Τον τσακίζουν τον Ολυμπιακό οι κάρτες!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τον τσακίζουν τον Ολυμπιακό οι κάρτες!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού σε σχέση με τη διαιτησία, που μπορεί να αποβεί καθοριστικό στην εξέλιξη της μάχης του τίτλου.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Μπασκόνια-Ολυμπιακός αν ο Τζαμέλ ΜακΛίν σημειώσει τουλάχιστον 10 πόντους στην αναμέτρηση (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Κατέγραψα τις προάλλες το πραγματικά απίστευτο δεδομένο να μην έχει αποβληθεί εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο (από τις 18 Γενάρη 2017) αντίπαλος παίκτης του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Μόνο που ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίζει θέματα ακόμη και σε επίπεδο κίτρινων καρτών!!! Τι θέλω να πω; Ήδη πέντε παίκτες του έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής, γιατί συμπλήρωσαν (τέσσερις) κάρτες: Σισέ, Ρομάο, Ταχτσίδης, Οτζίτζα, Μάριν! Κι ο Σισέ με τον Ρομάο πάνε ήδη…φουλ και για εφτά κάρτες (έχουν πέντε), άρα για δύο αγωνιστικές. Και στο όριο (τρεις) είναι κι οι Σεμπά, Πάρντο, Ζιλέ, που κινδυνεύουν με μία αγωνιστική. Μιλάμε για οκτώ παίκτες!

Αλλού, λ.χ. στον ΠΑΟΚ έχουν τιμωρηθεί μόνο δύο παίκτες, ο Πέλκας κι ο Πρίγιοβιτς (κι είναι στο όριο τέσσερις, οι Μάτος, Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, Σάκοφ). Και πώς να μην είναι έτσι, αφού ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί συνολικά εννιά κίτρινες λιγότερες…

Πόσο σοβαρό είναι το θέμα των καρτών; Πάρα πολύ πιο σοβαρό απ΄ ότι φαίνεται. Διότι ναι μεν υπάρχει η δυνατότητα να δηλώσει ο κάθε σύλλογος μία αγωνιστική από τις τέσσερις προσεχείς για να εκτίσει την ποινή του ο τιμωρημένος παίκτης, ωστόσο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι τέτοιο, που δεν μπορεί να αποφύγει απώλειες.

Για παράδειγμα, τώρα με τη Λαμία θα εκτίσουν την ποινή τους οι Σισέ, Ταχτσίδης. Πήρε λοιπόν τέταρτη κάρτα κι ο Μάριν στη Λάρισα. Αυτός θα εκτίσει την ποινή του με την Ξάνθη (ομάδα που εκτός έδρας έχει καλύτερα αποτελέσματα κι από την ΑΕΚ…), ειδάλλως με τη Λαμία θα έλειπαν τρεις βασικοί (συν τον τραυματία Οτζίτζα).

Τι παιχνίδια έχει ο Ολυμπιακός μετά τη Λαμία; Με Ξάνθη μέσα, με Αστέρα έξω, με ΑΕΚ μέσα, με Ατρόμητο έξω, με Πανιώνιο μέσα, με ΠΑΟΚ έξω, με Παναθηναϊκό μέσα! Καταλαβαίνει εύκολα ο καθένας, το πόσο εύκολο είναι να χάσει βασικούς του παίκτες σε αυτά τα ματς, που είναι «ένα κι ένα».

Και να προσέξουμε κάτι: στις 12 πρώτες αγωνιστικές, οι διαιτητές είχαν βγάλει 32 κίτρινες στους παίκτες του Ολυμπιακού. Στις τέσσερις τελευταίες έχουν βγάλει 15!!! Και σε τι παιχνίδια: 5 στη Λάρισα, 3 με τον ΠΑΣ, 3 στο Αγρίνιο και 4 με τον Απόλλωνα. Εγώ δεν υποστηρίζω ότι γίνεται κάτι εξεπίτηδες, αλλά καταγράφω ότι με το που φτάνει ο Ολυμπιακός στο πιο δύσκολο και βαρύ και κρίσιμο πρόγραμμα του έχει αρχίσει και γεμίζει κάρτες.

Εξίσου σημαντικό: πάρα πολλές από τις κάρτες που τρώνε οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι για ψύλλου πήδημα. Όχι δηλαδή για μαρκαρίσματα και φάουλ, αλλά για μία αψιμαχία με αντίπαλο, μία διαμαρτυρία κλπ, κλπ.

Ποια είναι η ουσία; Αφού αντιμετωπίζονται έτσι οι παίκτες του Ολυμπιακού, τουλάχιστον ας προσέχουν οι ίδιοι να δίνουν τις λιγότερες αφορμές. Να κάνουν τα φάουλ που πρέπει να κάνουν, αλλά να αποφεύγουν οτιδήποτε αχρείαστο. Γιατί έτσι όπως πάει θα την τσακίσουν την ομάδα οι κάρτες! Με τον ρυθμό που βγάζουν τους κάρτες στον Ολυμπιακό, θα λείψουν και ο Ρομάο και ο Σισέ σε δύο από τα σπουδαία παιχνίδια με Αστέρα, ΑΕΚ, Ατρόμητο , Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Για σκεφθείτε το…

Κι εγώ υπολογίζω ότι κάρτες θα συμπληρώσει μέχρι κι ο Προτό!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.