Καλό σημάδι! Όταν ο Προτό έγινε…Νικοπολίδης!

Καλό σημάδι! Όταν ο Προτό έγινε…Νικοπολίδης!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta το χθεσινό ντέρμπι του Ολυμπιακού από τη δική του σκοπιά.

Sportingbet.gr. To παιχνίδι αποκτά άλλο επίπεδο. Ηρθε το νέο Site (21+)!

Πήραμε χθες την απάντηση για το τι κάνει ο ΠΑΟΚ όταν έρχεται με φόρα στο Καραϊσκάκη…

Αν και νομίζω ότι η απάντηση είχε δοθεί μέσα από το χθεσινό μου κομμάτι (http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1152429/ti-kanei-o-paok-otan-erhetai-me-fora-sto-karaiskaki!) Η ιστορία τις περισσότερες φορές επαναλαμβάνεται. Κι όταν έχει γίνει κάτι εφτά φορές μέσα σε μία δεκαετία, το πιο πιθανό είναι να γίνει και 8η φορά στον 11ο χρόνο…

Προσέξτε: εγώ δεν υποτιμάω τον ΠΑΟΚ. Έχει αρκετά καλούς παίκτες κι έδειξε ότι μπορεί να είναι φέτος σοβαρός διεκδικητής του τίτλου. Έψαχνε την ισοφάριση ως το 96’. Και το Καραϊσκάκη ειδικά το χθεσινό, γεμάτο και ζωντανό από 30.000 γαύρους, δεν είναι και το πιο…εύκολο γήπεδο του κόσμου για να σταθεί καμία ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ είναι αλήθεια ότι βρήκε τον Ολυμπιακό με χίλια δύο προβλήματα και δεν το εκμεταλλεύθηκε, όμως ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός. Βρίσκεται σε τέτοια δύσκολη κατάσταση και έχοντας παίξει τρία τεράστιας δυσκολίας παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, με Σπόρτινγκ, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα (τα δύο έξω) τα αποτελέσματα του είναι 2-3, 0-2 κι 1-3. Τα λες και αποτελέσματα ανταγωνιστικά. Ομάδα με άλλη φανέλα, θα είχε φάει πεντάρα που θα πήγαινε σύννεφο!

Ο Λουτσέσκου έχει δέσει αμυντικά τον ΠΑΟΚ κι αυτό φάνηκε. Αλλά το αρχικό «μήνυμα»με τις τρεις ισοπαλίες σε Λιβαδειά, Ριζούπολη και Λάρισα δεν ήταν καλό. Και δεν ξέρω αν η μενταλιτέ του είναι τέτοια που μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στον τίτλο. Να θυμίσω ότι έχει παίξει, με το χθεσινό, οκτώ φορές κατά του Ολυμπιακού (τις εφτά με την Ξάνθη) κι έχει οκτώ ήττες, με σύνολο γκολ 3-17…

Ο Λεμονής, αντίθετα, έχει πάρει πρωταθλήματα και πρωταθλήματα. Και τώρα που έκαιγε η μπάλα, πήρε και τα δύο κρίσιμα παιχνίδια, με τον Πανιώνιο και με τον ΠΑΟΚ. Και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στη μάχη του τίτλου, έχοντας να παίξει κι ενδιάμεσα στο Καμπ Νου με τον Μέσι.

Ποια εικόνα μου άρεσε χθες; Ο Προτό να φεύγει από την εστία του και να πηγαίνει στο άλλο πέταλο για να πανηγυρίσει με τον Ένγκελς το πολύτιμο γκολ! Μιλάμε για ένα γκολκίπερ 34 ετών, που παίζει μόλις το 6ο του παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Κι έβγαλε δέσιμο με την ομάδα. Και πάθος.

Θυμήθηκα Νικοπολίδη! Εννιά-δέκα χρόνια πίσω! Ήταν 6 Απριλίου του 2008! Ολυμπιακός-Λάρισα 2-1! Με γκολ του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις! Ο Αντώνης έφυγε σφαίρα και πήγε στο απέναντι πέταλο για να αγκαλιάσει τον Κώστα! Βέβαια, τότε εκείνο το γκολ ήταν ένα πρωτάθλημα!

Αλλά ας σκεφθούμε και πόσο πολύτιμο ήταν το χθεσινό γκολ. Αν έχανε ο Ολυμπιακός, θα έμενε εφτά πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ, έχοντας να πάει και στην Τούμπα. Και θα έμενε κι έξι από την ΑΕΚ, για την οποία πιστεύω ότι θα κερδίσει σήμερα τον Ατρόμητο. Πάνω απ΄ όλα όμως, με αρνητικό αποτέλεσμα χθες, ο Ολυμπιακός θα ήταν σαν να έλεγε στους αντιπάλους του, «εγώ φέτος δεν μπορώ». Και θα τους έδινε άλλα κουράγια στη μάχη του τίτλου. Αντίθετα, τώρα, καταλαβαίνουν ότι ακόμη και πληγωμένο, το θηρίο μπορεί να σε σκοτώσει.

Τι κάνουν στον ΠΑΟΚ ότι δεν καταλαβαίνουν και «απορούν» για τους πανηγυρισμούς των παικτών του Ολυμπιακού στο τέλος του ματς; Μιλάμε για μία ομάδα που σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια είχε καταστραφεί, βαθμολογικά και ψυχολογικά: είχε ισοφαρίσει 1-1 στο 94’ τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη, κέρδιζε 2-0 την ΑΕΚ κι έχασε στο 89’ με 2-3 στο ΟΑΚΑ και έχασε καπάκι μετά κι από τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη! Ήταν μεγάλη ντόπα η χθεσινή νίκη και λογικά την χάρηκαν οι παίκτες.

Και, ποιος ξέρει, μπορεί στην πορεία της σεζόν να αποδειχθεί ότι αυτό το γκολ του Ένγκελς, έχει παρόμοια αξία με εκείνο του Μήτρογλου! Το σίγουρο είναι ότι μόνο με το πάθος που έβγαλε χθες ο Προτό μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει το φετινό πρωτάθλημα, έχοντας να τα βάλει με «θεούς και δαίμονες».

Ήταν αυτό που σχολίαζα το Σάββατο. Πρέπει οι μεταγραφές του Ολυμπιακού να δείξουν ότι κατάλαβαν που ήρθαν και να κατανοήσουν ότι ο Ολυμπιακός ναι, παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα, αλλά για να το πάρει φτύνει αίμα, δεν το παίρνει κάνοντας…βόλτες κάθε Κυριακή. Χθες ο Προτό, ο Ένγκελς, ο Κούτρης, ο Σισέ κι ο Οτζίτζα ήταν μαχητές.

Αν συνεχίσουν έτσι, και κάνουν το ίδιο κι οι άλλοι καινούργιοι παίκτες, μπορεί η μάχη του τίτλου να έχει άλλη έκβαση από αυτή που λογαριάζουν οι εχθροί του Ολυμπιακού, σε όλα τα επίπεδα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.