Η καλύτερη ελληνική αθλητική ιστορία αναβιώνει στο Γκάζι

Η καλύτερη ελληνική αθλητική ιστορία αναβιώνει στο Γκάζι

Gazzetta team
Η καλύτερη ελληνική αθλητική ιστορία αναβιώνει στο Γκάζι

bet365

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 συζητούν για το “Εξηγώντας το Θαύμα”, το βιβλίο που διηγείται και εξηγεί με επιστημονική τεκμηρίωση την ιστορία δημιουργίας της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ελληνική ιστορία.

Πώς φτιάχνεις μια ομάδα για πρωταθλητισμό; Πώς μετατρέπεται μια ομάδα με ερασιτεχνική λειτουργία και νοοτροπία σε επαγγελματική; Πώς γίνεται ένα αουτσάιντερ να κάνει πρωταθλητισμό; Τι υπάρχει πίσω από τις σκηνές των πανηγυρισμών και τα στιγμιότυπα των γκολ και των νικών; Το απόγευμα της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου (στις 18.00) στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, πρόκειται να λάβει χώρα μια συζήτηση σχετική με τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σαν τις παραπάνω, κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Σαμπράκου “Εξηγώντας το Θαύμα”. Μια συζήτηση σχετική με τη σημασία της νοοτροπίας, της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, της αξίας ανάπτυξης συναισθηματικών δεσμών ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας, τις αξίες της ηγεσίας.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης με την βοήθεια του Χρήστου Σωτηρακόπουλου και του Μιχάλη Τσόχου θα συζητήσουν για όλα τα παραπάνω με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, τον Αντώνη Νικοπολίδη και αρκετά ακόμη από τα μέλη της ομάδας που άρχισε να σχηματίζει το 2001 ο Οτο Ρεχάγκελ για να φτάσει μετά από περίπου τρία χρόνια στο ιστορικό επίτευγμα της κατάκτησης του Euro 2004.

Αυτή την ιστορία αφηγείται και αναλύει ο Βασίλης Σαμπράκος στο βιβλίο του, το οποίο βασίζεται σε πολυετή έρευνα, στις αφηγήσεις και τις αναλύσεις έντεκα Πρωταθλητών Ευρώπης και του Ρεχάγκελ, όπως και των συνεργατών του, στις εκθέσεις της Τεχνικής Επιτροπής της UEFA και του προπονητή Αθανάσιου Τερζή, ο οποίος μελέτησε όλους τους αγώνες της εποχής. Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Τόπος” αποτελεί ένα διήγημα της αληθινής ιστορίας, με ανέκδοτα περιστατικά και ντοκουμέντα, εμπλουτισμένο με επιστημονικές αναλύσεις που τεκμηριώνουν την εξήγηση της μεγαλύτερης ελληνικής αθλητικής επιτυχίας στην Ιστορία.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα