Ο Τσιτσαρίτο, η Εθνική Ελλάδας και η «αναδιάρθρωση» της Λίγκας!

Ο Τσιτσαρίτο, η Εθνική Ελλάδας και η «αναδιάρθρωση» της Λίγκας!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα με αφορμή την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και την «αναδιάρθωση» του πρωταθλήματος μας...

Η Εθνική Ελλάδας μπορεί να μην είναι σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα, αλλά το πνεύμα της φαίνεται ότι είναι στα γήπεδα της Ρωσίας!

Αν τουλάχιστον κρίνουμε από κάποιες δηλώσεις που διαβάζουμε στο διεθνή Τύπο τις τελευταίες ημέρες. Για παράδειγμα, ο κορυφαίος κυνηγός του Μεξικού, ο Τσιτσαρίτο, δήλωσε σε συνέντευξη του στο espn: «Γιατί να μην πάρει το Μεξικό το Μουντιάλ; Γιατί να μην κάνει ό,τι η Ελλάδα το 2004 στο ΓΙΟΥΡΟ;».

Το θαύμα της Εθνικής μας λοιπόν τότε στην Πορτογαλία αποτελεί ένα μεγάλο παράδειγμα για πολλές ομάδες που έχουν πάει ως αουτσάϊντερ στα γήπεδα της Ρωσίας κι αν μη τι άλλο αυτό είναι τιμητικό για μας.

Αυτό που δεν είναι τιμητικό, είναι ότι η Εθνική μας απουσιάζει για δεύτερη στη σειρά μεγάλη διοργάνωση, αφού ήταν εκτός τελικής φάσης και στο ΓΙΟΥΡΟ του 2016. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει τους πάντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Διότι, να θυμίσω ότι η Εθνική μας είχε παρουσίες και στο Μουντιάλ του 2014 και στο ΓΙΟΥΡΟ 2012 και στο Μουντιάλ του 2010 αλλά και στο ΓΙΟΥΡΟ του 2008. Από εκεί δηλαδή που μετρούσαμε συμμετοχή σε 4 συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις, τώρα μετράμε απουσίες σε 2 συνεχόμενες...

Ας ελπίσουμε να συμβεί περίπου ό,τι και μετά το ιστορικό 2004. Γιατί τότε η Εθνική μας μετά το θρίαμβο της στην Πορτογαλία είχε μείνει έξω από μία μεγάλη διοργάνωση, από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Μακάρι έτσι και τώρα, μετά την ιστορική επιτυχία της Ελλάδας στο Μουντιάλ του 2014 να φτάσει στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, να είναι δύο οι μεγάλες διοργανώσεις στις οποίες να έχει μείνει απ' έξω…

Παρεμπιπτόντως, δεν ισχύουν οι πληροφορίες ότι συζητήθηκε μεταξύ Πολιτείας και Λίγκας διεξαγωγή του πρωταθλήματος της νέας σεζόν με πλέϊ οφς και πλέϊ άουτ.

Αυτό που συζητήθηκε ήταν να γίνει κανονικά πρωτάθλημα με 16 ομάδες και 30 αγωνιστικές και στο τέλος να υποβιβαστούν έξι η, τέσσερις ομάδες. Ο Υπουργός θέλει να γίνει το μεθεπόμενο πρωτάθλημα με 12 ομάδες, όπερ σημαίνει υποβιβασμός έξι ομάδων, ενώ η Λίγκα θέλει να γίνει πιο ομαλή μετάβαση στις 12 ομάδες: με υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων του χρόνου (2018-19), διεξαγωγή του μεθεπόμενου πρωταθλήματος (2019-20) με 14 ομάδες και του πρωταθλήματος 2020-21 με 12 ομάδες.

Η ουσία είναι ότι η όλη πίεση του Υπουργείου επικεντρώνεται στο να έχουμε από το 2019-20 πρωτάθλημα με 12 ομάδες, μία δεύτερη κατηγορία με άλλες 12 και μία Β Εθνική επίσης με 12. Με προοπτική, στη μεγάλη κατηγορία ο τίτλος κι οι ευρωπαϊκές θέσεις να προκύπτουν από πλέϊ οφς (1η-6η θέση) και η σωτηρία από πλέϊ άουτ (7η-12η θέση). Άρα, κάθε ομάδα να δίνει 32 αγώνες, 22 στην κανονική διάρκεια της σεζόν και 10 στα πλέϊ οφς.

Είναι κάτι που το ζητάει επίμονα η Νόβα. Κατά την γνώμη μου κι οι 32 αγωνιστικές είναι λίγες. Σε όλη την Ευρώπη είναι περισσότερες. Και νομίζω ότι κι οι 12 ομάδες είναι λίγες. Το ιδανικό είναι 14 ομάδες, με συνολικά 36 αγωνιστικές.

Ακούγεται, τέλος, ότι ο Βασιλειάδης θα συναντηθεί έως την Δευτέρα και με τους τέσσερις "μεγάλους"...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.