Αυτά είδα για τον Γκερέρο, στα δύο τελευταία παιχνίδια του στην Ισπανία

Αυτά είδα για τον Γκερέρο, στα δύο τελευταία παιχνίδια του στην Ισπανία

Αυτά είδα για τον Γκερέρο, στα δύο τελευταία παιχνίδια του στην Ισπανία

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος περιγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta πώς είδε τον Μιγκέλ Γκερέρο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Πριμέρα

Παίξε νόμιμα live στοίχημα στις μεγάλες διοργανώσεις από κινητό & τάμπλετ με τις συνταγές της Θείας Βίστα!

Βαθύς γνώστης του Μιγκέλ Γκερέρο ασφαλώς και δεν ήμουν-βλέπετε η Λεγκανές δεν είναι και η πιο ελκυστική ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Όμως, κάθισα και είδα τα ολοκληρωμένα βιντεάκια του Ισπανού από τα δύο τελευταία παιχνίδια του κατά τη φετινή σεζόν, στο 3-2 επί της Μπέτις εντός έδρας και στο 2-3 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ εκτός έδρας (οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της Πριμέρα). Κι όταν λέω ολοκληρωμένα βιντεάκια, εννοώ κάθε κίνηση του, καλή η, κακή, σε ολόκληρο το 90λεπτο. Βιντεάκια κάπου 20 λεπτά το καθένα.

Οπότε η εικόνα που έχω για τον Γκερέρο είναι από αυτά τα δύο παιχνίδια. Και εύχομαι να είναι αυτή η πραγματική εικόνα του Ισπανού, γιατί πολύ απλά θα βοηθήσει από αρκετά έως πολύ τον Ολυμπιακό.

Τον είδα να βάζει ένα γκολ, μέσα στο Σαν Σεμπαστιάν, εκμεταλλευόμενος σέντρα από αριστερά. Είχε ακολουθήσει σωστά την επίθεση, ήρθε έξω από την περιοχή, πλασαρίστηκε καλά στην περιοχή και όταν του ήρθε η μπάλα δεν την πλάσαρε, αλλά την «σκότωσε» στέλνοντας την με δύναμη ψηλά στα δίχτυα.

Και τον είδα να φτιάχνει τρία γκολ, εκ των οποίων τα δύο σε φάσεις που μου έκαναν εντύπωση.

Με την Μπέτις έκανε την κλασική κίνηση του: υποδέχθηκε ωραία την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, την πάσαρε και έφυγε στην επίθεση. Όταν δε του έγινε η μπροστινή μπαλιά σε φάση ψιλοχαμένη, αυτός όρμησε και τσίμπησε την μπάλα προ του στόπερ, έφυγε με δύναμη και αντί να πλασάρει για το γκολ από θέση μέσα δεξιά, προτίμησε και το σιγούρεψε γυρίζοντας την μπάλα στο συμπαίκτη του.

Με τη Σοσιεδάδ αξιοποίησε μία λάθος πάσα αντίπαλου και έφυγε στο χώρο, πρώτα αδειάζοντας τον αντίπαλο στόπερ και μετά πλασάροντας τον γκολκίπερ. Η μπάλα αρχικά δεν του έκανε το χατίρι, γιατί ένας αμυνόμενος απέκρουσε επί της γραμμής, όμως ο Γκερέρο πήρε την απόκρουση και με κεφαλιά γύρισε την μπάλα σε συμπαίκτη του που σκόραρε.

Στο άλλο γκολ που έφτιαξε, με την Μπέτις, κινήθηκε από θέση έξω αριστερά και πάσαρε στον σκόρερ, που σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.

Δεν ήταν, όμως, μόνο η συμμετοχή του στα τέσσερα από τα πέντε γκολ της Λεβάντες σε αυτά τα δύο ματς. Ήταν γενικά θετική η εικόνα του-δεν λέω ότι ήταν σούπερ, αλλά ήταν ξεκάθαρα θετική.

Να το διευκρινίσω ευθύς εξ αρχής: ο Γκερέρο δεν είναι το στιλ του σέντερ φορ που θα περιμένει τη φάση για να σκοράρει. Δεν είναι ο τύπος του Μήτρογλου. Και δεν ξέρω κιόλας αν έχει τα καλά τελειώματα για να είναι ο τύπος του σέντερ φορ, που θα παίξει μόνο για το γκολ και θα κάνει πολλά γκολ.

Ο Γκερέρο είναι εντελώς άλλο στιλ. Ναι, θα κυνηγήσει ως φορ το γκολ, έχοντας καλές τοποθετήσεις στην περιοχή και τελειώνοντας και με το πόδι και με το κεφάλι τις φάσεις, όμως αυτό θα είναι μόνο το ένα κομμάτι του παιχνιδιού του. Αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει είναι να βγει από την περιοχή, να υποδεχθεί την μπάλα και να την «σπάσει» στους τρεις παίκτες που παίζουν πίσω του, τα δύο εξτρέμ και το δεκάρι.

Είναι πολύ κινητικός και συμμετέχει έτσι πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας. Μπορεί να κρατάει καλά την μπάλα, ακόμη κι υπό πίεση, αλλά και να την δίνει καλά με τη μία, ακόμη κι ανοίγοντας ωραία το παιχνίδι στα πλάγια. Και θα βγει κι ο ίδιος σε θέση εξτρέμ για να ανοίξει χώρους.

Όπως είναι και ο τύπος του φορ, που θα πιέσει ψηλά την αντίπαλη άμυνα. Θα ξεκινήσει δηλαδή από αυτόν η άμυνα της ομάδας. Θα μαρκάρει, θα τρέξει, θα κάνει τάκλιν και φάουλ και θα κλέψει μπάλες. Και στις στημένες φάσεις θα πάρει τις κεφαλιές του για να αποκρούσει.

Για να είμαι ειλικρινής, βλέποντας τα στατιστικά του, τα 11 γκολ στα τρία χρόνια του στην Πριμέρα, ήμουν επιφυλακτικός, έως και λίγο αρνητικός. Όμως, βλέποντας αναλυτικά το παιχνίδι του, είδα ένα τίμιο σέντερ φορ, που δεν έχει την σούπερ ποιότητα, αλλά ξέρει μπάλα και παίζει πρώτα για την ομάδα και μετά για τον εαυτό του κι αυτό πραγματικά μου άρεσε.

Μην τρελαθούμε, δεν είναι ένας από τους καλύτερους φορ της Πριμέρα, αλλά εάν το στιλ του ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού του Πέδρο Μαρτίνς (που λογικά θα ταιριάζει και γι΄ αυτόν τον παίρνει) και εάν ο Γκερέρο είναι αυτός που είδα τις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Πριμέρα, τότε δεν έχω αμφιβολία ότι θα βοηθήσει από αρκετά έως πολύ τον Ολυμπιακό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.