Ώρα για νέο αίμα στην Εθνική μας ομάδα

Ώρα για νέο αίμα στην Εθνική μας ομάδα

Ώρα για νέο αίμα στην Εθνική μας ομάδα

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει μέσα από το blog του στο gazzetta την άποψη του για την επόμενη Εθνική ομάδα μετά την αποτυχία της να πάει στο Μουντιάλ.

Bwin Sports App –  Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Δεν έχει κανένα νόημα να χρυσώνουμε το χάπι. Αποτυχία ήταν ο αποκλεισμός της Εθνικής Ελλάδας να φτάσει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επιτυχία θα ήταν η πρόκριση, αποτυχία είναι ο αποκλεισμός. Πώς να το κάνουμε τώρα, να κοροϊδευόμαστε;

Και νομίζω ότι μετά από αυτή την αποτυχία, που δεν είχε ως μοναδικό κακό παιχνίδι το 1-4 στην Κροατία όπως είπε ο Σκίμπε ξεχνώντας το εντός έδρας 0-0 με την Εσθονία, ήρθε η ώρα να μπει νέο αίμα στην Εθνική ομάδα. να σταματήσουν να παίζουν όλο οι ίδιοι κι οι ίδιοι. Προσέφεραν στην Εθνική, αλλά είναι φανερό πως ό,τι είχαν να το δώσουν το έδωσαν. Ας κάνουν χώρο για τους επόμενους. Τόσα παιδιά έρχονται από πίσω.

Φτάσαμε στο σημείο να παίζουν συνεχώς οι ίδιοι παίκτες, όλοι κάποιας ηλικίας, ακόμη κι αν δεν αγωνίζονται  στους συλλόγους τους. Άλλοι παίκτες δεν υπάρχουν; Μόνο από τη δεξαμενή του Ολυμπιακού, από νυν και πρώην παίκτες, νομίζω ότι μπορεί να βρεθούν λύσεις από παιδιά όπως οι Καπίνο, Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Κούτρης, Λυκογιάννης, Σιώπης. Και φυσικά να πάρουν άλλο χρόνο συμμετοχής παιδιά όπως οι Ρέτσος, Ταχτσίδης, Γιαννιώτας, Βέλλιος, Διαμαντάκος. Η, να γυρίσει ο Σιόβας.

Προσέξτε, εγώ δεν λέω όλοι αυτοί να παίξουν η, να γίνουν βασικοί στην Εθνική. Αλλά κάποιοι από αυτούς ασφαλώς και μπορούν να γίνουν στελέχη της Εθνικής. Όπως και παιδιά άλλων συλλόγων. Για παράδειγμα, ο Κουρμπέλης του Παναθηναϊκού η, ο Μπακάκης της ΑΕΚ η, οι Πέλκας, Γιαννούλης του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν ακραία μπακ όπως οι Βλάχος του Πανιώνιου και Κυβρακίδης του Ατρόμητου. Επιθετικά άρχισε και δείχνει ο Αλμπάνης του Απόλλωνα. Και κάποια παιδιά από την Ξάνθη, τον Αστέρα, τα Γιάννινα και τον Παναιτωλικό χρειάζονται προσοχή, νομίζω εγώ.

Κι ασφαλώς υπάρχει η δεξαμενή της Εθνικής Ελπίδων, όπου μόνο από τον Ολυμπιακό βλέπεις αξίες όπως οι Ανδρούτσος, Νικολάου, Μανθάτης-με τον Τσιμίκα να είναι βασικότατος στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Κι άλλοι, όπως ο Γαλανόπουλος της ΑΕΚ, έχουν ποιότητα.

Επαναλαμβάνω, δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να αρχίσουν να καλούνται πάλι…50 νέοι παίκτες στην Εθνική ομάδα, όπως είχε κάνει ο Ρανιέρι. Αλλά επειδή εδώ έχουμε φτάσει στο αντίθετο άκρο, να παίζουν οι ίδιοι κι οι ίδιοι ανεξάρτητα από ηλικία, φόρμα κλπ, κλπ, αν μη τι άλλο χρειάζεται μία μέση οδός, μία χρυσή τομή.

Best of internet