Η ζυγαριά για Πάρντο και τα προκριματικά του Γιουρόπα

Η ζυγαριά για Πάρντο και τα προκριματικά του Γιουρόπα

Η ζυγαριά για Πάρντο και τα προκριματικά του Γιουρόπα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για τον Πάρντο και τη θέση του στο νέο ξεκίνημα του Ολυμπιακού

Αποτελεί κοινό μυστικό από το τέλος της περασμένης σεζόν ότι ο Πάρντο θα ήταν από τους υπό αποχώρηση παίκτες του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι.

Ο Κολομβιανός ξεκίνησε, πάντως, κανονικά την προετοιμασία και δεν μπήκε στο γκρουπ των «κομμένων» (Οτζίτζα, Ταχτσίδης κ.α.) και γιατί προφανώς ο Πέδρο Μαρτίνς τον ξέρει καλά από την Πορτογαλία. Επιπλέον, στα δύο πρώτα φιλικά ο προπονητής σαν να μας φάνηκε ότι τον έβαλε με τους θεωρητικά βασικούς αυτή την στιγμή στην επίθεση-κι ειδικά στο τελευταίο με τους Ρουμάνους ήταν τριπλέτα με τους Γκερέρο και Χριστοδουλόπουλο.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο Πάρντο δεν τα πάει άσχημα σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ομάδας. Και δείχνει σε αυτή τη φάση να είναι με τον Λάζαρο οι δύο πιο επικίνδυνοι εξτρέμ, με τον Βρουσάϊ να τους ακολουθεί, καθώς ο Φετφατζίδης μοιάζει πιο πίσω, έχοντας να παίξει μπάλα κι από τις αρχές Απρίλη. Όμως, έρχεται ο Ποντένσε και στα άκρα της επίθεσης μαζεύονται πολλοί-πέντε, χωρίς να λογαριάζουμε για εκεί τον Μάριν, τον οποίο ο Μαρτίνς χρησιμοποιεί ως δεκάρι. Άραγε θα τους κρατήσει όλους ο προπονητής για τη συνέχεια της προετοιμασίας, με το σκεπτικό ότι ο Φέτφα μπορεί να παίξει και σαν δεκάρι, ο δε Μάριν μπορεί στην πορεία του καλοκαιριού να πάρει μεταγραφή; Θα το δούμε.

Ο Πάρντο, ωστόσο, έχει ένα προτέρημα, που δεν το απορρίπτεις εύκολα: οι καλές στιγμές του είναι για γκολ. Στα δύο ημίχρονα που έπαιξε στα δύο πρώτα φιλικά είχε δύο σέντρες για γκολ στο κεφάλι του Γκερέρο (ο Ισπανός στη μία σκόραρε και στην άλλη είχε «εξωτερικό» δοκάρι), άλλη μία καλή σέντρα για το κεφάλι του Λάζαρου, ένα φαρμακερό μακρινό σουτ ελάχιστα άουτ, ένα καλοκτυπημένο φάουλ (σέντρα-σουτ) από το οποίο για λίγο δεν προέκυψε γκολ, ενώ πήρε κάμποσες προσπάθειες επιθέσεων και βρέθηκε κι ο ίδιος δύο φορές σε θέση για γκολ: οι εκτελέσεις του ήταν κακές. Την πρώτη φορά ολιγώρησε απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ και τον έκοψαν και την δεύτερη πλάσαρε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα, ενώ είτε έπρεπε να σουτάρει πολύ καλύτερα, είτε να βγάλει πάσα στον Γκερέρο. Σε άλλη μία περίπτωση έκανε καλό ξεπέταγμα και βγήκε προ του γκολκίπερ, όμως η πάσα του Μασούρα ήταν για ένα κλικ πιο μπροστά και δεν πρόλαβε ο έξω δεξιά του Ολυμπιακού να τσιμπήσει την μπάλα.

Γενικά μοιάζει να έχει χάσει εδώ και καιρό ένα μεγάλο του πλεονέκτημα, την αίσθηση του γκολ-μετά από εκείνα τα δύο που είχε πετύχει το περασμένο Σεπτέμβρη μπαίνοντας αλλαγή δέκα λεπτά στο τέλος του ματς με την Σπόρτινγκ για το Τσάμπιονς Λιγκ στο Καραϊσκάκη, έχει ξανασκοράρει μόλις σε ένα ματς. Και τι ματς, στο 5-1 μέσα στο Καραϊσκάκη επί της χειρότερης ομάδας του πρωταθλήματος, τον Πλατανιά…Κι ίσως παίζει κι αυτό το ρόλο του στην ψυχολογία του και στην επιμονή του να σουτάρει συχνά αψυχολόγητα και χωρίς τύχη, όπως συνέβη μία φορά στο πρώτο φιλικό.

Η αλήθεια ότι πλέον τον ξέρουμε καλά τον Πάρντο, τα καλά του και τα άσχημα του, καθότι παίζει 2,5 χρόνια στον Ολυμπιακό (έλειψε κι ένα εξάμηνο με δανεισμό στην Ναντ). Για παράδειγμα, δεν είναι όσο πρέπει σοβαρός στο ανασταλτικό κομμάτι. Θυμάμαι μία χαρακτηριστική φάση στο τελευταίο φιλικό, όπου η επιστροφή του για να βοηθήσει τον μπακ (Μασούρα) ήταν μάλλον αργή, με συνέπεια να χρειαστεί να κάνει φάουλ ο κόφτης (Ρομάο).

Μοιάζει γενικά δύσκολο να αλλάξει την όλη εικόνα του ο Κολομπιάνος, με τη ζυγαριά να γέρνει προς το αρνητικό, καθότι οι εντυπώσεις έχουν να κάνουν και με το οικονομικό κομμάτι, αφού η αγορά του από την Μπράγκα κόστισε 4 εκ. Ευρώ! Όμως, τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ πλησιάζουν (σε ένα μήνα το πρώτο ματς), η σπουδαία αυτή μεταγραφή ο Ποντένσε έχει να παίξει μπάλα από τον περασμένο Γενάρη λόγω του τραυματισμού του (παρεμπιπτόντως, τα ιατρικά τεστ του στο Λονδίνο τα πέρασε σούπερ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό) και ο Φετφατζίδης έχει κι αυτός μεγάλη αποχή από τους αγώνες αφού το πρωτάθλημα στην Σαουδική Αραβία τέλειωσε 12 Απρίλη-άρα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πότε οι δυο τους θα βρεθούν σε 100% ετοιμότητα.

Δεν ξέρω λοιπόν αν όλα αυτά μαζί και βέβαια η καλή διάθεση που δείχνει ο Πάρντο στην προετοιμασία, του δώσουν άλλη μία ευκαιρία στον Ολυμπιακό, μέχρι να υπάρξει προς το τέλος καλοκαιριού μία οριστική απόφαση κι εξέλιξη γι΄ αυτόν. Θεωρητικά, ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του, είναι για να πωλείται μέσα στο καλοκαίρι. Αλλά ποιος πραγματικά ξέρει τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο…

Άσχετο: έγραψα πριν λίγες ημέρες ότι ο Τοροσίδης μιλούσε με την Αλάνιασπορ των Τζαβέλλα και Μανιάτη (και Βιγιαφάνιες και Τζάλμα!). Πλέον δεν νομίζω να υπάρχει αυτή η επιλογή. Οι Τούρκοι πήραν Βραζιλιάνο δεξιό μπακ, τον Μπαϊάνο από τη Ράγιο Βαγεκάνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.