Γιατί ψάχνει κυνηγούς ο Ολυμπιακός, έχοντας την μακράν 1η επίθεση!

Γιατί ψάχνει κυνηγούς ο Ολυμπιακός, έχοντας την μακράν 1η επίθεση!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Γιατί ψάχνει κυνηγούς ο Ολυμπιακός, έχοντας την μακράν 1η επίθεση!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta δύο πράγματα για τις μεταγραφικές προτεραιότητες του Ολυμπιακού.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Βλέποντας κανείς τη βαθμολογία και ακούγοντας τις μεταγραφικές προτεραιότητες του Ολυμπιακού, μάλλον θα αναρωτηθεί: Από πού κι ως που ο Ολυμπιακός, με την μακράν καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, αλλά και με μία από τις χειρότερες άμυνες, ψάχνει πρωτίστως να ενισχυθεί μπροστά κι όχι πίσω;

Η απάντηση, σε ό,τι αφορά το επιθετικό κομμάτι, έρχεται από μία καλύτερη ανάλυση που πρέπει να γίνει στα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στο α΄ μισό της σεζόν. Διότι το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των 32 γκολ που έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα είναι σε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια (5-1 τον Πλατανιά, 4-1 τον Παναιτωλικό, 4-1 τη Λάρισα, 4-3 τον Πανιώνιο, 3-1 την Κέρκυρα, 3-1 τον Απόλλωνα). Δηλαδή, από τα 32 γκολ, τα 23 τα έχει βάλει σε έξι από τα 15 ματς, σχεδόν όλα με τις ομάδες από την 7η θέση της βαθμολογίας και κάτω…

Αντίθετα, στα εφτά από τα υπόλοιπα εννιά παιχνίδια του α΄ γύρου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε από μεγάλες έως ανυπέρβλητες δυσκολίες στο σκοράρισμα. Δεν έβαλε καν γκολ στις ήττες του 0-1 από Ατρόμητο και Παναθηναϊκό…Έβαλε από μόλις ένα γκολ στις νίκες του 1-0 με Λαμία, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ και στις ισοπαλίες 1-1 με Ξάνθη, Αστέρα…Και δη με πέναλτι (Λαμία, Αστέρα), στημένες φάσεις (ΠΑΟΚ, Ξάνθη) η, ένα μακρινό σουτ (ΠΑΣ).

Κι υπήρχαν και δύο παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός έβαλε από δύο γκολ: το 2-3 από την ΑΕΚ και το 2-1 επί του Λεβαδειακού, με το τελευταίο να κρίνεται επίσης με ένα μακρινό σουτ…

Όταν λοιπόν στα μισά παιχνίδια του α΄ γύρου (και δη στα πιο δύσκολα) ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται τόσο πολύ επιθετικά, σε σημείο που να έχει ενεργητικό πέντε γκολ, έχουμε την εξήγηση για τις μεταγραφικές προτεραιότητες. Μία εξήγηση που γίνεται ακόμη πιο εύκολη υπόθεση, από την παράθεση των αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όπου οι πρωταθλητές σκόραραν μόνο στα τρία από τα έξι παιχνίδια τους και σε αυτά μετά το 85ο λεπτό, με το σκορ διαμορφωμένο σε όλα 0-3 εις βάρος τους…

Επιπλέον είναι και κάπου…αριθμητικό το θέμα: ο Καρσελά με τον Μπεν είναι εκτός ομάδας, ο δε Εμενίκε και που είναι, είναι σαν να μην είναι. Άρα, ξεκάθαρα χρειάζονται προσθήκες μπροστά, αφού δεν μπορεί το β΄ μισό της σεζόν να βγει μόνο με Ανσαριφάρντ, Τζούρτζεβιτς, Μάριν, Πάρντο και Σεμπά.

Αντίθετα, στο αμυντικό κομμάτι οι απώλειες είναι μικρότερες κι αφορούν παίκτες που είτε δεν έπαιξαν σχεδόν ποτέ (Μίλιτς), είτε δεν έπαιζαν εδώ και πολύ καιρό (Καπίνο). Και μπορεί να καλυφθούν θεωρητικά πιο εύκολα (π.χ. με ένα γκολκίπερ-ρεζέρβα και τον Χατζισαφί), καθώς άλλωστε στον Ολυμπιακό είναι πολύ ευχαριστημένοι από τον Προτό και πιστεύουν ότι θα τους βγει για μεγάλα πράγματα ο Κούτρης. Σε συνδυασμό με το ότι στο κέντρο της άμυνας οι Σισέ κι Ένγκελς βγάζουν μία προοπτική, ο Μποτία είναι εδώ κι ο Νικολάου πάντα μία πολύτιμη λύση, οι δε Ομάρ και Φιγκέϊρας έχουν από δεξιά καλύψει τη θέση.

Κάπως έτσι, φτάνουμε στην κατάληξη ο Ολυμπιακός να ψάχνεται κατά βάση για σημαντικές προσθήκες μπροστά, παρότι έχει βάλει 10 γκολ περισσότερα από την ΑΕΚ.

Παρεμπιπτόντως, είναι αλήθεια κι όχι τρικ ότι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να γίνει η πολυαναμενόμενη μεταγραφή….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.