Για να μην ισοδυναμεί με πάτο, ο Ολυμπιακός…

Για να μην ισοδυναμεί με πάτο, ο Ολυμπιακός…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα.

Γουέστ Χαμ - Στόουκ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Σίγουρα δεν είναι τιμητικό για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα: αν κερδίσει απόψε την Κέρκυρα σχεδόν εξασφαλίζει την 3η θέση της βαθμολογίας και, παράλληλα, τα καλό εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ (εκτός κι αν πάρει το Κύπελλο η Λάρισα).

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, με νίκη του απόψε ξεπερνάει κατά εφτά βαθμούς τον 4ο Ατρόμητο και θα του αρκούν τρεις βαθμοί στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (διαδοχικά με Απόλλωνα έξω, Παναιτωλικό μέσα, Γιάννινα έξω) για να κλειδώσει και μαθηματικά την 3η θέση. Μάλιστα, ένα τρίποντο απόψε μπορεί να τον βοηθήσει και για το επόμενο παιχνίδι του, στη Ριζούπολη! Πολύ απλά, γιατί κερδίζοντας την Κέρκυρα, την ρίχνει πιο βαθιά προς τον υποβιβασμό, άρα κάνει και πιο εύκολο το έργο του Απόλλωνα. Αντίθετα, ο Απόλλωνας θα είναι πολύ πιο πιεσμένος βαθμολογικά την Κυριακή υποδεχόμενος τον Ολυμπιακό, εάν η Κέρκυρα έχει μειώσει την μεταξύ τους απόσταση στους δύο η, ακόμη και στους τέσσερις πόντους.

Η παράμετρος του αγώνα Απόλλωνα-Ολυμπιακού έχει να κάνει με τις μαθηματικές πιθανότητες των «ερυθρόλευκων» για την 2η θέση, που δίνει δικαίωμα στο όνειρο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Με νίκη επί της Κέρκυρας ο Ολυμπιακός φτάνει στον πόντο τον ΠΑΟΚ, όσο βέβαια ισχύουν οι δικαστικές αποφάσεις για τους μείον τρεις βαθμούς που κι οι δύο ομάδες έχουν εις βάρος τους. Με τη διαφορά στον πόντο, όλα θα παίζονται για τη δεύτερη θέση ως το τέλος, έστω κι αν θα είναι ο ΠΑΟΚ το φαβορί.

Το πρόγραμμα θεωρητικά ευνοεί τον Ολυμπιακό, υπό την έννοια ότι ο ΠΑΟΚ πριν υποδεχθεί τελευταία αγωνιστική τον Πλατανιά έχει να παίξει με την Ξάνθη μέσα και τον Παναθηναϊκό έξω. Η μεν Ξάνθη διεκδικεί με σοβαρές πιθανότητες ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ο δε Παναθηναϊκός τουλάχιστον μέσα στη Λεωφόρο, αλλά και γενικότερα στα περισσότερα από τα μεγάλα παιχνίδια του έχει δείξει ανταγωνιστικός.

Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν την χάνει τη 2η θέση, με τίποτα όμως! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κάνει τη δουλειά του, δηλαδή να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες του. Εξάλλου, θα ισοδυναμούσε με…πάτο, να φέρει ο ΠΑΟΚ, έστω κατά λάθος (!), μία ισοπαλία σε αυτά τα τρία του τελευταία παιχνίδια κι ο Ολυμπιακός και πάλι να μην έρθει 2ος, αποτυγχάνοντας δηλαδή να κερδίσει τα δικά του τρία παιχνίδια…

Απλά είμαι υποχρεωμένος να θυμίσω ότι πέρσι το Ολυμπιακός-Κέρκυρα έληξε 0-0, ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-1 κι ότι τα τελευταία παιχνίδια στα οποία ο Ματζουράκης ήρθε στο Καραϊσκάκη ήταν τα εξής δύο: Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1 με το σκορ 1-1 ως το 83’ κι Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 1-0 με αποβολή του γκολκίπερ Κυριακίδη από το 44’.

Θέλω να πω ότι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο μπορεί να μην είναι όλα τόσο απλά όσο νομίζουμε…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.