Για να περάσει από τη Λεωφόρο πρέπει να είναι πολύ καλύτερος απ΄ ό,τι με τον ΠΑΟΚ

Για να περάσει από τη Λεωφόρο πρέπει να είναι πολύ καλύτερος απ΄ ό,τι με τον ΠΑΟΚ

Για να περάσει από τη Λεωφόρο πρέπει να είναι πολύ καλύτερος απ΄ ό,τι με τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση στο ντέρμπι των αιωνίων.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Τενερίφη – Εσπανιόλ με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Ήταν τεράστιας σημασίας οι δύο συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού, επί του Πανιώνου στη Ν. Σμύρνη και επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Πολύ απλά γιατί αφενός μεν τον κράτησαν ζωντανό στη μάχη του τίτλου και του έδωσαν άλλη ψυχολογία μετά από τέσσερα συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη (δύο ισοπαλίες και δύο ήττες), αφετέρου δε γιατί πέρασε έτσι το μήνυμα στους άλλους διεκδικητές του τίτλου ότι είναι αποφασισμένος παρά τα προβλήματα του να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του.

Όσο τεράστιας σημασίας όμως ήταν αυτά τα δύο τρίποντα, τόσο τεράστια είναι η πρόκληση της Λεωφόρου για τον Λεμονή και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές έχουν μπροστά τους ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και δεν μπορεί να πάνε ως φαβορί στη Λεωφόρο. Πολύ απλά γιατί δεν είναι! Εδώ μιλάνε τα δεδομένα. Τα περί οικονομικών ζητημάτων στον Παναθηναϊκό είναι υπαρκτά πράγματα, αλλά όταν μιλάμε για ντέρμπι αιωνίων, εγώ τα ακούω βερεσέ. Τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο είναι που μετράνε. Κι είναι πολύ συγκεκριμένα.

Ένα. Ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο έχει χάσει και στις δύο τελευταίες επισκέψεις του από τον Παναθηναϊκό. Με 1-2 και με 0-1. Τις δε εμφανίσεις του δεν τις λες και…καλές.

Δύο. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει και στα πέντε τελευταία ντέρμπι πρωταθλήματος εκτός έδρας! Τρία από την ΑΕΚ (0-1, 0-1, 2-3), ένα από τον Παναθηναϊκό (0-1) κι ένα από τον ΠΑΟΚ (0-2), έχοντας σκοράρει μόνο στο ένα από τα πέντε.

Τρία. Ο Παναθηναϊκός επί Ουζουνίδη είναι αήττητος στη Λεωφόρο από ελληνική ομάδα! Για την ακρίβεια έχει ένα εκπληκτικό σερί 23 αγώνων, με 20 νίκες και τρεις ισοπαλίες! Μέσα σε αυτά τα 23 ματς είναι μία νίκη επί του Ολυμπιακού (1-0), μία νίκη (1-0) και μία ισοπαλία (0-0) με την ΑΕΚ και τρεις νίκες επί του ΠΑΟΚ (1-0, 2-0, 1-0), δηλαδή σε έξι ντέρμπι στο σπίτι του έχει πέντε νίκες και μία ισοπαλία, χωρίς να φάει γκολ! Απλά στο ένα ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ κέρδιζε 1-0, το παιχνίδι διακόπηκε εις βάρος του για ένα μπουκάλι. Και φέτος η εντός έδρας γκέλα που έκανε, το 0-0 με τον σημειωτέον αήττητο Λεβαδειακό, ήταν παίζοντας με 10 παίκτες όλο το β΄ημίχρονο λόγω μίας κουτής αποβολής του νεαρού Ευαγγέλου.

Τέταρτο. Η βαθμολογική διαφορά που αυτή την στιγμή έχουν οι δύο αιώνιοι είναι ουσιαστικά δύο βαθμοί, αφού το +4 του Ολυμπιακού υπάρχει λόγω της αφαίρεσης των δύο βαθμών από τον Παναθηναϊκό, λόγω ακριβώς του συμβάντος πέρσι με τον ΠΑΟΚ. Βεβαίως ο Ολυμπιακός έχει παίξει ήδη ντέρμπι κι ο Παναθηναϊκός κανένα, αλλά αυτό δεν αλλάζει την τωρινή πραγματικότητα, ότι η απόσταση τους είναι επί της ουσίας μόλις δύο πόντοι.

Αυτά βλέπω εγώ σαν δεδομένα πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Και μου δίνουν τη βεβαιότητα ότι τον Ολυμπιακό τον περιμένει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ασφαλώς και μπορεί ο καλός Ολυμπιακός να κερδίσει. Αλλά για να περάσει από τη Λεωφόρο πρέπει να είναι πολύ καλύτερος απ΄ ότι ήταν με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

Κατά την γνώμη μου, δεν θα αρκεί μία ανάλογη εμφάνιση το Σάββατο το βράδυ…

Παρεμπιπτόντως. Έγραφα προχθές ότι, «η μαγική σφαίρα λέει ότι ο Μολέδο με ένα μαγικό τρόπο θα παίξει κανονικά το Σάββατο!», παρότι ήταν τιμωρημένος. Και είδατε ότι ξετιμωρήθηκε…Τώρα η μαγική σφαίρα λέει κάτι άλλο-ότι ειδικά το Σάββατο ο Παναθηναϊκός θα έχει μία διαιτησία εντελώς διαφορετική από αυτή που συνήθως έχει φέτος. Θα έχει π.χ. ανάλογη διαιτησία που είχε η ΑΕΚ παίζοντας με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (Σιδηρόπουλος) κι ο ΠΑΟΚ παίζοντας με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (Κομίνης)…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.