Ας πάμε από τον Σιώπη στον…Μαρτίνς!

Ας πάμε από τον Σιώπη στον…Μαρτίνς!

Ας πάμε από τον Σιώπη στον…Μαρτίνς!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta μία φήμη και με αφορμή καταπιάνεται και με ένα λίγο…ξεχασμένο παίκτη του Ολυμπιακού!

Ακούγεται τον τελευταίο καιρό, υπό τη μορφή φημολογίας, ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει πίσω τον Σιώπη το Γενάρη από τον Πανιώνιο. Εγώ δεν ξέρω τι θα κάνει ο Ολυμπιακός. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός μέχρι σήμερα, 15 Νοεμβρίου, δεν έχει κάνει καμία τέτοιου είδους συζήτηση.

Απλά, αν θέλετε την γνώμη μου, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να γίνει μία τέτοια κίνηση μεσούσης της σεζόν. Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή έχει για τη θέση Νο 6 τον Ρομάο, αλλά και τον Ταχτσίδη, ως πρώτες επιλογές. Κι έχει ακόμη και τον Ζντιέλαρ με τον Ζιλέ. Να φέρει πίσω τον Σιώπη για να έχει πέντε παίκτες για μία θέση; Άντε για δύο θέσεις, σε κάποια, περιορισμένα, παιχνίδια; Αν φύγει κάποιος, π.χ. ο Ζντιέλαρ, ίσως έχει κάποιο νόημα. Και πάλι «ίσως».

Ο Σιώπης ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο έφυγε στο τέλος του καλοκαιριού, επειδή έβλεπε ότι δεν θα έπαιζε με τόσους παίκτες. Να έρθει τώρα πίσω, για να μπει σε μία τέτοια διαδικασία πάλι; Δύσκολο μου φαίνεται. Όχι ότι δεν είναι καλός παίκτης. Κι αξίζει μία ευκαιρία στον Ολυμπιακό, αλλά αυτά νομίζω γίνονται πιο σωστά τα καλοκαίρια, στην προετοιμασία.

Ο Ολυμπιακός αλλού, πιο μπροστά, πονάει κι όχι στο κέντρο του άξονα του, τουλάχιστον με τους παίκτες που έχει τώρα στο ρόστερ του, αφού μην ξεχνάμε ότι έχει για τις δυο θέσεις των κεντρικών χαφ και τους Οτζίτζα Οφόε, Ανδρούτσο και Αντρέ Μαρτίνς-συνεπώς εφτά παίκτες για δύο θέσεις! Εκεί, είναι επαρκώς καλυμμένος.

Παρεμπιπτόντως, κι επειδή η αναφορά στον Μαρτίνς. Μπορεί για τους περισσότερους να είναι λίγο…ξεχασμένος, αλλά εμένα δεν θα μου προκληθεί καμία έκπληξη αν ο Λεμονής μετά τους Σισέ, Ανσαριφάρντ και Ταχτσίδη, «κερδίσει» και τον Πορτογάλο! Ο Μαρτίνς δεν είναι κανένας χαφ του πεταματού. Έχει αξία, ποιότητα. Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσουμε ότι στο περσινό πρώτο μισό της σεζόν, η ραχοκοκαλιά της ομάδας ήταν ο Μιλιβόγεβιτς κι αυτός. Οι δύο καλύτεροι παίκτες στο διάστημα που ο Ολυμπιακός ουσιαστικά εξασφάλισε το πρωτάθλημα και την πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το παιδί υπέστη το καλοκαίρι ένα ψυχολογικό κλακάζ από την επιλογή του Χάσι να τον έχει εκτός πλάνων, πριν καν ξεκινήσουν τα φιλικά. Κατάλαβε ότι είναι στην απέξω κι επειδή είναι ξεκάθαρα παίκτης ψυχολογίας επηρεάστηκε σε βαθμό, που να βγάζει μία απογοητευτική εικόνα. Μπορεί να είναι…κοντός, αλλά μικρός παίκτης δεν είναι ο Μαρτίνς.

Κι ο Λεμονής είμαι σίγουρος ότι δεν τον ξεγράφει. Το ότι τον έβαλε βασικό στο πρώτο κιόλας παιχνίδι του στον πάγκο του Ολυμπιακού, με τον Ατρόμητο, κάτι σημαίνει. Είναι αλήθεια ότι δεν του βγήκε εκείνη η κίνηση, γιατί ο Πορτογάλος δεν τα είχε πάει καλά, αλλά μπορώ να καταλάβω ότι το παιδί δουλεύει καλά πλέον στις προπονήσεις κι ανεβαίνει. Ούτε είναι τυχαίο ότι με τον Πλατανιά, όταν ο Λεμονής έβγαλε τον Ρομάο, πέρασε αλλαγή τον Μαρτίνς.

Εγώ τον έχω στο μυαλό μου τον Μαρτίνς, σαν ένα παίκτη που μπορεί να δώσει πολλές βοήθειες στον Ολυμπιακό. Λίγο ηθικό θέλει και να πάρει και λίγο ρυθμό από αγώνες. Έχει τη δυνατότητα να προσφέρει και με τα τρεξίματα του και με την μαχητικότητα του και με την καλή κυκλοφορία της μπάλας και με τις καλές πάσες του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.