Φέτος στον Ολυμπιακό «απαγορεύονται» οι αποβολές!

Φέτος στον Ολυμπιακό «απαγορεύονται» οι αποβολές!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το blog του στο gazzetta στο νέο φετινό φαινόμενο στον Ολυμπιακό σε σχέση με τη διαιτησία.

Πέρσι είχαμε άλλο νταλκά με τη διαιτησία: «απαγορεύονταν» να παίρνει πέναλτι ο Ολυμπιακός! Φαντάζομαι θυμάστε ότι του είχε δοθεί ένα στις 18 Σεπτέμβρη, όταν κι ισοφάρισε τον Ηρακλή (ο διαιτητής αυτός πλέον σφυρίζει στη Β΄ Εθνική…) και το επόμενο ήταν στις 23 Απρίλη με το σκορ υπέρ του 4-0!...

Φέτος δίνονται τα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού (για την ακρίβεια τα δύο τρίτα των όσων πραγματικά κερδίζει και ποτέ από διεθνείς διαιτητές!!!) έχουμε άλλο νταλκά: «απαγορεύεται», που λέει ο λόγος, να δίνεται κόκκινη κάρτα υπέρ του Ολυμπιακού!!! Βλέπεις τον πίνακα με τα στατιστικά στην Λίγκα και παρατηρείς με…ευκολία ότι στα παιχνίδια του Ολυμπιακού έχει αποβληθεί ένας αντίπαλος του-ίσον κανένας, αφού ήταν ο Τσότσιτς της ΑΕΚ στο τελευταίο (95’) λεπτό του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, όταν πήρε μαζί κόκκινη κι ο Ένγκελς…

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Ντόρτμουντ – Σάλκε με 0% Γκανιότα* στη Novibet. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Κοιτάς λοιπόν στον πίνακα με τις αποβολές και βλέπεις ότι ο Ολυμπιακός είναι στο μείον ένα (2 παικτών του, μία αντιπάλου) με την αποβολή και του Μίλιτς στο ματς με τη Λαμία, ενώ π.χ. οι αποβολές για την ΑΕΚ είναι στο +4 (3 δικές της, αντιπάλων της) και για τον ΠΑΟΚ στο 3-3, με τη διαφορά ότι η μία του Μπίσεσβαρ ήταν στις καθυστερήσεις κι η άλλη του Κουλούρη στο 87’, ενώ η υπέρ του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη ήταν για παίκτη του Απόλλωνα από το 32ο λεπτό…Η δε ΑΕΚ έχανε στην Ξάνθη 0-1 και βρέθηκε να παίζει με παίκτη παραπάνω από το 55’ και με δύο παίκτες παραπάνω από το 72’.

Προσέξτε, εγώ δεν το πάω στο ότι ευνοούνται οι άλλοι δύο. Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Καλά έκαναν και τις έβγαλαν εκεί τις κόκκινες. Εγώ εστιάζω στον Ολυμπιακό και στο πόσο λογική υπάρχει μετά από 11 αγωνιστικές να μην έχει…τύχει να αποβληθεί ένας αντίπαλος του, αντίθετα έχει αποβληθεί δικός του παίκτης. Την στιγμή μάλιστα που στα εννιά φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια του δεν αποβλήθηκε παίκτης του, αντίθετα είχε δύο υπέρ του αποβολές, στο Ολυμπιακός-Ριέκα και στο Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός…

Πώς όμως να αποβληθούν παίκτες αντίπαλου του Ολυμπιακού, όταν σπανίως οι διαιτητές τους βγάζουν κίτρινες στο α΄ ημίχρονο;…Με το…χάϊλαϊτ να είναι η μη αποβολή του Μάτος στο Καραϊσκάκη, παρότι έδωσε δύο ξεκάθαρες αφορμές για δεύτερη κίτρινη, καθώς τότε είχε γίνει μάλλον το…λάθος να παίζει με κάρτα από το 30’.

Τέλος πάντων, με αφορμή τον ορισμό διαιτητικής τριάδας από το Σύνδεσμο Μακεδονίας (Ζαχαριάδης, Μερκενίδης-Νικολαϊδης) στο παιχνίδι Κέρκυρας-Ολυμπιακού, να θυμίσω ότι τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν πέρσι (Παπαδόπουλος, Μερκενίδης-Νικολαϊδης, ίδιοι δηλαδή επόπτες) στο…Λάρισα-Ολυμπιακός. Ναι, το 1-0 υπέρ της Λάρισας, μοναδική της νίκη επί μεγάλης ομάδας, από τότε που επέστρεψε στην Α΄ Εθνική…Με μία διαιτησία που πολύ θα ήθελε η Λάρισα να την είχε σε κάθε παιχνίδι της, δηλαδή χωρίς να πάρει ο αντίπαλος της, ο Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε μισό σφύριγμα…

Κοιτάξτε, εγώ το έγραψα και τις προάλλες ότι θεωρώ καλό και τίμιο διαιτητή τον Ζαχαριάδη. Αλλά δεν ξέρω ποια θα είναι η ψυχολογία του έναντι του Ολυμπιακού, ως μέλος του Συνδέσμου του προέδρου της ΕΠΟ, με την οποία καταλαβαίνουμε εύκολα όλοι ότι ο Ολυμπιακός είναι σε αντιπαράθεση. Το ίδιο ισχύει και για τους επόπτες. Να υπενθυμίσω δε και το άλλο: ότι ο Ζαχαριάδης είχε βγει (άδικα κατά την γνώμη μου) εκτός πινάκων από την προηγούμενη κατάσταση στην ΕΠΟ και τον ξαναέβαλε η νέα κατάσταση.

Μακάρι οι Μακεδόνες διαιτητές να μην επηρεαστούν από αυτή την ψυχολογία και να μην έχουμε ανάλογη διαιτησία με εκείνη πέρσι στη Λάρισα, όπου με κατοχή μπάλας 63-37 ο Παπαδόπουλος (έγινε διεθνής με τη νέα ΕΠΟ) είχε σφυρίξει 22 φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού και μόλις 14 εις βάρος της Λάρισας!

Η, να μην δούμε από τον Μερκενίδη ανάλογη υπόδειξη με την περσινή, με την οποία άφησε τον Μάσα να έχει την ευκαιρία του αγώνα στο Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0, από πάσα του ευρισκόμενου σε θέση οφσάϊντ Μανιά. Δείτε την σχετική φωτογραφία η, αν θέλετε τη φάση στο 00.57 εδώ (http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/40075/asteras-tripolis-olubiakos-0-0-hl/)

Και για να καταλάβετε πόσο δεν έχει…νόημα, ας το γράψω έτσι διακριτικά, αυτό που συμβαίνει με τις κόκκινες που δεν βγαίνουν με…τίποτα φέτος σε αντιπάλους του Ολυμπιακού: η νεοφώτιστη Λαμία έχει υπέρ της πέντε αποβολές αντιπάλων της!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.