Πρώτη φορά έτσι στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός!

Πρώτη φορά έτσι στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta από τη δική του σκοπιά το κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα.

Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός πάει στην Κέρκυρα και δίνει ένα τόσο αποφασιστικής σημασίας παιχνίδι, υπό τέτοιες συνθήκες! Εξηγώ…

Πρώτον, μέχρι στιγμής δεν έχει τρία σερί τρίποντα στο φετινό πρωτάθλημα! Κάθε φορά που κάνει δύο νίκες, πηγαίνει και σκοντάφτει στο τρίτο παιχνίδι που είναι εκτός έδρας (έγινε ήδη δύο φορές, στην Ξάνθη και στη Λεωφόρο).

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Βαλένθια – Μπαρτσελόνα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Δεύτερον, είναι η πρώτη φορά φέτος που παίζει εκτός έδρας μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι του! Έως τώρα μετά την Ευρώπη έπαιζε πάντοτε εντός έδρας. Έτσι, έχει μετά το ταξίδι στην Λισαβώνα και ταξίδι στην Κέρκυρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον παράγοντα κούραση-και σε συνδυασμό με ένα αγωνιστικό χώρο, που είναι ο χειρότερος της κατηγορίας.

Τρίτον, προέρχεται από τον πρώτο αποκλεισμό του στην Ευρώπη τέτοια εποχή μετά από έξι ολόκληρα χρόνια! Γιατί ο Ολυμπιακός και τις έξι προηγούμενες σεζόν συνέχισε στα Κύπελλα Ευρώπης τουλάχιστον έως και τον Φλεβάρη. Άρα, πρέπει να «διαχειριστεί» αυτή την αρνητική ψυχολογία.

Τέταρτον, η Κέρκυρα έχει μία καλή ομάδα, που βρίσκεται σε καλή κατάσταση (μία ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια της κι αυτή με γκολ στο 82’), παίζει καλή άμυνα (πάνω από ένα γκολ δέχθηκε μόνο στην Τούμπα-τρία-και σε δύο άλλα παιχνίδια-από δύο), βγάζει επικίνδυνες αντεπιθέσεις κι έχει ένα νεαρό φορ πραγματική απειλή, τον Παμλίδη, έχει κερδίσει στο σπίτι της τον Παναθηναϊκό και έχει μεγάλο κίνητρο, αφού είναι ένα πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Επιπλέον να θυμίσω ότι τέτοια ημέρα σαν πέρσι (για την ακρίβεια 27 Νοέμβρη ήταν τότε) η Κέρκυρα είχε πάρει 0-0 μέσα στο Καραϊσκάκη, όταν πάλι ο Ολυμπιακός προέρχονταν από ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι του, το 1-1 με τη Γιανγκ Μπόϊς. Με τη διαφορά μάλιστα ότι τότε ήταν εντός έδρας και το ευρωπαϊκό ματς, ο δε Ολυμπιακός τότε με εκείνη την ισοπαλία είχε σφραγίσει την πρόκριση του στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Άρα, μιλάμε για πολύ πιο δύσκολες συνθήκες τώρα για τους «ερυθρόλευκους», που αν πιαστούν ξανά στον ύπνο από την Κέρκυρα, θα είναι ασυγχώρητοι.

Τώρα, για τα περί…μισής, λόγω απουσιών, Κέρκυρας, η αλήθεια είναι μία: τρεις βασικοί θα της λείψουν, ο τιμωρημένος Γκόμες κι οι Μπαλάφας και Σοϊλέδης, που αποβλήθηκαν στο προηγούμενο παιχνίδι. Οι υπόλοιποι απόντες; Ο Τουράμ κι ο Βενέτης έχουν να παίξουν από την 1η Οκτώβρη ο Ντουαλά από τις 15 Οκτώβρη κι ο Ντιόγο από τις 21 Οκτώβρη. Λείπουν από πέντε εβδομάδες έως δύο μήνες. Έτσι για να ξέρουμε την πραγματικότητα.

Αν θέλετε την πρόβλεψη μου εγώ βλέπω «πολεμικό» έργο απόψε…

Παρεμπιπτόντως, κατά σατανική σύμπτωση και στο Κέρκυρα-Παναθηναϊκός Μακεδόνα διαιτητή είχαν ορίσει (τον Παπαδόπουλο). Και 4ος ήταν επίσης Μακεδόνας, ο Ζαχαριάδης, που παίζει σήμερα! Κι ο ένας επόπτης από την…Χαλκιδική κι ο άλλος από την Καρδίτσα-για σήμερα έβαλαν δύο Θεσσαλονικιούς!

Τι είχε τραβήξει ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το ματς; Δείτε εδώ (http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/46000/kerkura-panathinaikos-1-0-hl/) στο 00.16 πώς δεν αποβλήθηκε ο Γρομητσάρης στο πρώτο κιόλας δεκάλεπτο και στο 02.56 πώς δεν δόθηκε το πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο 80’. Η φάση η δεύτερη είχε γίνει μπροστά στα μάτια του επόπτη διαιτητή από τη Χαλκιδική κι ο Καμπέσας από εκείνο το κτύπημα έμεινε 40 ημέρες εκτός αγώνων!….

Η Κέρκυρα είχε κερδίσει με ένα πέναλτι, ένα από τα τέσσερα γκολ της από πέναλτι. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος λίγες ημέρες μετά έγινε διεθνής στη θέση του Κύζα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.