«Από την Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή Super League των 3Χ20 ομάδων»

«Από την Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή Super League των 3Χ20 ομάδων»

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta μία ανάλυση για μία πανευρωπαϊκή Super League!

Επιστροφή χρημάτων* στο Ρόμα - Πάρμα και σούπερ αποδόσεις στα μπαράζ της Serie A από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο διεθνής αναλυτής Shaun Lawson κατέθεσε σήμερα μέσω των social media τις απόψεις του γύρω από το θέμα που έχει ανοίξει πανευρωπαϊκά για τη δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος, που θα καλύπτει όλες τις χώρες της Ευρώπης, την λεγόμενη Super League.

Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, τον Ιούνιο έχουν προσκληθεί στη Μάλτα εκπρόσωποι και των 232 συλλόγων μελών της ECA (European Club Association) για να συζητήσουν την εξέλιξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μεταξύ των οποίων δυνητικά και τη σύσταση ενός τύπου πυραμίδας «πανευρωπαϊκού συστήματος πρωταθλήματος».

Ο συγκεκριμένος αναλυτής λοιπόν θεωρεί ότι μία πανευρωπαϊκή Super League, θα έπρεπε να περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες.

Την Premier με τη συμμετοχή 20 κλαμπ, των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Μπάγερν, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν, Ίντερ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τότεναμ, Ρόμα, Βαλένθια, Νάπολι, Σεβίλλη, Άγιαξ.

Την Α΄κατηγορία με τη συμμετοχή άλλων 20 κλαμπ, των Λιόν, Πόρτο, Μπενφίκα, Λάτσιο, Σέλτικ, Άϊντχοβεν, Μαρσέϊγ, Φιορεντίνα, Έβερτον, Σάλκε, Άντερλεχτ, Μονακό, Σάλτσμπουργκ, Σαχτάρ, Ολυμπιακός, Γαλατασαράϊ, Φέγενορντ, Σπόρτινγκ, Ζενίτ, Μπορντό.

Και τη Β΄κατηγορία με τη συμμετοχή επίσης 20 κλαμπ, των Νιούκαστλ, Σαμπντόρια, Κλαμπ Μπριζ, Μπάγερ Λέβερκουζεν, Λειψία, Στουτγάρδη, Σπάρτα Πράγας, Φενέρμπαχτσε, Μπεσίκτας, Ρέϊντζερς, Άστον Βίλα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ντινάμο Κιέβου, Σπαρτάκ Μόσχας, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Λιντς, Αμβούργο, Βαασιλεία, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ερυθρός Αστέρας.

Το πλάνο περιλαμβάνει άνοδο και υποβιβασμό των ομάδων.

Όπως μπορεί κάποιος να παρατηρήσει, από την Ελλάδα υπάρχει μόνο το όνομα του Ολυμπιακού και δη στην Α΄κατηγορία. Τα κριτήρια έχουν να κάνουν με την ιστορία των συλλόγων, τα εισιτήρια τους, την παρουσία τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συνολικά υπάρχουν 10 ομάδες από την Αγγλία, οκτώ από την Ιταλία, εφτά από τη Γερμανία, έξι από την Ισπανία, πέντε από τη Γαλλία, τρεις από τις Ολλανδία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ρωσία, δύο από Σκοτία, Βέλγιο, Ουκρανία και μία από Ελλάδα, Αυστρία, Ελβετία, Τσεχία, Κροατία, Σερβία. Δεν υπάρχει εκπρόσωπος από την Σκανδιναβία. Ο αναλυτής γράφει ότι είχε κι άλλες δέκα ομάδες στο μυαλό του που δεν τις συμπεριέλαβε στο πλάνο: Ντεπορτίβο, Μπέτις, Βιγιαρεάλ, Άϊντραχτ, Βρέμη, Λέγκια, Λιλ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Σεντ Ετιέν.

Η σχετική συζήτηση σε όλη την Ευρώπη έχει ανοίξει, καθώς στα εθνικά πρωταθλήματα, πλέον ακόμη και στα πιο μεγάλα, κάθε χρόνο οι ίδιες ομάδες παίρνουν τον τίτλο. Η Γιουβέντους οκτώ σερί, η Μπάγερν εφτά, η Παρί έξι στα εφτά, η Μπαρτσελόνα τέσσερα στα πέντε. Η δε Σίτι έκανε 198 βαθμούς σε δύο πρωταθλήματα!!!

Άσχετο: Μετά τον Βαλμπου-ένα, θα υπάρξει, άμεσα και...Βαλμπου-δύο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.