Έχει και την πλάκα της η κριτική για τους…Βαλμπουενάδες στον Ολυμπιακό

Έχει και την πλάκα της η κριτική για τους…Βαλμπουενάδες στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τις μεταγραφές έμπειρων παικτών για τον Ολυμπιακό και την κριτική τους…

100% Επιστροφή* χρημάτων Μπαρτσελόνα - Βαλένθια! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Έχει την πλάκα του, πάντως, που δέχεται ο Ολυμπιακός κριτική γιατί έκλεισε τον 34χρονο Βαλμπουενά, γιατί πήγε να κλείσει τον 34χρονο Ματιέ και γιατί πάει να κλείσει τώρα τον 34χρονο Σκρίτελ και γιατί μιλάει με τον 33άρη Μπεργκ. Κριτική είτε εκ των έσω, είτε από τους αντιπάλους του.

Προσέξτε, εγώ δεν λέω ότι η ιδανική ενδεκάδα που έχω στο μυαλό μου για τον Ολυμπιακό είναι…γεμάτη με παίκτες τέτοιας ηλικίας. Εγώ επισημαίνω ότι έχει γούστο το όλο σκηνικό της κριτικής η, αν αν θέλετε των επικρίσεων, γιατί προέρχονται πρώτον εκ των έσω την στιγμή που εκ των έσω υπήρχε γκρίνια ακριβώς γιατί φέτος ο Ολυμπιακός δεν είχε έμπειρους παίκτες στο ρόστερ του και δεύτερον από τους αντιπάλους του την στιγμή που φέτος ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα έχοντας δύο 33άρηδες (Βιεϊρίνια, Μάτος), δύο 32άρηδες (Κρέσπο, Βέρνμπλουμ), τέσσερις 31άρηδες (Βαρέλα, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Κατσερίδης) κι ένα 30άρη (Μαουρίτσιο)-από δε αυτούς τους εννιά, οι έξι ήταν αναντικατάστατοι. Ακόμη δε κι η ΑΕΚ πέρσι πήρε πρωτάθλημα με πέντε παίκτες από 31 έως 33 ετών (Λάζαρο, Τσιγκρίνσκι, Κονέ, Γκάλο, Μασούντ).

Την τελική σούμα θα την κάνουμε στο τέλος, όταν θα ξέρουμε πώς θα διαμορφωθεί οριστικά το ρόστερ του Ολυμπιακού. Τα δεδομένα είναι ότι πρώτον ο Ολυμπιακός φέτος είχε λίγους έμπειρους παίκτες στην ομάδα του (33 ο Τοροσίδης, 32 ο Λάζαρος, 31 ο Νάτχο, 30 ο Βούκοβιτς), εκ των οποίων οι Τοροσίδης, Νάτχο δεν ήταν βασικοί, ο Λάζαρος έχασε πολλά παιχνίδια λόγω τραυματισμών κι ο Βούκοβιτς έκανε ρεκόρ γκολ, αλλά και αυτογκόλ. Και δεύτερον ότι τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός οδεύει να λύσει τη συνεργασία του με Βούκοβιτς, Νάτχο, ο δε Λάζαρος θα επιστρέψει από χιαστούς κι ο 34άρης Αβραάμ, για να είμαστε ρεαλιστες, δεν ξέρουμε σε τι βαθμό υπολογίζεται από τον προπονητή.

Ως εκ τούτου, προκύπτει ανάγκη να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός και με έμπειρους παίκτες. Σίγουρα είναι προτιμότερο να φέρνεις καλούς 32άρηδες παρά καλούς 34άρηδες, για όλους τους ευνόητους λόγους. Όταν, όμως, πας για ποιότητα από το πιο πάνω ράφι και είσαι ελληνική ομάδα, γίνεται πολύ πιο δύσκολο το 32 από τα 34…

Αν θέλετε την γνώμη μου, πρώτον δεν πρέπει να γεμίζεις με παίκτες μεγάλης ηλικίας, αλλά να κάνεις στοχευμένες κινήσεις και δεύτερον σημασία δεν έχει τόσο η ηλικία όσο να είναι ψαγμένες οι επιλογές. Να έχει δηλαδή ο Ολυμπιακός ψάξει καλά την κάθε περίπτωση. Πώς και πόσο έπαιξε φέτος ο κάθε Βαλμπουενά, τι τραυματισμούς είχε και ασφαλώς τι νοοτροπία έχει.

Έχει νοοτροπία Ιμπαγάσα, που ήρθε στα 34 του και δεν ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό στα 38 του η, έχει νοοτροπία Εμενίκε, που ήρθε στα 30 του και από το τελευταίο παιχνίδι του στον Ολυμπιακό, εδώ κι ενάμιση χρόνο, δεν έχει ξαναπαίξει ποδόσφαιρο;

Αυτό έχει σημασία, να ξέρει ο Ολυμπιακός τι πραγματικά παίρνει; Παίρνει τον Τουρέ στα 35 του, να έρχεται 102 κιλά (!!!) στην πρώτη ζύγιση στο Ρέντη η, παίρνει τον Καμπιάσο στα 35 του, να έρχεται στο Ρέντη και να είναι πιο fit από τους 25άρηδες;

Εκεί θα κριθεί η επιτυχία του Ολυμπιακού. Στο πόσο σωστό ψάξιμο έχει γίνει για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Άσχετο: ταινία για απόψε, Train to Busan (02.20) στην Cosmote Cinema 1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.