Η εξήγηση για τον διαφορετικό Καρσελά του Ολυμπιακού

Η εξήγηση για τον διαφορετικό Καρσελά του Ολυμπιακού

Η εξήγηση για τον διαφορετικό Καρσελά του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta μία εξήγηση που δόθηκε σήμερα στο Βέλγιο για τη διαφορά του Καρσελά του Ολυμπιακού με τον Καρσελά της Σταντάρ Λιέγης!

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Είναι αν μη τι άλλο μία ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική ιστορία της φετινής σεζόν αυτή του Μεχντί Καρσελά.

Η αποτυχία του στον Ολυμπιακό ήταν παταγώδης. Έκανε δύο-τρία καλά ημίχρονα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τον Αύγουστο κι έκτοτε τίποτα. Σαν να μην ακούμπησε την μπάλα επί τρεις ολόκληρους μήνες, μέχρι που τον «έστειλε» ο Ολυμπιακός.

Και πήγε στο Βέλγιο, όπου έκανε θαύματα. Από εκεί που η Σταντάρ Λιέγης δεν υπήρχε στη φετινή σεζόν, με τον Καρσελά πήρε το Κύπελλο και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, το οποίο και παραλίγο να το κατακτήσει!!! Με πέντε γκολ και δέκα ασίστ του Μαροκινού στις 18 συμμετοχές του!!!

Εύλογο οπότε είναι το ερώτημα, πώς η τέτοια χαώδη διαφορά απόδοσης του Καρσελά από το ένα εξάμηνο στο άλλο (άλλωστε, από εκεί που ήταν εκτός Εθνικής του, τώρα πάει Μουντιάλ…)

Μία εξήγηση, προφανής είναι, έχει να κάνει με το ότι στον Ολυμπιακό μπορεί να μην προσαρμόστηκε όσο θα ήθελε, ενώ η Λιέγη είναι το σπίτι του και έχει πάει καλά στην Σταντάρ και τις τρεις φορές στις οποίες έχει παίξει μαζί της-γενικά στην Σταντάρ πάντα βγάζει τον καλύτερο εαυτό του, εξ ου και φεύγει, συνήθως δεν πάει καλά όπου αλλού παίζει κι επιστρέφει σε αυτήν. Στο δικό μου το μυαλό αυτό έχω, για να είμαι ειλικρινής. Γιατί μου βγάζει ποδοσφαιρική λογική.

Όμως, σήμερα στο Βέλγιο διατυπώθηκε μία άλλη άποψη για τον Καρσελά και δη από ένα Θρύλο του βελγικού ποδοσφαίρου και της Σταντάρ, τον Βίλφριντ Βαν Μουρ, με αφορμή τον σχολιασμό της αλλαγής προπονητή στη Λιέγη, με τον Μισέλ Πρεντόμ να παίρνει τη θέση του Σα Πίντο. Είπε λοιπόν: «Ο Σα Πίντο είναι έξυπνος. Επειδή ο ίδιος ήταν ποδοσφαιριστής επιπέδου, άφησε τον Καρσελά ελεύθερο. Ο Μεχντί πάει όπου θέλει στον αγωνιστικό χώρο και κάνει ό,τι θέλει. Κι αυτό λειτουργεί. Δεν μπορείς να τον βάλεις σε καλούπι. Κι αναρωτιέμαι, τι θα κάνει με τον Καρσελά ο Πρεντόμ, που είναι προπονητής με συγκεκριμένα πλάνα για κάθε παίκτη. Δεν μπορείς, όμως, να πεις του Μεχντί ότι πρέπει να κρατήσει μία συγκεκριμένη θέση, πρέπει να τον αφήσεις ελεύθερο η, να έρθεις σε διαμάχη μαζί του».

Λεπτομέρεια: ο Σα Πίντο στα περισσότερα παιχνίδια έβαζε τον Καρσελά δεκάρι, σε ρόλο ελεύθερο, πίσω από τον σέντερ φορ. Όπως και στην Εθνική του Μαρόκου πολλές φορές παίζει έτσι.

Και το ερώτημα είναι, μήπως τελικά ο Ολυμπιακός είχε πάρει ένα παίκτη δεκάρι για θέση εξτρέμ;…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.