Όταν ο Τσιμίκας βγαίνει συνεχώς στην πλάτη της άμυνας της PSV…

Όταν ο Τσιμίκας βγαίνει συνεχώς στην πλάτη της άμυνας της PSV…

Όταν ο Τσιμίκας βγαίνει συνεχώς στην πλάτη της άμυνας της PSV…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος είδε τον Τσιμίκα κόντρα στην πρωτοπόρο του ολλανδικού πρωταθλήματος και καταγράφει τις εντυπώσεις του στο blog του στο gazzetta.

5ο τζάκποτ στο Predictor*! Η ώρα του πρώτου γκολ χαρίζει μετρητά* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Είδα τις προάλλες το παιχνίδι της Βίλεμ με την PSV Άϊντχοβεν για το ολλανδικό πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια είδα 50 λεπτά, όσο έπαιξε ο Τσιμίκας, που είχε ζητήσει αλλαγή από το 30’ λόγω τραυματισμού κι άντεξε άλλο ένα 20λεπτο.

Ήθελα να τον παρακολουθήσω τον μικρό σε ένα πραγματικά δύσκολο παιχνίδι κι η επιλογή ήταν κόντρα στην πρωτοπόρο PSV. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτέλεσε βέβαια τη μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν, με την μικρή Βίλεμ να κερδίζει με 5-0 (!), αλλά όσο έπαιζε ο Τσιμίκας, ως το 50', το σκορ ήταν 1-0 και το ματς κρέμονταν σε μία κλωστή, ήταν εντελώς αμφίρροπο. Μετά, με το που έγινε το 2-0, βγήκε μπροστά όλη η Άϊντχοβεν και στις αντεπιθέσεις τη συνέτριψε η Βίλεμ.

Είχα ήδη μία εικόνα από τον φετινό Τσιμίκα, από το Ελλάδα-Κροατία 1-1 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -21 ετών (τότε που με έξοχη σέντρα έφτιαξε το γκολ του Μανθάτη), αλλά ήθελα να είχα μία εικόνα του κι από το ολλανδικό πρωτάθλημα, διαβάζοντας τόσα καλά σχόλια στον ολλανδικό Τύπο. Κι ήθελα την εικόνα από ολόκληρο παιχνίδι, που πάντα τα θεωρώ καλύτερο κριτήριο από τα χάϊλαϊτς. Παρεμπιπτόντως, είχα δει τα χάϊλαϊτς του παιδιού κατά τη φετινή σεζόν κι είχα εντυπωσιαστεί, εδώ (https://vimeo.com/254267242).

Κόντρα, όμως, σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, όπως η PSV, πραγματικά ο Τσιμίκας έδειξε ότι είναι ένας παίκτης, τον οποίο πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός. Για να πω ότι είναι έτοιμος να παίξει βασικός αριστερός μπακ στον Ολυμπιακό, σε επίπεδο π.χ. Κυπέλλων Ευρώπης, δεν μπορώ, ακόμη, να το πω. Γιατί παρά την φανερή βελτίωση του στο εξωτερικό, έχει ακόμη κάποια από τα μειονεκτήματα του. Π.χ. σε μία φάση ενώ είχε την μπάλα υπό τον έλεγχο του, αντί να την διώξει μακριά η, έστω αράουτ, επιχείρησε να την κρατήσει με αποτέλεσμα να την χάσει κοντά στην περιοχή του. Η, μία άλλη στιγμή ενώ βγήκε πρώτος στην μπάλα, στη συνέχεια πάσαρε λάθος, με συνέπεια να βγάλει αντεπίθεση η ΠΣΒ κι ο ίδιος να υποχρεωθεί σε φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή για να κόψει τον αντίπαλο που είχε βγει στην πλάτη του (κι εκεί πήρε και κίτρινη).

Ωστόσο, πρόκειται για λάθη που με τη δουλειά και τα παιχνίδια λογικά θα τα διορθώσει ο Τσιμίκας. Κι όταν βλέπεις ένα παιδί, που μέχρι να τραυματιστεί έχει κάνει τρεις φοβερές κούρσες κι έχει πλαγιοκοπήσει την άμυνα της ΠΣΒ, βγαίνοντας με φοβερή κίνηση στην πλάτη του δεξιού μπακ και δίνοντας μία φορά πάσα-μισό γκολ σε συμπαίκτη του, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Ειδικά όταν βλέπεις να έχει πολύ καλές επεμβάσεις με τάκλιν, να δίνει μάχες με πείσμα και να κόβει τον αντίπαλο του, να κλέβει μπάλες, να πασάρει πολύ ωραία και κάθετα την μπάλα. Ακόμη και στη φάση που πήρε κίτρινη, ενήργησε σωστά-έτσι έπρεπε να κάνει, για να διαφυλάξει την άμυνα του.

Θέλει ακόμη δουλειά ο Τσιμίκας. Χρειάζεται π.χ. να μην καθυστερεί όταν έχει την μπάλα στα πόδια του, γιατί ρισκάρει να την χάσει. Χρειάζεται να δυναμώσει κι άλλο, αφού π.χ. σε μία στιγμή είχε καλύτερη θέση από τον κυνηγό της PSV, αλλά αυτός τον έβγαλε εκτός φάσης. Αλλά το παιδί δείχνει ότι έχει μία αξία και μία ποιότητα, την οποία δεν μπορεί να «προσπεράσει» ο Ολυμπιακός.

Και τέλος πάντων, βλέποντας τον Τσιμίκα να κάνει 30 παιχνίδια βασικός στην Ολλανδία, με τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ, σκέφτεσαι ότι ο Ολυμπιακός είχε τον…Μίλιτς (εννοείται δεν τον έχουν βάλει ούτε λεπτό στη Νάπολι) δεύτερο αριστερό μπακ και μάλλον πρέπει να σηκώσεις τα χέρια ψηλά…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.