9 προπονητές που «ιδρώνουν» το σακάκι (pics & vids)

Gazzetta team
9 προπονητές που «ιδρώνουν» το σακάκι (pics & vids)

bet365

«Οργώνουν» το γρασίδι γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και δεν σταματούν να δίνουν οδηγίες και να φωνάζουν σε παίκτες και διαιτητές.

Θυμάστε τον Φαν Γκάαλ του Άγιαξ (όχι πως άλλαξε μετά); Είτε έκανε χατ τρικ ο Λιτμάνεν είτε ανέβαινε ο Φαν ντε Σαρ μέχρι την αντίπαλη περιοχή, επειδή το ματς ήταν 0-0 στο 90', ο Ολλανδός καθόταν σαν Βούδας στον πάγκο και σημείωνε στο μπλοκάκι του. Ούτε φώναζε στους παίκτες, ούτε έδινε οδηγίες με τα χέρια. Mπορεί να κυλούσε ολόκληρο 90λεπτο και να μην σπαταλούσε σταγόνα ιδρώτα. Στην κατηγορία 'Φαν Γκάαλ' ανήκει τόσο ο Έρικσον όσο και ο Μπάμπης ο Τεννές. Δεν λειτουργούν, όμως, όλοι οι προπονητές έτσι.

Στο επόμενο γκρουπ προπονητών, το οποίο επηρεάζεται από την εξέλιξη των αγώνων -σ' ένα σούπα ματς θα πάθει 'Φαν Γκάαλ' ενώ σ' ένα αμφίρροπο θα σηκωθεί και θα δίνει συνεχώς οδηγίες- ανήκουν προπονητές όπως ο Γιώργος Δώνης, o Λοπετέγκι και ο Κόβατς. Προπονητές δηλαδή που έχουν ενέργεια κατά τη διάρκεια του ματς, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν να ενταχθούν στην επόμενη κατηγορία. Στην κατηγορία των προπονητών που «ιδρώνουν το σακάκι».

Σ' αυτή την κατηγορία, η οποία αν μιλούσαμε για μπάσκετ θα ξεκινούσε και θα τελείωνε στον Ομπράντοβιτς, ανήκουν όλοι εκείνοι που ζουν τον αγώνα πιο έντονα από τους παίκτες. Κραυγάζουν, μορφάζουν και αν υπήρχε μια εφαρμογή που μετράει τα χιλιόμετρα που διανύουν κατά τη διάρκειά του ματς θα συγκρίνονταν μόνο με αυτά του Ενγκολό Καντέ.

Πάμε να δούμε 9 προπονητές που «ιδρώνουν» τόσο πολύ το σακάκι, που αν δεν αρχίσουν να βάζουν καθημερινά Noxzema Dry Care (το οποίο απορροφά την υγρασία κι επιτρέπει στην επιδερμίδα ν' αναπνέει), είναι θέμα χρόνου να χάσουν τη δουλειά τους.

Άγγελος Αναστασιάδης

Ο μοναδικός τρόπος για να περάσει ο Αναστασιάδης καθιστός στον πάγκο ολόκληρο το 90λεπτο, είναι να έχει κάνει κάποιο σχετικό τάμα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κινείται πάντα στα όρια της «προπονητικής περιοχής» δίνοντας συνεχώς οδηγίες στους παίκτες. Ενίοτε τους ρίχνει και καντήλια. Μπορεί να έχει φτάσει τα 65, αλλά δεν δείχνει να πτοείται. Περιμένουμε την επίσημη πρώτη του στην Εθνική για να το αποδείξει ακόμα μια φορά.

Έγινε μούσκεμα στον ιδρώτα:

Γιούργκεν Κλοπ

Μπορεί ο Κλοπ να μην είναι από τους τύπους που κάθονται στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο σε αυτή τη λίστα βρίσκεται κυρίως λόγω της έντασης των πανηγυρισμών του. Σε κάθε γκολ της ομάδας του, μπορεί να ιδρώσει όσο έχει ιδρώσει συνολικά στην καριέρα του ο Φαν Γκάαλ.

Έγινε μούσκεμα στον ιδρώτα:

Ντιέγκο Σιμεόνε

Σε αντίθεση με Αναστασιάδη και Κλοπ ο Σιμεόνε φορά όντως σακάκι στο γήπεδο. Αυτό δεν τον εμποδίζει ν' «αλωνίζει» μέσα στο γήπεδο, να δίνει συνεχώς οδηγίες στους παίκτες να εμψυχώνει παίκτες και οπαδούς της Ατλέτι και να τα βάζει με διαιτητές.

Έγινε μούσκεμα στον ιδρώτα:

Τζενάρο Γκατούζο

Η θητεία του ως αμυντικό χαφ μπορούσε να μάς προϊδεάσει για το τι θα ακολουθούσε όταν θα καθόταν στον πάγκο κάποιας ομάδας ως προπονητής. Βασικά, μας είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση να γίνει προπονητής. Παρ' όλα αυτά, έγινε και όπως όταν ήταν παίκτης έτσι και τώρα δεν μπορεί να συγκρατήσει την ενέργεια και τα νεύρα του. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ το ξέρουν από πρώτο χέρι.

Έγινε μούσκεμα στον ιδρώτα:

Σέρσε Κόσμι

Από τις μεταδόσεις του ALPHA από το καμπιονάτο πριν μια 20ετία μάθαμε -πέρα από το ότι ο Γεωργάτος έκοβε, ντρίμπλαρε, έκανε σέντρα και σκόραρε για την Ίντερ στην ίδια φάση- τον Σέρσε Κόσμι. Αυτή την υπέροχη φιγούρα με το καπέλο του μπέιζμπολ κολλημένο στο κεφάλι να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας από τον πάγκο της Περούτζια. Η κινητικότητα και η ένταση με την οποία αντιμετώπιζε οτιδήποτε γινόταν εντός και εκτός γηπέδου θα μπορούσε να του βρει άνετα ένα ρόλο σε ιταλικές κωμωδίες προηγούμενων δεκαετιών. Ένα Noxzema Dry Care στον κύριο παρακαλώ.

Έγινε μούσκεμα στον ιδρώτα:

Μιγκέλ Ερέρα

Αυτός ο μύθος έγινε γνωστός στο ευρύ ελληνικό κοινό κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2014, όταν οδήγησε το Μεξικό μέχρι τα πλέι-οφ μετά τη νίκη με 3-1 επί της Κροατίας. Πέρα από την γενικότερη κινητικότητα στον πάγκο πρόλαβε σε λίγες εβδομάδες να αποτελέσει έμπνευση για μερικά από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά γκιφάκια στην ιστορία του ίντερνετ.

Έγινε μούσκεμα στον ιδρώτα:

Χόρχε Σαμπαόλι

Κλασικός Λατινοαμερικάνος. Λες και η θέση του έχει καρφιά κινείται πάνω κάτω μπροστά από τον πάγκο του (και όχι μόνο), βάζοντας τα σε κάθε ματς με θεούς και δαίμονες. Δυστυχώς, όμως, ό,τι και να έχει κάνει στην καριέρα του. Τον Σαμπαόλι θα τον θυμόμαστε για το outfit βγαλμένο από live του Γονίδη και τις αντιδράσεις του στην τραγική εικόνα της Εθνικής Αργεντινής κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Έγινε μούσκεμα στον ιδρώτα:

Μαρσέλο Μπιέλσα

Δεν τον έχουν βαφτίσει τυχαία «el loco». Από όποια ομάδα έχει περάσει ο Αργεντίνος έχει αφήσει το στίγμα του με τη συμπεριφορά του τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. «Οργώνει» τον χώρο γύρω από τον πάγκο και δίνει συνεχώς οδηγίες.

Έγινε μούσκεμα στον ιδρώτα:

Σούλης Παπαδόπουλος

Δεν είναι εύκολες οι νίκες με μισό-μηδέν. Η ομάδα πρέπει να μην περάσει το κέντρο και οι επιθετικοί να είναι υπεραποτελεσματικοί στις λιγοστές ευκαιρίες που θα τους δοθούν για να σκοράρουν. Αναγνωρίζοντας την υπερπροσπάθεια που πρέπει να καταβάλουν οι παίκτες του σε κάθε ματς για να κερδίσουν, ο Σούλης Παπαδόπουλος ζει κάθε αγώνα με την ανάλογη υπερένταση.

Έγινε μούσκεμα στον ιδρώτα - Ο Σούλης ιδρώνει το «σακάκι» και στις συνεντεύξεις τύπου:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα