Ο Καρίμ μπορεί να γίνει νέος Τζιμπούρ για τον Ολυμπιακό...

Ο Καρίμ μπορεί να γίνει νέος Τζιμπούρ για τον Ολυμπιακό...

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Καρίμ μπορεί να γίνει νέος Τζιμπούρ για τον Ολυμπιακό...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Ανσαριφάρντ και «ψάχνει» να βρει αν μπορεί να «βγει»…Τζιμπούρ για τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη στιγμή ενός αγώνα πολλές φορές δείχνει περισσότερα πράγματα απ΄ όσα νομίζουμε…

Στο Αγρίνιο το περασμένο Σάββατο, η πρώτη στιγμή του αγώνα ήταν με τον Ανσαριφάρντ να τρέχει σαν τρελός και να πιέζει τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού, όταν οι αμυντικοί του γύρισαν την μπάλα πίσω. Κι πήγε με τέτοια ένταση στη φάση ο Καρίμ, που δεν πρόλαβε να τραβήξει το πόδι του κι έκανε φάουλ. Αυτή η στιγμή ήταν ενδεικτική του τι θα βλέπαμε στη συνέχεια από τον Ανσαριφάρντ!

Έβγαλε πάθος στο παιχνίδι του κι αυτό το πάθος, συνοδευόμενο από την ποιότητα, έφερε και φάσεις και γκολ. Ακόμη και το δικό του γκολ, από το ξεκάθαρο λάθος του Μόρα, δεν θα έμπαινε ποτέ, αν ο Καρίμ δεν ήταν συγκεντρωμένος 100% στο παιχνίδι και δεν καταλάβαινε με την ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια την κίνηση του αμυνόμενου. Δεν ήρθε…μόνο του το γκολ. Ήρθε γιατί συνυπήρξαν όλα αυτά τα στοιχεία, μαζί βέβαια και με το λάθος, αλλά και η ταχύτητα αντίδρασης του σέντερ φορ-που εκτός των άλλων στη συνέχεια ντρίμπλαρε μαεστρικά τον γκολκίπερ και πλάσαρε για το τρίτο γκολ.

Η καλή δουλειά του Ανσαριφάρντ στα τελευταία παιχνίδια ανταμείβεται. Βλέποντας τον πίνακα των σκόρερ, όπου φιγουράρει στην κορυφή, μαζί με τον Πέδρο του ΠΑΣ-παρεμπιπτόντως την Κυριακή παίζουν ο Ολυμπιακός με τα Γιάννινα, άρα θα έχουμε και μια μονομαχία μεταξύ των δύο κορυφαίων αυτή την στιγμή σκόρερ της Λίγκας μας!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ του Ιρανού και την ανάγκη του να βρεθεί σε τούτη τη σεζόν στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, αφού έχει μπροστά του την τεράστια πρόκληση της παρουσίας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Κι οι δύο πλευρές ωφελημένες θα βγουν, όσο ο Ολυμπιακός στηρίζει τον Καρίμ κι όσο ο Καρίμ στηρίζει την ομάδα, με τα γκολ, αλλά και τις ασίστ του. Για όποιον δεν το έχει παρατηρήσει, ο Ανσαριφάρντ έχει δώσει ήδη τρεις ασίστ που έγιναν γκολ, τις περισσότερες από κάθε άλλο συμπαίκτη του (αναφέρομαι καθαρά σε ασίστ κι όχι γενικά σε δημιουργία γκολ, αφού τα γκολ δημιουργούνται κι από σέντρες κι από εκτελέσεις στημένων κι από κερδισμένα πέναλτι κλπ).

Έχει σημασία δε να επισημάνουμε ότι το παιδί εσχάτως είναι που νιώθει σιγά σιγά ως βασικός. Ακόμη και τώρα που με τον Λεμονή παίζει πολύ περισσότερο, μπορεί κάποιος να προσέξει ότι από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ήταν βασικός στα έξι και στα δύο μπήκε αλλαγή (στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό και στο Καραϊσκάκη με τον Απόλλωνα). Παρεμπιπτόντως, στα δύο ως αλλαγή είχε απολογισμό δύο γκολ, ένα δοκάρι κι άλλη μία σπουδαία ευκαιρία! Ίσως δηλαδή ο Λεμονής σωστά κάπου τον τσίτωσε, αφήνοντας τον στον πάγκο.

Νομίζω ότι το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΣ είναι μία ευκαιρία να επιβεβαιώσει ο Καρίμ όσα έχουμε δει στα τελευταία παιχνίδια. Γιατί πολύ απλά, στον Ολυμπιακό κρίνεσαι σε κάθε παιχνίδι. Κι ο Ανσαριφάρντ μοιάζει-χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη γιατί σίγουρος δεν μπορώ, ακόμη, να είμαι-να μπορεί να εξελιχθεί για τους «ερυθρόλευκους» μία πάρα πολύ καλή λύση για την επίθεση τους από τον εσωτερικό χώρο.

Όπως ο Τζιμπούρ, όταν είχε πάει στον Ολυμπιακό πριν κάποια χρόνια από την ΑΕΚ και για 2,5 χρόνια είχε δώσει πάρα πολλά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.