Μικρά και μεγάλα μυστικά των μεταγραφών…

Μικρά και μεγάλα μυστικά των μεταγραφών…

Μικρά και μεγάλα μυστικά των μεταγραφών…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta τρία πράγματα για τις μεταγραφές γενικότερα και ειδικότερα για τις φετινές.

Οι μεταγραφές έχουν τους δικούς τους κανόνες (π.χ. καμία μεταγραφή δεν υπάρχει αν δεν ανακοινωθεί, όσο σίγουρη κι αν είναι). Όπως έχουν και τα δικά τους, μικρά η, μεγάλα, μυστικά.

Για παράδειγμα, δεν απορείτε που παίκτες ελεύθεροι, περιμένουν να υπογράψουν μέσα στον Αύγουστο και ενίοτε ακόμη και τέλη Αυγούστου; Παρότι μάλιστα έχουν προσφορές. Γιατί το κάνουν; Όσο κι αν σας φαίνεται, ο λόγος είναι πολύ απλός: θέλουν να αποφύγουν να κάνουν προετοιμασία! Σου λέει ο κάθε Πρίσιτς γιατί να τρέχω ενάμιση μήνα στα βουνά μέσα στο κατακαλόκαιρο; Πάω με την γκόμενα στα νησιά, περνάω ζωή και κότα και τον Αύγουστο, κάποια στιγμή, υπογράφω, αφού ομάδα θα βρω

Παρεμπιπτόντως, δεν το γράφω για το παιδί, τον Πρίσιτς, συγκεκριμένα, γιατί δεν ξέρω τι μυαλά κουβαλάει και μπορεί να είναι απολύτως ισορροπημένος χαρακτήρας, απλά χρησιμοποιώ το όνομα του ως παράδειγμα, επειδή είναι ελεύθερος τον οποίο είχε φέρει στην Αθήνα ο Ολυμπιακός. Είναι δε καλό για τον Ολυμπιακό που έχει στη διάθεση του τον (επίσης ελεύθερο) Ποντένσε από τις 9 Ιουλίου, δηλαδή ένα μήνα πριν το πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι.

Κατά τα άλλα, κάθε μεταγραφική περίοδο έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Η δε φετινή έχει τη μεγαλύτερη! Κι όχι δεν μιλάω για το εξόφθαλμο, ότι είναι καλοκαίρι Μουντιάλ κι αναπόφευκτα

Βλέπετε, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι μεταγραφές στην Αγγλία σταματάνε στις 9 Αυγούστου, τρεις ημέρες πριν την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ. Κι επειδή η Αγγλία είναι το πιο πλούσιο πρωτάθλημα κι εκεί πέφτουν τα περισσότερα λεφτά για μεταγραφές, αντιλαμβάνεστε ότι με το που δεν υπάρχει Πρέμιερ Λιγκ στις μεταγραφές από τις 9 έως τις 30 Αυγούστου, οι ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν στην αγορά θα είναι για όλους πολύ περισσότερες, με τις τιμές λογικά πιο χαμηλές. Σε συνδυασμό και με τους παίκτες που θα θέλουν να ξεφορτωθούν ομάδες από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ας έχουμε δε υπόψιν μας ότι και στην Ιταλία, όπου πλέον αρχίζουν και πέφτουν πάλι πολλά λεφτά, οι μεταγραφές φέτος θα τελειώσουν πιο νωρίς, στις 18 Αυγούστου.

Κι ίσως είναι ένα θέμα αυτό που μπορεί να αγγίξει κάποια στιγμή και το ελληνικό πρωτάθλημα, δηλαδή οι μεταγραφές να τελειώνουν πριν την έναρξη της Λίγκας-ίσως έτσι είναι κι ο μοναδικός τρόπος να έχουν οι ομάδες διαμορφωμένα τα ρόστερ τους κάπως πιο έγκαιρα!

Απλά εμείς έχουμε τόσα πολλά να λύσουμε, που ακόμη δεν έχει γίνει η κλήρωση του προγράμματος για τη νέα σεζόν…

Άσχετο: η ομάδα με την οποία παίζει απόψε ο Ολυμπιακός δεν είναι κάποιος δυνατός αντίπαλος, αλλά δεν είναι «καφενείο» και «μπυραρία». Είναι στην Γ’ κατηγορία του Βελγίου. Στο δε Βέλγιο υπάρχουν 16 ομάδες στην Α΄κατηγορία, μόλις οκτώ (!) στη Β΄και 16 στη Γ΄. Έτσι απλά για να γνωρίζουμε την πραγματικότητα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.