Όταν ο Ρόλε γίνεται…Ντε Μπρόινε στο Καραϊσκάκη!

Όταν ο Ρόλε γίνεται…Ντε Μπρόινε στο Καραϊσκάκη!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta κάτι για τον Ολυμπιακό, με αφορμή ότι φέτος δεν παίρνει το πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια η ομάδα με την καλύτερη επίθεση…

Αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός θα έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Και μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια η ομάδα που θα πάρει τον τίτλο στην Ελλάδα δεν θα έχει την καλύτερη επίθεση!

Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή έχει ενεργητικό 59 γκολ-ουσιαστικά 56 αφού υπολογίζεται ως 3-0 άνευ αγώνα το παιχνίδι του στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έχει 51 γκολ (52 με αυτό που δεν μέτρησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ) κι η ΑΕΚ μόλις 44! Και πραγματικά είναι πάρα πολύ σπάνιο να παίρνει πρωτάθλημα η ομάδα με την 3η καλύτερη επίθεση! Για την ακρίβεια δεν έχει ξανασυμβεί εδώ και 30 χρόνια!

Ομάδα που έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση να έχει στεφθεί πρωταθλήτρια, έχει συμβεί-κι όχι λίγες φορές: το 1997 (Ολυμπιακός 72 γκολ, ΑΕΚ 75), το 1998 (Ολυμπιακός 88 γκολ, Παναθηναϊκός 90), το 2000 (Ολυμπιακός 86 γκολ, Παναθηναϊκός 92), το 2004 (Παναθηναϊκός 62 γκολ, Ολυμπιακός 70), το 2008 (Ολυμπιακός 58 γκολ, ΑΕΚ 65) και το 2009 (Ολυμπιακός 50 γκολ, Παναθηναϊκός 51). Αλλά ομάδα με την τρίτη καλύτερη επίθεση να παίρνει τον τίτλο, δεν βρίσκεις εύκολα. Για την ακρίβεια έχει ξαναγίνει τελευταία φορά το μακρινό 1988, όταν το είχε κατακτήσει η Λάρισα! Ο ΠΑΟΚ τότε είχε 60 γκολ, ο ΟΦΗ 54 κι η Λάρισα 50!

Τέλος πάντων, αναφορικά με τον Ολυμπιακό έχει σημασία η παρατήρηση ότι χάνει το πρωτάθλημα κατά κύριο λόγο από την τραγική του αμυντική λειτουργία. Τα παθητικό του είναι 24 γκολ, δηλαδή το διπλάσιο από της ΑΕΚ (12) και του ΠΑΟΚ (12)!!! Είναι θλιβερό, για τον Ολυμπιακό, να βλέπεις τον βαθμολογικό πίνακα και να έχουν καλύτερη άμυνα από αυτόν κι ο Ατρόμητος, αλλά κι ο Αστέρας, ενώ σχεδόν ίδια γκολ παθητικό με το δικό του έχουν κι ο 10ος Παναθηναϊκός κι η Ξάνθη κι ο Πανιώνιος. Κοινώς, ο Ολυμπιακός έχει καλύτερες αμυντικές επιδόσεις μόνο από τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος…

Το τελευταίο παιχνίδι, με την Κέρκυρα, ήταν ένας καθρέφτης για τη φετινή αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού. Με το πρόβλημα να είναι διπλό: αφενός μεν οι αντίπαλοι επιθετικοί βρίσκουν τις ευκαιρίες από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και τελειώνουν πολλές φάσεις (καμιά δεκαριά τελικές είχαν οι Μυτίδης, Επσταϊν, Τουράμ!!!), αφετέρου δε κι οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού δεν βοηθάνε ανάλογα τους αμυντικούς συμπαίκτες τους.

Το 10άρι της Κέρκυρας, ο Ρόλε, στα 33 προς 34 χρόνια του κι επιστρέφοντας το Γενάρη στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά την εμπειρία του στην ουραγό του πρωταθλήματος Χιλής (Ο’ Χίγκινς), μπόρεσε και πέρασε από τον άξονα και γενικά από το κέντρο, μετρημένες εφτά (!) πάσες για γκολ στους κυνηγούς του (!)-και δεν μιλάω για στημένες φάσεις…Νόμιζε κανείς ότι δεν επρόκειτο για τον Ρόλε, αλλά για τον…Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι!!!

Κάτι που βέβαια δείχνει και την χαρακτηριστική αδυναμία του Ολυμπιακού (και) στο μαρκάρισμα από τη μεσαία γραμμή…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.