Ο Γκαρθία κι ο Μιραλάς περισσότερο μπέρδεψαν την ομάδα, παρά…

Ο Γκαρθία κι ο Μιραλάς περισσότερο μπέρδεψαν την ομάδα, παρά…

Ο Γκαρθία κι ο Μιραλάς περισσότερο μπέρδεψαν την ομάδα, παρά…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τον ρόλο που έπαιξαν στην αποτυχία του φετινού Ολυμπιακού οι πανάκριβες χειμερινές προσθήκες του…

Αθλ. Μπιλμπάο - Λεβάντε και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν σημειωθούν τα περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Ολυμπιακός κατάφερε λοιπόν κι έχασε και μαθηματικά ακόμη και την 2η θέση, παρότι πριν μόλις τρεις αγωνιστικές ήταν πάνω από τον ΠΑΟΚ, έχοντας πάρει άνευ αγώνος το μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα.

Πραγματικά δε πρόκειται περί «κατορθώματος» αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός, με το να χάσει πέντε βαθμούς στη Λιβαδειά και στη Ριζούπολη. Εγώ από χθες το πρωί είχα…προειδοποιήσει σχετικά για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα, υπενθυμίζοντας το ντροπιαστικό ρεκόρ του Ολυμπιακού να τρώει γκολ στα πρώτα λεπτά όλων των τελευταίων εκτός έδρας αγώνων του!!! Βέβαια, αυτή τη φορά το…ξεφτίλισε, αφού το γκολ το έφαγε στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα!!!

Τι μπορεί κανείς να πει για το φινάλε του φετινού Ολυμπιακού, που παραπέμπει σε διασυρμό; Νομίζω ότι καταλύτης ήταν η προσθήκη την ίδια ημέρα του Γενάρη τόσο του Όσκαρ Γκαρθία, όσο και του Κέβιν Μιραλάς! Δύο προσθήκες που κόστισαν πανάκριβα, ο κούκος αηδόνι. Κι ενώ έγιναν με όλη την καλή διάθεση της διοίκησης και πάνω στην προοπτική να ενισχύσουν την ομάδα στην προσπάθεια της να πάρει το νταμπλ, τελικά αυτό που προκάλεσαν ήταν να την μπερδέψουν…

Μπορεί και να κάνω εγώ λάθος, αλλά στα δικά μου μάτια ακριβώς αυτό έγινε, περισσότερο την μπέρδεψαν παρά την βοήθησαν την ομάδα ο Γκαρθία κι ο Μιραλάς.

Ο Καταλανός αποδείχθηκε η χειρότερη επιλογή προπονητή στον Ολυμπιακό μεσούσης της σεζόν, χειρότερη κι από ανάλογες του μακρινού παρελθόντος (Μπιγκόν, Κάτανετς), για να αποδειχθεί, ακόμη μία φορά, ότι ο κανόνας είναι: ο ξένος προπονητής που έρχεται στα μέσα της σεζόν αν δεν ξέρει πρόσωπα και πράματα θα αποτύχει στον Ολυμπιακό. Στην πραγματικότητα δεν μπορείς να βρεις έστω ένα καλό πράγμα που έκανε η, που άφησε αυτός ο άνθρωπος.

Ο δε Μιραλάς συνέχισε την παράδοση των χειμερινών μεταγραφών που σπάνια βοηθάνε τον Ολυμπιακό. Ήρθε σε κακά χάλια από την Έβερτον και συνέχισε τα μαύρα χάλια του κι εδώ στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας σε 14 παιχνίδια, σχεδόν όλα 90λεπτα, ενεργητικό με δύο γκολ στις ομάδες που υποβιβάστηκαν, τον Πλατανιά και την Κέρκυρα. Για να αποδειχθεί ότι είχαν δίκιο οι προπονητές της Έβερτον που τον είχαν στην απέξω.

Ο Γκαρθία με τις άστοχες επιλογές του και δη και σε σχέση με τον Μιραλάς, τον οποίο έβαλε σέντερ φορ στα δύο πιο κρίσιμα παιχνίδια της μάχης του τίτλου κι ο Μιραλάς με την αδυναμία του να ανταποκριθεί έστω στα…βασικά της θέσης του ακραίου κυνηγού, πιο πολύ την μπέρδεψαν την ομάδα, που κάποια στιγμή έδειχνε να βρίσκει τα πατήματα της, πριν έρθουν οι δυό τους.

Όχι ότι…έσκιζε, αλλά τουλάχιστον το πάλευε, έβρισκε αποτελέσματα, ήταν τέλος πάντων ζωντανή κι όχι αυτό το πράγμα που βλέπουμε εδώ και 3,5 ολόκληρους μήνες. Είχε ένα σχήμα με δέκα στάνταρ παίκτες κι ενδέκατο άλλοτε τον Πάρντο, άλλοτε τον Σεμπά κι άλλοτε τον Οτζίτζα. Της έβγαινε κι ο Σισέ, κουτσά στραβά έπαιρνε αυτό που ήθελε και ξαφνικά ήρθαν ο Γκαρθία (που ξεκίναγε την ενδεκάδα με τον συμπατριώτη του Μποτία…) κι ο Μιραλάς και τα μπέρδεψαν…

Έτσι όπως ήταν να έμενε η ομάδα, αποκλείεται να πήγαινε χειρότερα απ΄ ότι πήγε…

Άσχετο (;): ντροπή ήταν για τον Ολυμπιακό η χθεσινή εικόνα του, αλλά εξίσου ντροπή αποτελεί για την ελληνική διαιτησία η εικόνα χθες του Κατσικογιάννη, και σε επίπεδο αποφάσεων και σε επίπεδο συμπεριφοράς. Και μεγαλύτερη ντροπή για την ελληνική διαιτησία θα είναι να τον κρατήσουν στους πίνακες για τη νέα σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.