Με «πρώτο» Γιαννιώτη, για τον οποίο τα νούμερα μιλάνε μόνα τους!

Με «πρώτο» Γιαννιώτη, για τον οποίο τα νούμερα μιλάνε μόνα τους!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την απόφαση του Ολυμπιακού να προχωρήσει με βασικό γκολκίπερ τη νέα σεζόν τον Ανδρέα Γιαννιώτη.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε λοιπόν να πάει για τη νέα σεζόν με βασικό γκολκίπερ τον Γιαννιώτη, δίνοντας του την ευκαιρία που του άξιζε.

Μιλάμε άλλωστε για τον καλύτερο γκολκίπερ του ελληνικού πρωταθλήματος τόσο πέρσι όσο και φέτος με βάση τις ψηφοφορίες που έχουν γίνει. Ένα παιδί σε καλή ηλικία (στα 25), με καλό κορμί, Ελληνόπουλο, με καλή αύρα στα αποδυτήρια και πάνω απ΄ όλα ένας πραγματικά καλός τερματοφύλακας.

Δεν κρύβω ότι είναι αδυναμία μου, απ΄ όταν πριν πέντε χρόνια τον είχα δει σε δύο ματς του…Φωστήρα, όπου ήταν δανεικός-έπιανε πουλιά στον αέρα και σκεφτόμουν ότι αυτός ο γκολκίπερ δεν έπρεπε να χαθεί για τον Ολυμπιακό. Έκτοτε, δούλεψε πολύ, αδικήθηκε πολύ, αλλά πλέον δικαιώνεται. Εδώ και μία διετία διαπρέπει, έφτασε στην Εθνική και τώρα ο Ολυμπιακός του εμπιστεύεται τη θέση του Νο 1.

Ο Γιαννιώτης ακολούθησε ένα δύσκολο δρόμο. Δανεικός στις μικρές κατηγορίες, σε Γλυφάδα και Φωστήρα. Δανεικός στον ΠΑΣ, όπου τον έβαλαν μόνο σε ένα ματς (1-1 στην Τούμπα)! Δανεικός στον Πανιώνιο, όπου την πρώτη σεζόν έπαιξε μόλις σε πέντε παιχνίδια. Αλλά «έδειξε» τόσα, που ο Πανιώνιος τον έκανε βασικό κι αυτός ανταποκρίθηκε αμέσως. Φέτος δανεικός στον Ατρόμητο, φτάνοντας να διεκδικήσει μέχρι και το πρωτάθλημα ως κάποια στιγμή.

Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους για τον Γιαννιώτη: σε 66 επίσημα παιχνίδια, εκ των οποίων τα 23 απέναντι σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ,ΠΑΟΚ, ΠΑΟ (!) έχει παθητικό μόνο 46 γκολ, χωρίς να έχει παίξει σε μεγάλη ομάδα. Από τα 66 αυτά παιχνίδια, έχει κρατήσει το μηδέν στα 29, σχεδόν δηλαδή στα μισά!

Και δείτε και πιο συγκεκριμένα τι έχει κάνει με τις μεγάλες ομάδες.

Με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη: με Ατρόμητο 1-0

Με ΠΑΟΚ στην Τούμπα: με ΠΑΣ 1-1 (Κύπελλο). Με Πανιώνιο 0-1 και 0-1. Με Ατρόμητο 1-2

Με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: με Πανιώνιο 0-0 και 1-0. Και με Ατρόμητο 1-0

Με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο: Με Πανιώνιο 0-1, 0-1 και 0-1. Με Ατρόμητο 0-1

Με Ολυμπιακό εντός έδρας: Με Πανιώνιο 0-2. Με Ατρόμητο 2-2

Με ΑΕΚ εντός έδρας: Με Πανιώνιο 1-0, 1-1 και 1-2. Με Ατρόμητο 1-1

Με ΠΑΟΚ εντός έδρας: Με Πανιώνιο 1-0. Με Ατρόμητο 0-2

Με Παναθηναϊκό εντός έδρας: Με Πανιώνιο 1-1 και 1-1. Με Ατρόμητο 1-1

Απολογισμός:

23 παιχνίδια (τα 22 στο πρωτάθλημα, μαζί με τα πλέϊ οφς) κόντρα στις τέσσερις μεγάλες ομάδες. Με πέντε νίκες, οκτώ ισοπαλίες και 10 ήττες (οι οκτώ στο γκολ κι οι δυο με 0-2). Δηλαδή, με πιο πολλά τα θετικά αποτελέσματα (13) από τα αρνητικά (10).

Σε αυτά τα 23 παιχνίδια (τα 12 εκτός έδρας), έφαγε 22 γκολ, δηλαδή κάτι λιγότερο από ένα γκολ κατά μέσο όρο. Κι από τα 22, τα πέντε ήταν ουσιαστικά από πέναλτι!

Κράτησε το μηδέν στα έξι παιχνίδια. Δέχθηκε από ένα γκολ σε 12 παιχνίδια-στα τρία από αυτά (όλα με τον ΠΑΟ!) ήταν με πέναλτι…Και δέχθηκε από δύο γκολ σε μόλις πέντε παιχνίδια. Προσέξτε επίσης ότι από αυτά τα πέντε παιχνίδια, δέχθηκε στα δύο γκολ (από ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακό) με πέναλτι, εκ των οποίων το ένα το έπιασε και στο ριμπάουντ παραβιάστηκε η εστία του.

Από τα 22 γκολ έφαγε δύο στις…καθυστερήσεις: στην Τούμπα (0-1) από τον ΠΑΟΚ και στη Νέα Σμύρνη από τον Παναθηναϊκό (1-1).

Τα δέχθηκε από ποιους; Τρία από τον Αραούχο, δύο από τον Μπεργκ (ένα με πέναλτι), δύο από τον Κάμπος, από ένα από τους Μάριν, Πρίγιοβιτς, Λέτο, Μιλιβόγεβιτς, Μάνταλο, Βιγιαφάνιες, Πέλκα, Λουντ, Μποτία, Κρέσπο και με πέναλτι των Βιεϊρίνια, Μουνιέ, Μόλινς και Χατζισαφί (στην εξέλιξη της φάσης).

Ο νυν τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα Μιλόγεβιτς είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες ότι ο Γιαννιώτης είναι με διαφορά ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας. Στο χέρι του Γιαννιώτη, μαζί με τη βοήθεια που θα του δώσει ο προπονητής των γκολκίπερ Αγριογιάννης, είναι να τον δικαιώσει. Να δικαιώσει πάνω απ’ όλα βέβαια τον Ολυμπιακό και τον ίδιο του τον εαυτό.

Λάθη θα κάνει. Δεν γίνεται να μην κάνει, παίζοντας πρώτη σεζόν στον Ολυμπιακό. Εμπιστοσύνη χρειάζεται απ΄ όλους και πολλή δουλειά από τον ίδιο. Όλα τα άλλα τα έχει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.