Τα σπουδαιότερα ματς μέχρι το τέλος του 2019

Gazzetta team
Τα σπουδαιότερα ματς μέχρι το τέλος του 2019

bet365

Η λίστα με τα παιχνίδια που πρέπει να δει κάθε φίλαθλος που σέβεται τον εαυτό του.

Δύο μήνες μένουν ακόμα για την ολοκλήρωση του 2019. Ενός έτους που έκρυβε έντονες συγκινήσεις σε όλα τα αθλήματα, μολονότι το καλοκαίρι δεν υπήρχε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Το φινάλε του όμως προμηνύεται εξίσου καθηλωτικό, αφού υπάρχουν ακόμα ματσάρες οι οποίες απλά... δεν χάνονται!

Ματσάρες τις οποίες για να απολαύσεις στον μέγιστο βαθμό θα πρέπει να δημιουργήσεις συνθήκες που ελάχιστα θα απέχουν από το να βρίσκεσαι στο γήπεδο. Σαν αυτές που προσφέρουν οι νέες QLED τηλεοράσεις της Samsung, οι οποίες χάρη στην τεχνολογία HDR10+ που χρησιμοποιεί δυναμικά metadata για τέλεια διαχείριση της φωτεινότητας και των χρωμάτων, σου δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσεις εντυπωσιακή αντίθεση, ολοζώντανα χρώματα και λεπτομέρεια στην εικόνα. Ακόμα περισσότερο, με μία Super Big TV της Samsung 75”+ θα απολαύσεις εντυπωσιακό ρεαλισμό στην εικόνα και θα νιώσεις τον ενθουσιασμό της ζωντανής δράσης στο σαλόνι σου με καθαρή και λαμπερή ποιότητα εικόνας.

Κλείσε από τώρα τους φίλους για τις ημερομηνίες που θα βρεις παρακάτω και ετοιμάσου να απολαύσεις σκληρά μαρκαρίσματα, ντρίμπλες από παίκτες όπως ο Μέσι και buzzer beater από την μία στην άλλη άκρη του γηπέδου, μέσα στο σαλόνι σου.

26/11, 22:00

1. Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν (5η αγωνιστική ομίλων Champions League)

Δεν προμηνύεται απλά ως μία αναμέτρηση με μπόλικη λάμψη και «φανταχτερούς» παίκτες. Ούτε καν ως η ώρα για ρεβάνς από πλευράς Μαδριλένων, η οποία εκκρεμεί μετά το εμφατικό 3-0 της Παρί στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Το πιο πιθανό είναι η Ρεάλ Μαδρίτης να χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, αφού έτσι όπως τα ‘χει καταφέρει στις πρώτες αγωνιστικές η πρόκριση απέχει πολύ από την εξασφάλιση και θα πρέπει να κάνει ντεμαράζ νικών μέχρι το τέλος για να αποφύγει τα χειρότερα, να αποκλειστεί δηλαδή για πρώτη φορά σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η «βασίλισσα» μετά και το 2-2 εντός έδρας με την Γκενκ στα τέλη Σεπτέμβρη δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει βαθμούς κόντρα στους Παριζιάνους του Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος θα επιστρέψει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για δεύτερη φορά ως αντίπαλος, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναμένουν διαδοχή στον πάγκο της Ρεάλ μέχρι τότε, αφού η θέση του Ζινεντίν Ζιντάν παραμένει επισφαλής και ο «Ζιζού» (θα) περνάει διαρκώς από διαδοχικές... εξετάσεις.

1/12, 19:30

2. Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (12η αγωνιστική Superleague 1)

Ντέρμπι «αιωνίων»; Είδαμε. Ντέρμπι «δικεφάλων»; Είδαμε… Ολυμπιακός – ΑΕΚ; Εί-δα-με και το πλέον καθοριστικό ντέρμπι μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου δεν είναι άλλο από την μονομαχία των πρωτοπόρων. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, τα δύο πιο ισχυρά φαβορί για τον τίτλο της Superleague 1 έχουν δώσει ραντεβού για την πρώτη χειμωνιάτικη βραδιά της σεζόν και αν μη τι άλλο με την μέχρι στιγμής σταθερή πορεία αμφότερων στο πρωτάθλημα, οι λεπτομέρειες που θα χωρίζουν τις δύο ομάδες προβλέπονται ελάχιστες. Όλα δείχνουν μία συναρπαστική αναμέτρηση γεμάτη ένταση, συγκινήσεις αλλά και ουσία, μια και όπως πάντα το διακύβευμα του… πρωταθλητή χειμώνα μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι στην κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με μία Samsung όχι μόνο θα απολαύσεις το ντέρμπι κορυφής της Super League και τα υπόλοιπα ματς της λίστας, αφού οι ευφυείς τηλεοράσεις της σειράς διαθέτουν επιπρόσθετα την πλατφόρμα SmartThings, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να διαχειρίζεσαι ταυτόχρονα και όλες τις έξυπνες συσκευές σου, ενώ η λειτουργία Bixby 2.0 αναλαμβάνει ρόλο προσωπικού βοηθού, ο οποίος ενεργοποιείται μέσω φωνητικής εντολής στο τηλεχειριστήριο.

4/12 ή 18/12

3. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης (10η αγωνιστική La Liga, εξ’ αναβολής)

Όταν η πολιτική κρίση επηρεάζει το σπουδαιότερο clasico του πλανήτη, ξέρεις πως η βαρύτητα του αποκτά άλλη σημασία. Τον πρώτο συναπάντημα της σεζόν για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ μπορεί να αναβλήθηκε λόγω των όσων εκτυλίχθηκαν στην Καταλανική πρωτεύουσα που βιώνει τον δικό της ξεσηκωμό, όμως το ενδιαφέρον για την πιο κλασική ποδοσφαιρική αναμέτρηση αυξάνεται όσο καθυστερεί και το φίλαθλο κοινό… κινδυνεύει να μην το παρακολουθήσει προτού μπει το 2020 στις ζωές μας. Είτε στις 4 είτε στις 18 Δεκεμβρίου, το επικό ντέρμπι καλώς εχόντων θα λάβει χώρα στο Καμπ Νόου και πείτε την αλήθεια, τα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ και Ρεάλ-Μπαρτσελόνα ποτέ δεν είναι αρκετά. Πάντα θα θέλουμε ένα παραπάνω.

6/12, 21:30

4. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (12η αγωνιστική Euroleague)

Από καταβολής του νέου φορμάτ της Euroleague τη σεζόν 2016-17, όπου όλοι παίζουν με όλους στην regular season, τα ντέρμπι «αιωνίων» πλήθυναν, αφού γινόταν δεδομένη μία συνάντηση τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο πέρα από τις καθιερωμένες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα και πολύ συχνά και το κύπελλο Ελλάδας μέχρι τα ημιτελικά που διεξάγονται το Δεκέμβρη. Πλέον, μετά τη νέα τάξη πραγμάτων, με τον Ολυμπιακό εκτός Basket league, η 6η Δεκεμβρίου είναι «κυκλωμένη» στο ημερολόγιο με έντονο χρώμα, σε μια «μάχη» με περισσότερες ιδιαιτερότητες από ποτέ που ενδεχομένως θα έχει και ισχυρό βαθμολογικό αντίκτυπο και ένα είναι σίγουρο: όλοι οι δρόμοι και οι τηλεοπτικοί δέκτες θα… οδηγούν στο Κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Xάρη στις τηλεοράσεις Samsung QLED 8K Q950R με το νέο πρίσμα τεχνολογίας QLC (Quantum Light Control) και τη λειτουργία διευρυμένης γωνίας θέασης (Ultra Viewing Angle), που χαρίζουν κορυφαία εμπειρία θέασης από οποιοδήποτε σημείο με αποτέλεσμα να νομίζεις πως οι αιφνιδιασμοί και τα καρφώματα «πράσινων» και «ερυθρόλευκων» γίνονται μόλις 1-2 μέτρα από τον καναπέ σου.

7/12, 19:30

5. Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16η αγωνιστική Premier League)

Ανέκαθεν τα ντέρμπι είναι… ιερά στο «Νησί», πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τις δύο μισητές μεταξύ τους εκπροσώπους του Μάντσεστερ. Ιδίως, όταν πρόκειται για την εποχή των «πολιτών» του Πεπ που έχουν ήδη αφήσει ιστορία, πλην όμως υπολείπονται ήδη της μοναδικής ουσιαστικά αντιπάλου τους, Λίβερπουλ, και την εντελώς αντίπερα όχθη για το επί δεκαετίες κυρίαρχο δέος της πόλης, την Γιουνάιτεντ, η οποία «ιδρώνει» για να πάρει αποτελέσματα και έχει μείνει από νωρίς εκτός τροχιάς πρωταθλητισμού. Φυσικά, όλα αυτά διαλύονται από το ειδικό βάρος που «Manchester Derby», στο Etihad Stadium, όπου οι μνήμες των «κόκκινων διαβόλων» από το μεγάλο διπλό του 2018 με 3-2 κόντρα στην Σίτι των 100 βαθμών παραμένουν νωπές και είναι δεδομένο ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα επικρατεί στη βαθμολογία ως τις επτά του Δεκέμβρη.

26/12, 00:30

6. Φιλαδέλφεια 76ερς – Μιλγουόκι Μπακς (NBA Christmas Day)

Στην Αγγλία υπάρχει η Boxing Day στις 26 Δεκεμβρίου, στο μαγικό κόσμο του NBA η ίδια η ημέρα των Χριστουγέννων φιλοξενεί τα πιο «βαρβάτα» ντέρμπι της χρονιάς. Το μέγεθος των Μιλγουόκι Μπακς στη διάρκεια της πορείας καταξίωσης που ακολουθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των ίδιων των φιλάθλων τους. Φτάνοντας σε σημείο να παίζουν στην πιο «λαμπερή» μέρα σε ολόκληρο το καλεντάρι της regular season και μάλιστα σε... prime-time για το εγχώριο μας κοινό. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, οι φίλοι του ΝΒΑ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε χριστουγεννιάτικο mood τον «Greek Freak» απέναντι στους Φιλαδέλφια 76ερς των Ζοέλ Εμπίντ και Μπεν Σίμονς, στο απόλυτο matchup της Ανατολικής Περιφέρειας κι ενδεχομένως σε μία… πρόβα τζενεράλε ενόψει των αντίστοιχων τελικών τον επόμενο Μάιο.

Και όταν το ματς θα τελειώσει τα χαράματα, η τηλεόραση θα εναρμονιστεί με το χώρο ακόμα και σε κατάσταση αδράνειας, χάρη στη λειτουργία Ambient Mode 2.0. Η οθόνη έχει την ικανότητα να μιμείται οποιαδήποτε απόχρωση (ακόμη και εκείνη του τοίχου), να προβάλλει διάφορα widgets, έργα τέχνης ή φωτογραφίες, με ελάχιστη κατανάλωση.

26/12, 06:00

7. Λος Άντζελες Λέικερς – Λος Άντζελες Κλίπερς, (NBA Christmas Day)

Λίγες ώρες αργότερα, έπεται η… συνάντηση κορυφής. Για το φετινό μενού, με τις ισορροπίες να έχουν αλλάξει, το πάλαι ποτέ ετήσιο ντέρμπι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς έχει δώσει τη θέση του στην απόλυτη κόντρα του Λος Άντζελες. Οι Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς και του Άντονι Ντέιβις και οι Κλίπερς του πρωταθλητή Καουάι Λέοναρντ και του Πολ Τζορτζ ήδη λογίζονται ως τα ακλόνητα φαβορί για το «δαχτυλίδι» και το σίγουρο είναι ότι το Staples Center χωρά μόνο ένα… αφεντικό.

29/12, 16:00

8. Άρσεναλ – Τσέλσι (19η αγωνιστική Premier League)

Εορταστική περίοδος χωρίς ντέρμπι στην Αγγλία απλά… δεν είναι εορταστική περίοδος. Δύο μέρες πριν να αποχαιρετήσουμε το 2019 και να καλωσορίσουμε το 2020, το πρόγραμμα της πάντα γεμάτης Premier League την εβδομάδα των Χριστουγέννων επιφυλάσσει λονδρέζικη «πανδαισία». Η Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου φιλοξενεί στο Emirates την νεανική Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ και με βάση το ενθαρρυντικό ξεκίνημα και των δύο σε τροχιά τετράδας, το ματς προλογίζεται ως… ματσάρα, από εκείνες τις κλασικές που κάνουν την αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά να… περιμένει.

Κλείνοντας, να επισημάνουμε πως η 82άρα τηλεόραση της σειράς Q950 βραβεύτηκε φέτος από την EISA (European Image & Sound Accosiation) ως το καλύτερο προϊόν της χρονιάς 2019-2020. Ποιος δεν θα ήθελε να παρακολουθήσει κάποιο από τα παραπάνω ματς σε μια τέτοια τηλεόραση;

 

Τελευταία Νέα