Όταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θυμήθηκε τον Ολυμπιακό…

Όταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θυμήθηκε τον Ολυμπιακό…

Όταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θυμήθηκε τον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta κάτι για το ρόστερ του Ολυμπιακού, με αφορμή μία αναφορά του Ζαρντίμ για τον σύλλογο.

Η Μονακό υπέστη τις προάλλες τη βαρύτερη ήττα της ιστορίας της, χάνοντας 1-7 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο «ντέρμπι» των δύο πρωτοπόρων του γαλλικού πρωταθλήματος.

Κι ο Πορτογάλος προπονητής της, ο Λεονάντο Ζαρντίμ, στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου θυμήθηκε τον…Ολυμπιακό. «Έχω περάσει από τον Ολυμπιακό, όπου η κατάσταση επιδεινώνεται από την άποψη της πίεσης, μερικές φορές εξωπραγματικά», είπε κάποια στιγμή για να φιλοσοφήσει στη συνέχεια: «Το πιο σημαντικό σε μία ομάδα είναι οι ικανότητες των ανθρώπων που βρίσκονται σε κάθε θέση και η ποιότητα της δουλειάς τους».

Για να μην κοροϊδευόμαστε, δεν θα μπορέσει ποτέ ο Ολυμπιακός στα στραβά του αποτελέσματα να έχει την ηρεμία της Μονακό, που έφαγε εφτά και είναι σαν να μην τρέχει τίποτα. Αλλά νομίζω ότι λίγη πίεση λιγότερη δεν θα έβλαπτε και τον Ολυμπιακό. Θυμάμαι, παρεμπιπτόντως, και τον Βαλβέρδε, σε κάθε του συνέντευξη, ως προπονητής της Μπαρτσελόνα και την Αθλέτικ, στην οποία αναφέρονταν στον Ολυμπιακό, να τονίζει πόση πίεση υπάρχει σε αυτό το κλαμπ. Από τη μία, η πίεση δείχνει και πόσο μεγάλο είναι το κλαμπ. Πρέπει να υπάρχει πίεση στις μεγάλες ομάδες-δεν γίνεται αλλιώς. Ωστόσο, και λίγη κάλμα καλό κάνει ενίοτε. Άλλωστε, κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με τις επιτυχίες και τις νίκες.

Ο Ολυμπιακός ήδη έχει κάνει κάτι απίστευτο παγκοσμίως, με τη συχνότητα που παίρνει το πρωτάθλημα εδώ και 22 χρόνια, αλλά και με αυτή με την οποία στέκεται με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Θα έρθουν κι οι δύσκολες στιγμές, όπως συνέβη φέτος. Δύσκολες, τόσο από δικά του λάθη, όσο κι από τους λεγόμενους «αστάθμητους» παράγοντες, που στην προκειμένη περίπτωση αφορούν το σάπιο σύστημα που επηρεάζει αποτελέσματα. Με ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης και τις κατάλληλες επιλογές, όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Πιο εύκολα, πάντως, από το να κράζουν η εξέδρα και ο Τύπος τους πάντες και τα πάντα.

Για παράδειγμα, εδώ πάμε όλοι μας, με πρώτους τους δημοσιογράφους, να τους βγάλουμε όλους τους παίκτες του ρόστερ του Ολυμπιακού άχρηστους. Είμαστε λάθος, πώς θα γίνει. Να θυμίσω ότι ακόμη και στο μεγάλο ξεκαθάρισμα του ρόστερ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2010, στο πέρασμα από την εποχή Κόκκαλη στην εποχή Μαρινάκη, υπήρξαν στο πρώτο πρωτάθλημα, το 2011, μετά από εκείνο του 2010 που έχασε ο Ολυμπιακός, τρεις παίκτες-στήριγμα από το υπάρχον τότε ρόστερ: Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης. Κι ακόμη από το ρόστερ του 2010 έπαιξαν και το 2011 έπαιξαν και πρόσφεραν, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο, και οι Ντουντού, Ραούλ Μπράβο, Φετφατζίδης, Νικοπολίδης, Μήτρογλου, Ζαϊρί, Γ. Παπαδόπουλος. Άρα, καμιά δεκαριά παίκτες.

Για να καταλήξω: ασφαλώς κι από το φετινό ρόστερ υπάρχουν παίκτες που μπορεί να βοηθήσουν και του χρόνου τον Ολυμπιακό. Αρκεί βεβαίως να υπάρξουν οι κατάλληλες επιλογές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.