Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει ευρωπαϊκό και στο ποδόσφαιρο!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει ευρωπαϊκό και στο ποδόσφαιρο!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει μέσα από το blog του στο gazzetta την άποψη του για τον Ολυμπιακό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Δικαιολογημένα οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι υπερήφανοι μετά και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου και στο πόλο.

Άλλη μία επιτυχία που δείχνει την τεράστια δυναμική που έχει αυτός ο σύλλογος. Ας σκεφθούμε απλά ότι όλες οι ελληνικές ομάδες μαζί έχουν πάρει 40 διεθνή τρόπαια κι ο Ολυμπιακός μόνος του έχει πάρει το ένα τρίτο (13) από αυτά-με τον Παναθηναϊκό να έχει τους μισούς τίτλους (εφτά) και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μαζί να έχουν πέντε. Κοινώς, ο Ολυμπιακός έχει παραπάνω τρόπαια σε όλα τα αθλήματα κι από τους τρεις άλλους μεγάλους ελληνικούς συλλόγους…

Γνώμη μου; Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει κι αυτό που του λείπει, ίσως το μόνο που του λείπει ιστορικά: να πάρει κι ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο!

Ναι, ξέρω. Δικαιολογημένα θα μου πείτε, τι λέω τώρα, σε μία εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο πάει ολοένα και πιο κάτω, με τον Ολυμπιακό να κινδυνεύει κι αυτός να παρασυρθεί.

Ακόμη κι έτσι εγώ το πιστεύω βαθιά. Και παρότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όλο και περισσότερο ξεφεύγει από το ελληνικό και γίνεται πιο δύσκολο να πετύχει σε αυτό μία ελληνική ομάδα, ακόμη κι η μεγαλύτερη.

Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να το κάνει, κατά βάση σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ. Και νομίζω ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει να το θέσει στόχο του, όσο απόμακρος κι αν μοιάζει. Είναι νέος άνθρωπος και μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό ψηλά και στην Ευρώπη.

Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι αυτά τα τελευταία χρόνια, επί ηγεσίας Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές πλησίασε τόσο κοντά στο να φτάσει στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ (δύο φορές) και του Τσάμπιονς Λιγκ (μία φορά). Κι όταν φτάνεις στους «8», με λίγη τύχη στην κλήρωση, δεν είναι μακριά ο τελικός. Και σε 90 λεπτά όλα γίνονται. Μας το έχει δείξει η Εθνική Ελλάδας…

Το Μάρτη του 2012 ο Ολυμπιακός δεν πήγε στους «8» του Γιουρόπα από ένα γκολ της Μέταλιστ στο 85’ στο Καραϊσκάκη, κυρίως επειδή όλη η ομάδα νόμιζε ότι είχε πάρει την πρόκριση (προηγούνταν ως το 80’ με συνολικό σκορ 2-0 και στα δύο παιχνίδια) και είχε το μυαλό της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τρεις ημέρες μετά…Να θυμίσω υποψήφιους αντίπαλους που θα είχε στην κλήρωση των προημιτελικών; Μεταξύ άλλων Ανόβερο, ΑΖ και Σπόρτινγκ…

Το Μάρτη του 2014 ο Ολυμπιακός δεν πήγε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ για ένα γκολ στο Όλντ Τράφορντ (2-0 εδώ τη Γιουνάϊτεντ, 0-3 εκεί). Να θυμίσω υποψήφιους αντίπαλους που θα είχε στην κλήρωση των προημιτελικών; Μεταξύ άλλων Ντόρτμουντ κι Ατλέτικο, ομάδες που τις έχει κερδίσει στο Καραϊσκάκη…

Το Μάρτη του 2017 ο Ολυμπιακός δεν πήγε στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ γιατί δεν έβαλε ένα γκολ (να ισοφαρίσει δηλαδή σε 2-2) στην Κωνσταντινούπολη παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 39’ (αποβολή Αμπουμπακάρ με το σκορ 1-1) ως το 75’ (τότε έκανε το 3-1 η Μπεσίκτας και κλείδωσε την πρόκριση). Να θυμίσω υποψήφιους αντίπαλους που θα είχε στην κλήρωση των προημιτελικών; Μεταξύ άλλων Γκενκ, Θέλτα, Άντερλεχτ…

Τρεις φορές μέσα σε μία εξαετία ο Ολυμπιακός έχασε για ένα γκολ το εισιτήριο για τους «8» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης... Άρα, δεν είναι μακριά, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το Γιουρόπα Λιγκ.

Χρειάζεται σχέδιο της διοίκησης, σταθερότητα στην ομάδα και στήριξη του κόσμου. Κι επικέντρωση στον στόχο.Ο Ολυμπιακός έχει πάρει όσα πρωταθλήματα έχουν πάρει όλες οι άλλες ομάδες μαζί στην Ελλάδα-και παραπάνω! Μπορεί να θυσιάσει ένα τίτλο για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο σύλλογος αυτός έχει τη δυναμική και για ευρωπαϊκό επίπεδο…

Άσχετο: από τις επαφές που εδώ κι ένα χρόνο έχω στο Βέλγιο, λόγω Χάσι, Προτό, Οφόε, Ζιλέ κ.α., προκύπτει ότι η Λάτσιο όντως θα πάρει τον Προτό κι ότι η Άντερλεχτ όντως θα πάρει τον Βράνιες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.