Ο Μαρτίνς ξέρει πότε θα πάει πρίμα και πότε θα πάει κόντρα…

Ο Μαρτίνς ξέρει πότε θα πάει πρίμα και πότε θα πάει κόντρα…

Ο Μαρτίνς ξέρει πότε θα πάει πρίμα και πότε θα πάει κόντρα…

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την πρώτη εικόνα του Πέδρο Μαρτίνς, που βρίσκεται ήδη 2,5 μήνες στον Ολυμπιακό!

Ιράν - Ισπανία και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Ασένσιο σημειώσει τουλάχιστον ένα γκολ στον αγώνα.  (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Νωρίς είναι ακόμη για να κριθεί ο Πέδρο Μαρτίνς, υπό την έννοια ότι μόλις ξεκίνησε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Αλλά ο Πορτογάλος πλάκα πλάκα είναι ήδη 2,5 μήνες στον Ολυμπιακό!

Από αρχές Απρίλη έχει συμφωνήσει ο Μαρτίνς με το σύλλογο κι από αρχές Μάη έχει αναλάβει και τυπικά, βάσει συμβολαίου. Έχει δηλαδή μία πρώτη εικόνα  του Ολυμπιακού κι ο Ολυμπιακός έχει μία πρώτη εικόνα του προπονητή. Και σε γενικές γραμμές νομίζω ότι είναι θετική αυτή η πρώτη εικόνα.

Ο Μαρτίνς δείχνει σοβαρός και δουλευταράς, δύο στοιχεία που λένε πολλά. Και τον κόβω κι έξυπνο. Ξέρει π.χ. πότε και πόσο πρέπει να πάει πρίμα, αλλά και πότε και πόσο πρέπει να πάει κόντρα. Θυμίζει τον συμπατριώτη του, τον Μάρκο Σίλβα.

Κι επειδή δεν είχε δουλέψει σε μεγάλη πορτογαλική ομάδα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαιτητικός. Ίσα ίσα είναι «δύσκολος» προπονητής. Έχει απαιτήσεις, δεν είναι όλο του «ναι».

Κι έχει καλό πλάνο. Το σχέδιο του δηλαδή για το πώς πρέπει να παίζει η ομάδα ξεκάθαρα έχει ποδοσφαιρική λογική.

Ούτε θέλει να αλλάξουν ριζικά τα πάντα στην ομάδα και να φύγουν όλοι οι παίκτες. Βάζει μπροστά την λογική και προχωράει.

Σίγουρα είναι ένα θέμα ότι οι αρχικές του απαιτήσεις στα μεταγραφικά ήταν εκτός τωρινής πραγματικότητας του Ολυμπιακού. Ο πρώτος παίκτης που ήθελε ήταν ο Ντανίλο της Μπράγκα-ο Ολυμπιακός τηλεφώνησε στον μάνατζερ του νεαρού Βραζιλιάνου, τον Ζόρζε Μέντες (του Κριστιάνο Ρονάλντο) κι η απάντηση ήταν, «τον έχω κλείσει με πάνω από 10 εκ. Ευρώ στη Νις»…

Ασφαλώς κι ο Ολυμπιακός πρέπει να στηρίξει τον προπονητή στο μεταγραφικό κομμάτι-και θεωρώ ότι θα το κάνει. Κι ο Μαρτίνς πλέον καταλαβαίνει τις δυσκολίες να έρθουν σημαντικοί παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειάζεται πολλή δουλειά και πολλά λεφτά για να πειστούν, κι αν πειστούν.

Τέλος πάντων, η γενική αίσθηση που έχω από τον Μαρτίνς είναι ότι η παρουσία του δίνει ελπίδα στον Ολυμπιακό για κάτι καλύτερο. Και μπορεί να είναι ένα ζήτημα ότι δεν έχει κάνει πρωταθλητισμό στην Πορτογαλία, αλλά κι ο Ζαρντίμ ήρθε εδώ έχοντας δουλέψει στην Ντεσπορτίβο Τσάβες, την Μπέϊρα Μαρ και μία σεζόν στην Μπράγκα.

Η αρχική εικόνα μου για τον Πορτογάλο λέει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να τον στηρίξει και να επενδύσει πάνω του.

 

Best of internet