Η επιστροφή του Τσιμίκα κι η εικόνα Χασάν και Τουρέ

Η επιστροφή του Τσιμίκα κι η εικόνα Χασάν και Τουρέ

bet365

Ο κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την παρουσία των Τσιμίκα, Χασάν και Τουρέ.

Οκέϊ, το ξέρουμε ότι ο Φορτούνης στην καλή του ημέρα είναι ο παίκτης από τον Ολυμπιακό που δεν παίζεται. Έτσι συνέβη και την Πέμπτη.

Με τη διαφορά ότι στο παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου, τον πλησίασε πολύ από πλευράς απόδοσης ένας «ερυθρόλευκος», ο Τσιμίκας! Κι ούτε είναι τυχαίο ότι τους δύο αυτούς συμπεριέλαβε η Uefa στην καλύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της…

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ντόρτμουντ - Μπάγερν! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ήταν ένα παιχνίδι που επιβεβαίωσε την «επιστροφή» του Τσιμίκα, μετά από μία περίοδο πτώσης. Δεν ξέρω αν πήρε ανάσες και γύρισε δυνατός η, έπαιξε ρόλο κι η πολύ καλή κατάσταση στην οποία έδειξε ο Κούτρης, με τον Τσιμίκα να καταλαβαίνει ότι πλέον ο ανταγωνισμός για τη θέση του αριστερού μπακ είναι μεγάλος και δεν έχει τη φανέλα στο σπίτι, όπως την είχε μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, αλλά πραγματικά ήταν πάρα πολύ καλός προχθές. Κατ΄ αρχάς, ήταν πολύ δυνατός και σοβαρός αμυντικά, με τουλάχιστον εφτά καλές επεμβάσεις και νίκες σε προσωπικές μονομαχίες.

Κι από εκεί και πέρα, δημιουργικά είχε τη σέντρα στον Φορτούνη για το 2-0, το γύρισμα στον Φετφατζίδη για το 5-1 και το 2-0 ξεκίνησε από δικό του εξαιρετικό κόψιμο αντεπίθεσης της Ντουντελάνζ, με την μπάλα να πηγαίνει στον Φορτούνη κι από εκεί στον σκόρερ Λάζαρο. Όταν ο αριστερός σου μπακ είναι μέσα σε τρία γκολ, δεν μπορείς να του ζητήσεις και περισσότερα πράγματα. Μετά από μία κακή επιλογή στην αρχή, όταν έχασε το κοντρόλ σε καλή θέση για σέντρα, ο νεαρός μπακ ήταν σούπερ. Και φάουλ κέρδισε και δυνάμεις είχε και μάρκαρε καλά.

Κατά τα άλλα, μου άρεσε ο Χασάν σε αυτά τα 35 λεπτά που έπαιξε, κι όχι απλά επειδή βρέθηκε πάλι εκεί που έπρεπε, τη σωστή στιγμή για να βάλει το πόδι του και να κάνει το γκολ, αλλά κυρίως επειδή είχε καλή συμμετοχή στο παιχνίδι. Δεν ήταν στημένος μπροστά, για να περιμένει την πάσα. Έβγαινε μακριά από την περιοχή του αντίπαλου, ζητούσε μπάλες, συνδυάστηκε αρκετές φορές με συμπαίκτες του, εκ των οποίων δύο με εντυπωσιακά τακουνάκια, είχε έξοχες συνεργασίες με Φετφατζίδη, Ποντένσε και Λάζαρο, έπαιξε καλά το «ένα-δύο», βρήκε κι άλλη ευκαιρία να τελειώσει φάση, αλλά εκεί καθυστέρησε νομίζω λίγο και κοντραρίστηκε πάνω στο σουτ, ενώ θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο γκολ εάν ο Καμαρά δεν ενεργούσε εγωϊστικά κι αψυχολόγητα στο 85’, αντί να του σπάσει την μπάλα του Αιγύπτιου που ήταν μόνος του από δεξιά. Γενικά τον βλέπω καλά τον Χασάν μετά τον τραυματισμό του κι αυτό μπορεί να είναι καλό νέο για τον Ολυμπιακό ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μόνο που θέλω να γράψω και δύο πράγματα για τον Τουρέ. Όταν άκουσα ότι έμεινε ευχαριστημένος ο Πέδρο Μαρτίνς από την εικόνα του σε αυτή τη μισή ώρα που έπαιξε, δεν κρύβω ότι παραξενεύτηκα λίγο, γιατί δεν μου είχε κάνει αίσθηση. Αλλά βλέποντας από περιέργεια το βιντεάκι με την όλη του παρουσία, τι έκανε δηλαδή κάθε φορά που πήρε την μπάλα η, που επιχείρησε να μετάσχει στο παιχνίδι, κατάλαβα ότι είχε δίκιο βέβαια ο προπονητής κι όχι εγώ, που με το παιχνίδι τελειωμένο δεν είχε παρατηρήσει σωστά το παιχνίδι του Γιάγια.

Για να είμαι ρεαλιστής, ναι, ο Τουρέ κινήθηκε κατά βάση σε λίγα τετραγωνικά και δεν είχε πολλά τρεξίματα-άρα είτε ακόμη δεν είναι έτοιμος, είτε πρέπει να κατανοήσουμε ότι κάπως έτσι θα είναι το παιχνίδι του δεδομένης της ηλικίας του. Ωστόσο, είχε μία ξεκάθαρα καλή εικόνα. Έπαιρνε συνεχώς την μπάλα και την μοίραζε, με τις πάσες του να έχουν 95% ακρίβεια και τουλάχιστον τρεις-τέσσερις από αυτές έβγαλαν ευκαιρία για τον Ποντένσε και καλές προϋποθέσεις για τον Τοροσίδη και τον Λάζαρο, ενώ πάτησε κι ο ίδιος περιοχή, απλά δεν πήρε την σωστή πάσα για να τελειώσει κάποια φάση.

Κι όχι απλά ήταν φανερό ότι ήθελε να «μπει» γερά στο ματς, παρότι έγινε αλλαγή με το σκορ ήδη 4-0, αλλά το έδειξε με κάθε τρόπο, ακόμη και κάνοντας τάκλιν, με το οποίο κέρδισε την μπάλα έξω από την περιοχή του Σα. Είχε δε δύο ενέργειες πραγματικά κλάσης, τη μία με κατά μέτωπο επίθεση και την άλλη με κούρσα 50-60 μέτρων, κλέβοντας την μπάλα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και φτάνοντας σε θέση μέσα αριστερά στην περιοχή της Ντουντελάνζ.

Ήταν πολύ ενεργητικός στο παιχνίδι ο Τουρέ και μου φαίνεται μας έδειξε ότι εκεί μπορεί να παίξει, σαν οκτάρι δίπλα σε ένα εξάρι τρεχαλατζή. Κι όχι σαν δεκάρι που τον είχε αρχικά στο μυαλό του και τον έβαζε ο προπονητής. Ειδικά όχι σε παιχνίδια όπως με τον ΟΦΗ, με τον αντίπαλο του Ολυμπιακού να παίζει όλος στην άμυνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.