Το «σκηνικό» Νο 2 μεταξύ Πάρντο-Τζούρτζεβιτς...

Το «σκηνικό» Νο 2 μεταξύ Πάρντο-Τζούρτζεβιτς...

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το «σκηνικό» Νο 2 μεταξύ Πάρντο-Τζούρτζεβιτς...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη συνέχεια που είχε την Τετάρτη το «σκηνικό» Πάρντο-Τζούρτζεβιτς την περασμένη Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

Έβλεπα τον Πάρντο στο παιχνίδι του Κυπέλλου στα Χανιά. Όντως είναι ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού, από τους μέσους και πάνω, που πραγματικά το «έχει», να μπουκάρει από τα πλάγια.

Σε μία ψιλομέτρια βραδιά του έκανε τέσσερις-πέντε τέτοιες μπούκες σε ένα συνολικό χρόνο 66 λεπτών συμμετοχής. Οι πρώτες ήταν καλύτερες-οι σέντρες του κακές δεν ήταν, αλλά δεν βρήκαν συμπαίκτες του...Η τελευταία δεν ήταν η καλύτερη, αφού κόπηκε, όμως από αυτήν προήλθε το κόρνερ, με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός και βγήκε από μία δύσκολη θέση.

Παίξε νόμιμα στο Γιουβέντους - Ρόμα και η Sportingbet.gr σε ανταμείβει*, ακόμα κι αν χάσεις! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Δυστυχώς του λείπει πολύ του Πάρντο η ισορροπία μέσα στο παιχνίδι. Π.χ. λίγα λεπτά νωρίτερα από τη φάση του 1-0, είχε πουλήσει πολύ εύκολα την μπάλα, ο Πλατανιάς έβγαλε αντεπίθεση κι εκ τύχης ο Ολυμπιακός γλίτωσε το γκολ. Όμως, παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά η ομάδα δεν έχει άλλον στο ρόστερ.

Κι επειδή όλοι προσέξαμε κι αναδείξαμε το «σκηνικό» στο Καραϊσκάκη, στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ την περασμένη Κυριακή, μεταξύ Πάρντο-Τζούρτζεβιτς, που αντάλλαξαν κουβέντες σε μία φάση που ο Κολομβιανός δεν γύρισε την μπάλα στο Σέρβο και προτίμησε να σουτάρει άστοχα, να ξέρουμε ότι υπήρξε κι ένα άλλο «σκηνικό» στα Χανιά, μεταξύ των δύο «ερυθρόλευκων» κυνηγών, το οποίο πέρασε απαρατήρητο, αυτή τη φορά.

Ήταν στο 26ο λεπτό, όταν ο Πάρντο πήρε μία προσωπική ενέργεια, έφυγε ωραία από δεξιά, αλλά δεν έβγαλε καλή σέντρα. Ο Τζούρτζεβιτς, που θεωρητικά ήταν ο αποδέκτης της, αρχικά έκανε μία χειρονομία σαν να παραπονιόταν για την μπαλιά του συμπαίκτη του. Αλλά αμέσως μετά κατάλαβε ότι δεν είχε νόημα αυτό που έκανε κι έσπευσε και χειροκρότησε τον Πάρντο. Ο δε Κολομβιανός εκτίμησε την αντίδραση του συμπαίκτη του και στη συνέχεια του αγώνα έψαξε τουλάχιστον δύο φορές να τον «βρει» με σέντρες του, άσχετα αν δεν το έκανε με επιτυχία.

Νομίζω ότι έδειξαν κι ο Πάρντο κι ο Τζούρτζεβιτς πως κατάλαβαν ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν-το αντίθετο.

Αυτή η «φάση» μεταξύ Πάρντο-Τζούρτζεβιτς είναι ένα από τα όχι πολλά πράγματα που μπορούμε να κρατήσουμε από το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Ένα άλλο είναι η επιβεβαίωση της ικανότητας του Φιγκέϊρας στο επιθετικό κομμάτι, καθώς ήταν φοβερό το σπριντ που έκανε από δεξιά στο 2-0 και πέρασε την πάσα προς τον Τζούρτζεβιτς για το γκολ τελικά του Ανσαριφάρντ.

Πραγματικά κρίμα που και ο Πορτογάλος, όπως κι ο Πάρντο, δεν μπορεί να έχει μία καλύτερη ισορροπία μέσα στο παιχνίδι: από τη μία στιγμή σούπερ, με την πιο δύσκολη επέμβαση αμυντικά και με την καλύτερη κίνηση επιθετικά (ακόμη και στα Χανιά είχε αρκετές τέτοιες, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι) και κι από την άλλη με λάθη που σε υποχρεώνουν να κάνεις τον σταυρό σου (όπως συνέβη και με τον Πλατανιά, λίγα λεπτά πριν το 2-0, σε μία φάση που ευτυχώς ο Μαρτίνς κάλυψε άριστα το συμπαίκτη του και δεν έγινε το 1-1). Όπως και με «ήττες» που δημιουργούν στιγμές για γκολ στον αντίπαλο-λ.χ. στην ντρίμπλα που έφαγε από τον Κοροβέση στο 40’.

Παρεμπιπτόντως, και για να μην ξεχνιόμαστε: ο Φιγκέϊρας κέρδισε πέναλτι στα Χανιά, στο 20’. Σε σέντρα που έκανε, χωρίς ολόκληρη η μπάλα να έχει περάσει την γραμμή, ο Βάντερσον έδιωξε πεντακάθαρα με το χέρι (υψωμένο). Όμως ο επόπτης Νικολακάκης υπέδειξε άουτ κι όχι πέναλτι.

Καλά ψάρι δεν τρώει εκεί στο Λασίθι;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.