Το μεγαλύτερο «όπλο» του φετινού Παναθηναϊκού!

Το μεγαλύτερο «όπλο» του φετινού Παναθηναϊκού!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το μεγαλύτερο «όπλο» του φετινού Παναθηναϊκού!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου αναλύει το σημαντικότερο προσόν της νεανικής έκδοσης του «τριφυλλιού» που δεν είναι άλλο από την άμεση μετάβαση σε φάση επίθεσης και το πως ο Γιώργος Δώνης έφερε τους ποδοσφαιριστές του πιο κοντά στο εύκολο γκολ.

Από τα πρώτα φιλικά κιόλας επί ολλανδικού εδάφους είχε φανεί η επιλογή του Γιώργου Δώνη να φέρει τους ποδοσφαιριστές του πιο κοντά στο γκολ μέσα από την πίεση για άμεση ανάκτηση της κατοχής της μπάλας σε σημεία του γηπέδου όπου χρειάζονται παρά μόνο λίγες επαφές για να καταλήξει στο πλεκτό. Παράλληλα είχε διαπιστωθεί η δουλειά του Έλληνα προπονητή στο επιθετικό τρανζίσιον, δηλαδή στο πόσο αποτελεσματικά η ομάδα του θα μεταβαίνει από φάση άμυνας σε φάση επίθεσης, εκμεταλλευόμενη ανισορροπίες στο αμυντικό τρίτου του αντιπάλου και κενούς χώρους.

Μία σοφή προπονητική επιλογή από τον Έλληνα τεχνικό, απόλυτα ταιριστή στο έμψυχο δυναμικό που έχει στα χέρια του και στις δυνατότητές του. Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει 7 φορές.

Δύο γκολ έχει βρει από τον Μπουζούκη, δύο από τον Γιόχανσον, ένα από τον Χατζηγιοβάνη, ένα από τον Εμμανουηλίδη και ένα από τον Κουρμπέλη.

Από τα 7 τέρματα τα δύο είναι με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι, ένα από ατομική ενέργεια(το δεύτερο του Γιόχανσον στην Λάρισα) και τα υπόλοιπα τέσσερα, δηλαδή σχεδόν το 60% των έως τώρα «πράσινων» τερμάτων έχουν προέλθει από κλέψιμο και άμεση μετάβαση σε φάση επίθεσης!

Είναι ενδεικτικό το εξής:

Στην Ξάνθη ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε δύο πάσες για να σκοράρει, στο 1-0 επί της Λαμίας μόλις μία, στο 2-1 επί της Λαμίας τρεις και στο άνοιγμα του σκορ στο AEL FC ARENA ξανά μόλις μία! Ξεκάθαρες... αποδείξεις για το γεγονός πως αυτά τα τέρματα έχουν έρθει έπειτα από συντονισμένη δουλειά και οδηγίες, είναι αυτό που λέμε δουλεμένα στην προπόνηση.

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στα Πηγάδια, στην φάση του γκολ ο Κουρμπέλης επανακτά την κατοχή στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου. Πάσα στον Μπουζούκη, εκείνος στον Χατζηγιοβάνη και μετά το τετ-α-τετ ο «Μπούζου» έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Δύο πάσες ήταν αρκετές για να φτάσει σε θέση βολής το «τριφύλλι» και να βρει το γκολ που του χάρισε το πρώτο «τρίποντο» στην σεζόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ 1-0

Στην αναμέτρηση κόντρα στην Λαμία, το «τριφύλλι» βρίσκει το γκολ χάρη στην πίεση που βάζει στο επιθετικό τρίτο. Κλέβει την μπάλα σχεδόν έξω από την περιοχή με τον Χατζηγιοβάνη. Η πάσα του νεαρού εξτρέμ στον Μπουζούκη είναι αρκετή για να φέρει το γκολ!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ 2-1

Στο ίδιο ματς και με το σκορ στο 1-1, το «τριφύλλι» βρίσκει το γκολ με τον Εμμανουηλίδη. Και πάλι χάρη σε άμεση μετάβαση. Ο Ινσούα κλέβει από τον Βασιλανωντονόπουλο στο επιθετικό τρίτο των «πρασίνων» και ο Καμπετσής δίνει το τετ-α-τετ στον νεαρό επιθετικό που βάζει μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό.

ΑΕΛ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Στην χθεσινή αναμέτρηση στο «ΑΕΛ FC ARENA» ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια υποδειγματική αντεπίθεση για 1-0. Μετά το κλέψιμο του Κάτσε στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου, ο Μπουζούκης έτρεξε στον κενό χω΄ρο, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως ο αντίπαλος είχε οκτώ ποδοσφαιριστές πάνω από την σέντρα και πολύ αργές επιστροφές. Η κίνηση του Γιόχανσον και το απόλυτα σωστό timing της πάσας του νεαρού μεσοεπιθετικού, έφεραν τον Παναθηναϊκό ξανά με μία πάσα απέναντι στο γκολ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.