Ο Μπεν τουλάχιστον σου δίνει μία ελπίδα

Ο Μπεν τουλάχιστον σου δίνει μία ελπίδα

Ο Μπεν τουλάχιστον σου δίνει μία ελπίδα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για τον Μπεν και την επιστροφή του μετά από δύο μήνες.

Βαλένθια - Ολυμπιακός με ειδική προσφορά* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Μπεν ήταν ο πρώτος φετινός ήρωας του Ολυμπιακού, καθώς με εκείνα τα δύο του γκολ στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, στο 3-1 επί της Παρτίζαν στο Βελιγράδι, είχε δώσει ουσιαστικά την πρόκριση στα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επίσης αλήθεια είναι ότι από τότε δεν έχει ξανασκοράρει. Στην αρχή, στα πέντε από τα έξι πρώτα ματς της περιόδου, ο Χάσι τον είχε ως τον βασικό σέντερ φορ της ομάδας, αφού ο Εμενίκε ήταν ανέτοιμος (ακόμη…ανέτοιμος είναι αυτός, αλλά τέλος πάντων) και τον Ανσαριφάρντ δεν τον εμπιστεύονταν. Μετά, με το που ήρθε ο Τζούρτζεβιτς, ο Κοσοβάρος τον ξέχασε για ένα μήνα και τον θυμήθηκε μόνο στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, βάζοντας τον μισή ώρα αλλαγή, σε θέση εξτρέμ. Κι ο Μπεν ανταποκρίθηκε, κερδίζοντας το πέναλτι με το οποίο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ.

Με το που ήρθε ο Λεμονής, αμέσως τον επανέφερε στην επιφάνεια, βάζοντας τον αλλαγή με τη Γιουβέντους και βασικό με τον Ατρόμητο. Στο πρόσωπο του έβλεπε τον εξτρέμ που μπορούσε να κάνει και κινήσεις εξτρέμ και κινήσεις σέντερ φορ, έχοντας στο ρεπερτόριο του και το γκολ, που τόσο λείπει από τους μπροστινούς της ομάδας. Η ατυχία όμως κτύπησε τον αριστεροπόδαρο κυνηγό, αφού υπέστη θλάση από το πρώτο δεκάλεπτο! Με την ειρωνεία να είναι ότι στη μισή ώρα που πρόλαβε κι έπαιξε με Γιουβέντους κι Ατρόμητο, είχε προλάβει να κάνει δύο επικίνδυνα σουτ, ό,τι δηλαδή ζητούσε ο προπονητής.

Η θλάση αποδείχθηκε σοβαρής μορφής και τελικά ο Μπεν έπαιξε μπάλα για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες χθες, στα Χανιά. Και μπορεί να μην «έβγαλε μάτια», αλλά αν μη τι άλλο έδειξε πέντε πράγματα. Δεν λέω ότι θα τον κρίνεις με ασφάλεια σε ένα τέτοιο ματς (αν κι ο Κισσαμικός είναι αήττητος και στην τρίτη θέση στη Β΄ κατηγορία), όμως είδαμε κάποιες κινήσεις από αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Έβγαλε την ωραία σέντρα από την οποία προήλθε το γκολ. Είχε δύο σουτ, που προβλημάτισαν πολύ τον αντίπαλο γκολκίπερ. Είχε μία πάσα στον Ανδρούτσο, που ήταν για να γίνει φάση. Ακόμη και στο τέλος είχε μία μπούκα, που κατά την γνώμη μου έπρεπε να την ολοκληρώσει ο ίδιος, αφού βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ, όμως ακόμη κι από την πάσα του προέκυψε ευκαιρία για τον Καρσελά.

Και γενικότερα είδαμε από τον Μπεν κάποια ωραία πράγματα. Ξεδίπλωσε κάποιες καλές επιθέσεις, έστω κι αν στο τέλος κάπου δεν τις τέλειωσε εξίσου καλά. Έπαιξε πολύ ωραία την μπάλα με τη μία. Είχε στιγμές ενδεικτικές πολύ καλής τεχνικής κατάρτισης. Το πάλεψε και στο αμυντικό κομμάτι, έχοντας αρκετές επιστροφές απέναντι σε ένα εκπληκτικά επιθετικό μπακ, τον (20χρονο δανεικό από τον Ολυμπιακό) Τόλι, που πραγματικά με εντυπωσίασε.

Σίγουρα περίμενα να περάσει ακόμη κάποιες σέντρες από αριστερά, αφού έχει καλό πόδι. Να ήταν ακόμη πιο συνεπής στις «επιστροφές» του. Να είχε λιγότερες «μισές» επιθετικές ενέργειες και περισσότερες ολοκληρωμένες. Αλλά «κάτι» σου βγάζει αυτός ο παίκτης. Και σου δίνει την αίσθηση ότι αν πάρει λίγο «αέρα» και «λυθεί», μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις στον Ολυμπιακό.

Για να είμαι ειλικρινής, ερωτηματικό είναι ακόμη ο Μπεν. Και μπαίνουμε Δεκέμβρη. Όμως, είναι ένα ερωτηματικό με…ενδιαφέρον, σου δίνει μία ελπίδα. Άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού, μοιάζει να μην σου δίνουν καν ελπίδα….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.