Ποιοι σέντερ φορ πιάνουν (και ποιοι όχι) στον Ολυμπιακό!

Ποιοι σέντερ φορ πιάνουν (και ποιοι όχι) στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος «δείχνει», μέσα από το blog του στο gazzetta, σε τι σέντερ φορ πρέπει να πάει φέτος ο Ολυμπιακός, βάσει του…ιστορικού του!

Οι επιλογές στις καίριες θέσεις της ενδεκάδας του Ολυμπιακού (γκολκίπερ, στόπερ, δεκάρι, φορ) είναι πάντοτε μία δύσκολη υπόθεση-για τον απλούστατο λόγο ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο δύσκολη ομάδα…

Ψάχνοντας τώρα ο σύλλογος για ένα σέντερ φορ, προκειμένου να κάνει ένα δυνατό δίδυμο με τον Ανσαριφάρντ η, να αναπληρώσει το κενό του Καρίμ αν τελικά πωληθεί, σκέφθηκα ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε, ιστορικά, ποιοι σέντερ φορ πιάνουν και ποιοι σέντερ φορ δεν "πιάνουν" στον Ολυμπιακό! Διότι το παρελθόν πρέπει να μας διδάσκει...

Ποιοι δεν «πιάνουν»;

Οι Λάτιν που έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη: ο Μεξικάνος Πουλίδο, ο Παραγουάνος Μπενίτεζ, αλλά και πιο πριν ο Αργεντίνος Νούνιες, ο Μπόρχα από το Εκουαδόρ κι ο Ουρουγουάνος Άλβεζ. Ακόμη κι ο Βραζιλιάνος Ντιόγκο που χρυσοπληρώθηκε δεν στέριωσε. 'Οπως και παλιότερα ο Αργεντίνος Φούνες κι ο Ουρουγουάνος Αγκίρε.

Οι δανεικοί: Από τον Ισλανδό Φινμπόγκασον έως τον Πορτογάλο Πασιέντσα κι από τον Παραγουάνο Βαλντέζ έως τον Αργεντίνο Χάρα και παλιότερα τον Καζίμ! Ακόμη κι ο Άγγλος Ντάρμπισαϊρ, που τον αγόρασε ο Ολυμπιακός κι έβαλε πολύτιμα γκολ, δεν στέριωσε…Ακόμη κι οι παικταράδες Γιουσκόβιακ και Κρίστενσεν, παλιότερα, δεν έμειναν παρότι έκαναν καλές σεζόν. Δεν βάζω μέσα τον Μιραλάς γιατί δεν είναι καθαρός σέντερ φορ-και σε αυτή τη θέση στον Ολυμπιακό έπαιξε, άλλωστε, μόνο ένα τρίμηνο.

Οι πιο μεγάλης ηλικίας, στα τελειώματα τους: βλέπε Καρντόσο κι Εμενίκε, που ήρθαν από Τουρκία η, τον Ισπανό Ντάνι παλιότερα. Ακόμη κι ολόκληρος Σαβιόλα τέσσερις καλούς μήνες έπαιξε και τέλος…

Παιδιά από τη Σερβία: βλέπε Σέποβιτς και Τζούρτζεβιτς. Η, ο Κούζμπα παλιότερα από την Πολωνία.

Ποιοι «πιάνουν»;

Κατά κύριο λόγο μεταγραφές από το ελληνικό πρωτάθλημα: από τον Αλεξανδρή παλιότερα, έως τον Τζιμπούρ και τον Ανσαριφάρντ πιο πρόσφατα. Ακόμη κι ο Ολαϊτάν αν δεν είχε το πρόβλημα με την καρδιά του, θα έλαμπε-στη μόνη σεζόν του, στα 20 του, έκανε οκτώ γκολ με την ερυθρόλευκη! Και παλιότερα φυσικά Αναστό και Μητρό! Ακόμη κι οι Οκκάς, Μπατίστα κι Οφορίγκουε, που δεν ήταν καθαρόαιμοι σέντερ φορ, έκαναν οι δύο πρώτοι 23 κι 21 γκολ αντίστοιχα σε τρεις σεζόν κι ο τρίτος 33 γκολ σε έξι σεζόν. Ο δε άλλος Κύπριος, ο Κωνσταντίνου, τουλάχιστον τους πρώτους 14 μήνες, που έπαιζε πιο πολύ βασικός, έκανε 16 γκολ.

Παίκτες σε καλή ηλικία από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τους οποίους ο Ολυμπιακός πήγε και τους αγόρασε, ρίχνοντας πολλά λεφτά: βλέπε τον Ιντέγε από την Πρέμιερ Λιγκ (ήρθε στα 27 του κι έβαλε 28 γκολ σε μιάμιση σεζόν), φυσικά τον Τζιοβάνι από την Μπαρτσελόνα, αν κι ο Βραζιλιάνος δεν ήταν ακριβώς ο κλασικός σέντερ φορ η, παλιότερα τον Προτάσοφ.

Σέρβοι γκολτζήδες που ήρθαν στα τελειώματα τους! Ο Κοβάσεβιτς ήρθε στα 34 του κι αν μη τι άλλο βοήθησε πολύ για σχεδόν μιάμιση σεζόν (31 γκολ). Ο Γκόγκιτς επίσης στα 34 του! Ο Πάντελιτς ήρθε στα 32 κι έβαλε 27 γκολ, έστω σε δεύτερο ρόλο και σε μικρά παιχνίδια.

Και Ελληνόπουλα που τα έφερε σε μικρή ηλικία από το εξωτερικό! Βλέπε τον Μήτρογλου, που ήρθε στα 19 του από την Γκλάντμπαχ με ψίχουλα και τον Χούτο, που ήρθε στα 20 του από τη Ρόμα, με ένα κάρο λεφτά κι αν δεν είχε τους τραυματισμούς θα έγραφε ιστορία (πρόλαβε κι έβαλε 31 γκολ σε 67 συμμετοχές). Ο δε Μήτρογλου βοήθησε πολύ και στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό, ως δανεικός.

Προσέξτε, εγώ δεν λέω ποιοι φορ ήταν καλοί παίκτες, λέω ποιοι «έπιασαν» και ποιοι όχι στον Ολυμπιακό. Γιατί αυτό έχει σημασία, αν θα σου «πιάσει» ένας παίκτης.

Και να ξέρετε κάτι: στον Ολυμπιακό εννιά φορές στις δέκα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οπότε, κρατήστε αυτά υπόψιν σας…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.