Μπορούν όλοι οι άλλοι και δεν μπορούν οι δικές μας οι ομάδες;

Μπορούν όλοι οι άλλοι και δεν μπορούν οι δικές μας οι ομάδες;

Μπορούν όλοι οι άλλοι και δεν μπορούν οι δικές μας οι ομάδες;

Ο Κ. Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το blog του στο gazzetta φετινά παραδείγματα με την πορεία έξι ομάδων στην χώρα τους και στην Ευρώπη και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα…

Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι ελληνικές ομάδες είναι υποχρεωμένες πλέον να παίζουν μπάλα κατακαλόκαιρο στην Ευρώπη, εάν θέλουν να μπαίνουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη και του Γιουρόπα Λιγκ.

Οκέϊ, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν είναι εύκολο για τις ομάδες μας να το κάνουν, καθότι ξεκινάει και πιο αργά το πρωτάθλημα από άλλων χωρών. Μόνο που πια δεν έχουν νόημα οι δικαιολογίες-δεν έχουν πλέον άλλη επιλογή οι ομάδες μας: η, μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία σωστά προετοιμασμένες η, βγαίνουν εκτός παιχνιδιού.

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι στο +9 στο πρωτάθλημα Σερβίας από τη δεύτερη Παρτιζάν κι έφτασε στους «32» του Γιουρόπα Λικ, ξεκινώντας να παίζει στην Ευρώπη από τις 29 Ιουνίου!!! Έπαιξε οκτώ προκριματικά παιχνίδια το καλοκαίρι (εκ των οποίων τα τέσσερα με Σπάρτα Πράγας και Κράσνονταρ), άλλα έξι στους ομίλους κι άλλα δύο στα νοκ άουτ.

Η Σάλτσμπουργκ είναι στο +8 στο πρωτάθλημα Αυστρίας από τη δεύτερη Στουρμ κι έχει φτάσει στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ, ξεκινώντας να παίζει στην Ευρώπη από τις 11 Ιουλίου. Έπαιξε έξι προκριματικά παιχνίδια το καλοκαίρι, άλλα έξι στους ομίλους κι άλλα έξι τώρα στα νοκ άουτ!

Η Βικτόρια Πλίζεν είναι στο +5 στο πρωτάθλημα Τσεχίας από τη δεύτερη Σλάβια κι έφτασε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, ξεκινώντας να παίζει στην Ευρώπη από τις 25 Ιουλίου. Έπαιξε τέσσερα προκριματικά παιχνίδια το καλοκαίρι, άλλα έξι στους ομίλους κι άλλα τέσσερα στα νοκ άουτ.

Η Λούντογκορετς είναι στο +8 στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας από τη δεύτερη ΤΣΣΚΑ κι έφτασε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ξεκινώντας να παίζει στην Ευρώπη από τις 12 Ιουλίου. Έπαιξε έξι προκριματικά παιχνίδια το καλοκαίρι, άλλα έξι στους ομίλους και άλλα δύο στα νοκ άουτ.

Η Στεάουα είναι στο +2 στο πρωτάθλημα Ρουμανίας από τη δεύτερη Κλουζ κι έφτασε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ξεκινώντας να παίζει στην Ευρώπη από τις 25 Ιουλίου. Έπαιξε τέσσερα προκριματικά παιχνίδια το καλοκαίρι, άλλα έξι στους ομίλους και άλλα δύο στα νοκ άουτ.

Η Αστάνα πήρε το πρωτάθλημα στο Καζακστάν κι έφτασε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ξεκινώντας να παίζει στην Ευρώπη από τις 12 Ιουλίου. Έπαιξε έξι προκριματικά παιχνίδια το καλοκαίρι,  άλλα έξι στους ομίλους κι άλλα δύο στα νοκ άουτ.

Φαντάζομαι πως προσέξατε ότι δεν βάζω πιο δυνατές ομάδες, αλλά στα πρωταθλήματα που είναι είτε λίγο πιο πάνω, είτε πιο κάτω από το δικό μας στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Δηλαδή, μπορούν να το κάνουν ο Αστέρας, η Σάλτσμπουργκ, η Πλίζεν, η Λούντογκορετς, η Στεάουα κι η Αστάνα και δεν μπορούν οι μεγάλοι ελληνικοί σύλλογοι;…Στο κάτω κάτω, πώς ξεκινάνε τα πρωταθλήματα στην Πορτογαλία στις 6 Αυγούστου και στην Τουρκία στις 11; Ας ξεκινάει και το δικό μας πιο νωρίς, προκειμένου να βοηθηθούν. Από τις ίδιες εξαρτάται.

Με ένα καλό προπονητή κι εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, με σωστές και έγκαιρες επιλογές στη συγκρότηση του ρόστερ, με μία καλή προετοιμασία το καλοκαίρι και με σωστή διαχείριση κατά τη διάρκεια της σεζόν ασφαλώς και μπορείς να αντεπεξέλθεις στα προκριματικά του καλοκαιριού, να πάρεις το πρωτάθλημα και να προχωρήσεις με αξιοπρέπεια τουλάχιστον στο Γιουρόπα Λιγκ.

Best of internet