Δεν βγαίνει από την 11άδα ο Καρίμ

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Δεν βγαίνει από την 11άδα ο Καρίμ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την άποψη του για τη θέση του Ανσαριφάρντ στην ενδεκάδα, με την επιστροφή του Μιραλάς και το ρολάρισμα του Τζούρτζεβιτς.

Είναι δεδομένο ότι πλέον ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες και καλύτερες λύσεις μπροστά. Δεν είναι μόνο ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ανσαριφάρντ. Έχει έρθει ολόκληρος Μιραλάς, ο δε Τζούρτζεβιτς έχει αρχίσει και ρολάρει, σκοράροντας ακόμη κι όταν μπαίνει αλλαγή 10-15 λεπτά.

Άραγε, με την επιστροφή του Βέλγου και με τον Σέρβο να έχει βάλει τόσα γκολάκια τον τελευταίο καιρό, βγαίνει ο Ανσαριφάρντ από την ενδεκάδα; Κατά την γνώμη μου, όχι. Τουλάχιστον έτσι όπως παίζει εδώ και κάμποσο καιρό. Ναι, συμφωνώ εκ των προτέρων ότι ο Καρίμ δεν είναι αυτό που λέμε ο σέντερ φορ killer. Όμως, είναι ένας φορ μοντέρνος που και σκοράρει αρκετά, αλλά και βοηθάει γενικά πολύ την ομάδα.

Κατ΄ αρχάς δεν είναι λίγα τα οκτώ γκολ που έχει σημειώσει ο Ανσαριφάρντ, παίζοντας βασικός σε εννιά παιχνίδια πρωταθλήματος (κι αλλαγή σε άλλα τρία)-ο έτερος πρώτος σκόρερ της Λίγκας μας, ο Πρίγιοβιτς, έχει παίξει δύο περισσότερα παιχνίδια βασικός (και τελευταία στον ΠΑΟΚ τον βάζουν να παίζει 90λεπτα και στα δύο ματς με τα Τρίκαλα, για να σκοράρει και να του τονωθεί το ηθικό. Η, για να τον πουλήσουν πιο ακριβά…).

Κι είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ιρανός είναι μέσα σε πολλές φάσεις. Πρέπει να τις τελειώνει καλύτερα-εξ ου και πρώτος στη Λίγκα όχι μόνο σκόρερ, αλλά και στις χαμένες ευκαιρίες (οκτώ)-αλλά έχει σημασία και ότι βρίσκεται μέσα στις φάσεις και αποτελεί άρα πονοκέφαλο για κάθε άμυνα.

Το βιντεάκι (http://www.novasports.gr/afieromata/superleague-highlights/video/49510/ael-olubiakos-0-3-hl/) από το τελευταίο παιχνίδι του, στη Λάρισα, λέει πολλά για τον Καρίμ. Τον βλέπεις…

Στο 0.26 να φεύγει σαν αριστερό εξτρέμ και να περνάει τη σέντρα-στη φάση που ο ο Λαγός έδιωξε με το χέρι κι ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι.

Στο 1.14 να φεύγει σφαίρα από θέση φορ, στην κίνηση του Ομάρ σαν εξτρέμ από δεξιά, αλλά να τον προλαβαίνει στο τσακ ο αντίπαλος στόπερ, ενώ ήταν έτοιμος να κάνει την προβολή για το γκολ.

Στο 1.26 να μετέχει στη φάση του 1-0. Γιατί το φάουλ το κέρδισε ο ίδιος ο Καρίμ, βγαίνοντας ωραία έξω από την περιοχή και υποδεχόμενος σωστά την μπάλα με αποτέλεσμα να τον γκρεμίσει ο Γκόλιας. Και προσέξτε την κίνηση του Ιρανού, που προσφέρει στον Μάριν κι άλλη δυνατότητα, όχι μόνο του σουτ-τη δυνατότητα της ασίστ στον Ανσαριφάρντ, που μάλιστα λογικά θα σιγούρευε έτσι το γκολ.

Στο 1.51 να πρεσάρει την αντίπαλη άμυνα, να εκμεταλλεύεται έτσι το γλίστρημα του Λαγού, να μπουκάρει και να πασάρει για γκολ στον Πάρντο, αλλά να προλαβαίνει στο τσακ ένας αμυντικός.

Στο 2.10 να φεύγει πανέξυπνα στην πλάτη της άμυνας, να τσιμπάει την μπάλα, αλλά να τον νικάει ο γκολκίπερ της ΑΕΛ.

Και στο 2.20 να σκοράρει για πέμπτη φορά στα πέντε τελευταία παιχνίδια, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού.

Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Καρίμ δεν περιμένει στην περιοχή για να του έρθει η πάσα και να κυνηγήσει έτσι το γκολ. Βγαίνει συνεχώς μακριά από το «κουτί» και κινείται σε όλους τους χώρους. Συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι, βγαίνει πλάγια και σεντράρει, γυρίζει και βοηθάει και πίσω, γενικά τον βλέπεις παντού στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν λέω ότι είναι ο τέλειος φορ-για παράδειγμα, αφού αναφέρθηκα στο τελευταίο παιχνίδι, είχε δύο πολύ κακές επιλογές στη Λάρισα, τη μία χάλασε καλή επίθεση με κακή σέντρα και την άλλη χάλασε καλή αντεπίθεση κάνοντας ένα πολύ κακό κοντρόλ. Όμως, ο Ιρανός έχει πια «κολλήσει» καλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κι έχει βρει και ρέντα στο γκολ.

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά στα δικά μου μάτια, δεν βγαίνει από την ενδεκάδα ο Ανσαριφάρντ.

Άσχετο: Όχι, δεν πρόκειται να γράψω τίποτα. Ήδη του έγινε μεγάλη διαφήμιση, αρνητική η, όχι δεν έχει σημασία. Γι΄ αυτούς η διαφήμιση μετράει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.