζεσαι;

«Μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό είναι συνυφασμένη με την κορυφή. Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν όμως για να φτάσει η ομάδα στην κορυφή. Στόχος μας είναι η ομάδα να εκπέμπει υγεία. Οι απαιτήσεις μας είναι και οι χαφ και οι εξτρέμ να πατάνε περιοχή και να βάζουν γκολ. Η ομάδα φέτος έπαιζε 4-3-3 ενώ και οι ακαδημίες χρησιμοποιούσαν το ίδιο σύστημα, που είναι πολύ σημαντικό.

Όταν είσαι στην πρώτη ομάδα, το σημαντικότερο από όλα είναι να κερδίζει η ομάδα, γιατί μέσα από τα παιχνίδια κρίνονται πάρα πολλά πράγματα και αποφασίζουν για το μέλλον του καθενός, οπότε εμάς μας ενδιαφέρει εκτός από καλό ποδόσφαιρο να μπορούμε να κερδίζουμε κιόλας και αυτός άλλωστε θα είναι ο στόχος μας. Επιθετικό ποδόσφαιρο για μένα είναι επιθετική σκέψη, είτε κάνεις επίθεση, είτε κάνεις άμυνα».

Το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι τόσο καλό ενώ και η διαιτησία επηρεάζει αρκετά στα παιχνίδια;

«Για μένα και για τους παίχτες αρχή μας θα είναι να μην ασχολούμαστε με τίποτα άλλο εκτός από το χώρο του ποδοσφαίρου, ότι παίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ό,τι συζήτηση κάνουμε θα παραμένει μόνο εντός ποδοσφαίρου».

Θεωρείς ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να λανσάρει το ολλανδικό μοντέλο;

«Αυτός είναι ο στόχος, η δουλειά που γίνεται μέσα στις ακαδημίες είναι παρά πολύ καλή, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια και πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία θα στηριχθούμε και θα δουλέψουμε. Το πρώτο πράγμα που θέλω να περάσω είναι το κίνητρο και η φιλοδοξία, γιατί αν αρχίσουμε να μιλάμε για το οικονομικό, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει όλες τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό κλαμπ και όλοι να λένε για τη δουλειά που γίνεται στον Παναθηναϊκό».

Για τον ρόλο του Δημήτρη Σαραβάκου;

«Και μόνο το όνομά του είναι τιμή για εμάς. Εγώ μεγάλωνα με τις αφίσες του Σαραβάκου πάνω από το κρεβάτι μου. Ο ρόλος του θα είναι αυτός του συντονιστή ανάμεσα στη διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα»

Ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν και εάν υπάρχει προτεραιότητα σε κάποια θέση;

«Ήταν φανερά τα προβλήματα φέτος στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στο κέντρο, στην επίθεση και στα άκρα. Νομίζω ότι όλοι έχουν προτεραιότητα. Υπάρχουν ήδη κάποια παιδιά στην ομάδα θα πλαισιωθούν και από κάποιους άλλους και θα φτιάξουμε ένα μικρό ρόστερ και ανταγωνιστικό. Είναι σημαντικό για εμάς να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών».

Τι θέλεις να περάσεις στους παίκτες;

«Εκείνο που προσπαθώ να περάσω είναι το κίνητρο και την φιλοδοξία. Αν ξεκινήσω με κάποιο παίκτη να μιλάμε για το οικονομικό κατευθείαν δεν θα υπάρχει λόγος να συνεχίσω να μιλάω με κάποιον παίκτη. Είναι σημαντικό ο παίκτης που θα έρθει όταν του εξηγήσουμε το πλάνο και το καταλαβαίνει να αναγνωρίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν. Δεν θέλουμε να υποσχεθούμε σε κανένα παίκτη πράγματα που δεν μπορούμε να τα κάνουμε».

Έχεις μιλήσει με τον Τεν Κάτε;

«Ναι, έχουμε μιλήσει. Πήγα στην προπόνηση της ομάδας του. Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση και μίλησε με τα καλύτερα λόγια στους συνεργάτες του για τον Παναθηναϊκό. Παρά το γεγονός ότι έχει εργαστεί σε Άγιαξ, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι έχει τον Παναθηναϊκό ψηλά και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που μιλά στους συνεργάτες του».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα