Η Γιούβε και η πράσινη «απόχρωση» ενός success story! (pics & vid)

Gazzetta team
Η Γιούβε και η πράσινη «απόχρωση» ενός success story! (pics & vid)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ιστορία του 18χρονου Νικόλα Χριστογιώργου, τον οποίο «έκλεψε» ο Παναθηναϊκός από τα σπλάχνα της «Γηραιάς Κυρίας» και προορίζει ως τον νέο φερέλπιδα τερματοφύλακα που θα μεταπηδήσει από την Κ-20 στην ανδρική ομάδα.

Κορκ Σίτι - Μποέμιανς και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν σημειωθούν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στο πρόσωπό του, οι άνθρωποι που κατοικοεδρεύουν στο προπονητικό κέντρο του Κορωπίου, βλέπουν τον νέο Βλαχοδήμο! Άλλωστε, ο 18χρονος υψηλόσωμος γκολκίπερ από το Ζεφύρι, έχει ακριβώς τον ίδιο σωματότυπο με τον βασικό πορτιέρο της πρώτης ομάδας, ο οποίος από το ερχόμενο καλοκαίρι θα αγωνίζεται στην Μπενφίκα. Η τεχνογνωσία και η παράδοση που έχει το «τριφύλλι», στην παραγωγή σπουδαίων τερματοφυλάκων, ήταν ο βασικός λόγος που πριν από 2,5 χρόνια, ο Νικόλας Χριστογιώργος αποδέχτηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Λίγους μήνες νωρίτερα, την άνοιξη του 2015, είχε αναδειχθεί κορυφαίος τερματοφύλακας στο ετήσιο “ΝΙΚΕ Cup”, στο οποίο είχε πάρει μέρος με την αντιπροσωπευτική ομάδα της Ακαδημίας της Γιουβέντους και είχε κλέψει την παράσταση, αγωνιζόμενος κόντρα στον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο, τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και την μέλλουσα ομάδα του!

Η ακαδημία της Γιούβε και η εκτόξευση!

Το ταξίδι του μικρού Νικόλα στον «μαγικό» κόσμο του ποδοσφαίρου, άρχισε το 2010 όταν δήλωσε συμμετοχή στο πρώτο τουρνουά δεξιοτήτων “gollissimo”, που διοργάνωσε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του CGS (Παλλήνη), η νεοσύστατη τότε Ακαδημία των «μπιανκονέρι» στην Αθήνα.

«Ο Νικόλας μας κέντρισε σχεδόν αμέσως την προσοχή, χάρη στην σωματοδομή του, την πλαστικότητα των κινήσεών του αλλά και με την διακαή επιθυμία του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Στα 5 χρόνια που έμεινε μαζί μας, νομίζω ότι διδάχθηκε πολλά, τόσο από άποψη τεχνικής μέσω της εξειδικευμένης προπόνησης σε πλήρη επαγγελματικά πρότυπα, όσο απόκτησης της σωστής νοοτροπίας και αθλητικής παιδείας, υπό την έννοια ότι έμαθε να λειτουργεί σε συνθήκες πειθαρχίας και να έχει αυτοέλεγχο.», σχολιάζει ο επικεφαλής προπονητής της Ακαδημίας της Γιουβέντους στην Ελλάδα, Ανδρέας Γιαννάκης.

«Όταν πήρε την απόφαση να ενταχθεί στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ήταν ένας τερματοφύλακας που τεχνικά βρισκόταν πολύ πιο μπροστά από τους συνομηλίκους του και δεν είχε καθόλου ελλείψεις. Έπρεπε απλά να πάρει χρόνο συμμετοχής και παιχνίδια στα πόδια του για να αρχίσει, σταδιακά να βγάζει την αξία του κάτω από τα δοκάρια», υπερθεμάτισε ο πρώην προπονητής του στην Juventus.

Τα τμήματα υποδομής του «τριφυλλιού» δεν είναι τα μόνα στα οποία δοκιμάστηκε επιτυχώς ο Νικόλας Χριστογιώργος, που επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις τόσο του Ρέντη (Ολυμπιακός), όσο και των Σπάτων (ΑΕΚ). Η επιλογή του Παναθηναϊκού έγινε λόγω καλύτερη προσέγγισης των «πρασίνων» αλλά και του πιο φιλικού κλίματος που συνάντησε το Κορωπί.

Στις δύο του χρονιές στην ομάδα κάτω των 17 ετών, είχε 22 και 24 συμμετοχές αντίστοιχα, κλήθηκε δύο φορές στην προεθνική Παίδων, ενώ στο πρόσφατο "Mercedes Benz Cup 2018" που διεξήχθη τον περασμένο Ιανουάριο στη Στουτγκάρδη, ο ταλαντούχος γκολκίπερ άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με την Κ-20 και ανάγκασε αρκετούς scouters να σημειώσουν με κεφαλαία γράμματα το όνομά του στο μπλοκάκι τους. Κι όλα αυτά, ενώ φοιτά στην τελευταία τάξη του Λυκείου, έχει άριστους βαθμούς και προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με στόχο την είσοδο στο πανεπιστήμιο και του συνδυασμού του ποδοσφαίρου με τα «γράμματα»...

Άλλο ένα μεγάλο ταλέντο με την σφραγίδα της Γιουβέντους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεπροβάλει δειλά-δειλά... Στο Κορωπί, οι ιθύνοντες της Παναθηναϊκού, έχουν ήδη τον Χριστογιώργο στον προθάλαμο της επαγγελματικής ομάδας, καθώς δύο φορές την εβδομάδα προπονείται με τους επαγγελματίες, υπό την επίβλεψη του Μαρίνου Ουζουνίδη και o Τάκης Φύσσας. προετοιμάζει ήδη την προώθησή του. Θα γίνει ο επόμενος μεγάλος «πράσινος» πορτιέρο ή θα ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό; Ο επικεφαλής του διεθνούς δικτύου ακαδημιών της «Βέκια Σινιόρα», Λορέντζο Γκρόσι. πάντως, δεν σταματά να ρωτά και να ενδιαφέρεται συνεχώς για την πρόοδο του πιο αυθεντικού ταλέντου που βγήκε ποτέ από την Ακαδημία της Γιούβε στην Ελλάδα.

 

Τελευταία Νέα