Η πρώτη εμφάνιση επιπέδου «στόπερ του Ολυμπιακού»

Η πρώτη εμφάνιση επιπέδου «στόπερ του Ολυμπιακού»

Η πρώτη εμφάνιση επιπέδου «στόπερ του Ολυμπιακού»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του gazzetta δύο πράγματα για τον μακράν κορυφαίο παίκτη χθες του Ολυμπιακού.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Mίλαν – ΑΕΚ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Τον Μποτία τον ξέρουμε. Ξέρουμε τα δυνατά σημεία του και τις αδυναμίες του.

Αλλά ακριβώς αυτός ο Μποτία, που είχε να παίξει σε επίσημο παιχνίδι 3,5 μήνες (με εξαίρεση την είσοδο του ως αλλαγή στο 88’ το Σάββατο στον Πανιώνιο) κι επέστρεψε χθες κόντρα στην Μπαρτσελόνα (!),μας έδωσε την πρώτη φετινή εμφάνιση επιπέδου «στόπερ Ολυμπιακού».

Ναι, ξεκινάω από την πραγματικότητα ότι άλλος είναι ο Μποτία σε ανοιχτούς χώρους κι άλλος είναι ο Μποτία με την άμυνα του Ολυμπιακού κλειστή-όμως εδώ πρέπει να κρίνουμε και μία μεμονωμένη εμφάνιση. Κι ο Ισπανός, θέλοντας πιστεύω και να δείξει στην πατρίδα του ενόψει επόμενων μεταγραφικών περιόδων ότι «είναι ακόμη εδώ», έκανε συγκλονιστική εμφάνιση.

Επαναλαμβάνω ότι τις αδυναμίες του Μποτία τις ξέρουμε-άλλωστε, γι΄αυτό υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός πήρε τέσσερις στόπερ (!) το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Ρέτσου. Κάποια στιγμή στο ξεκίνημα του αγώνα έκανε τσαφ μέσα στην περιοχή και κάποια άλλη στιγμή πήρε την μπάλα και η πάσα του αντί σε συμπαίκτη πήγε σε αντίπαλο. Στο τέλος έκανε κι ένα εντελώς αχρείαστο φάουλ. Όμως ακόμη και με αυτά τα λάθη του, το παιδί ήταν συγκλονιστικό. Τίμησε τη φανέλα του Ολυμπιακού και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, γιατί έκανε κατάθεση και της αξίας του, αλλά και της ψυχής του.

Πρέπει να ήταν τουλάχιστον 15 (!) οι σωστές και έγκαιρες επεμβάσεις του Μποτία! Από αυτές οι τέσσερις ήταν απολύτως καθοριστικές. Αν δεν έβαζε το κορμί του σαν καμικάζι ο Ισπανός και δεν έκανε τάκλιν θανάτου προ των Μέσι, Ινιέστα, Γκόμες, πολύ απλά η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα του Προτό…

Σκεφτόμουν χθες βλέποντας τον Μποτία να δίνει ατελείωτες μάχες, πόσο δίκιο είχε ο Καπίνο, όταν δήλωνε πριν κάμποσο καιρό μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, «μας λείπει πολύ στην άμυνα ο αρχηγός μας, ο Μποτία». Κι ασφαλώς είναι κι ένα μεγάλο θέμα γιατί τράβηξε τόσο πολύ ένας τραυματισμός από αρχές Ιουλίου, με συνέπεια ο παίκτης αυτός να παίξει πάλι μπάλα μέσα Οκτώβρη...

Όπως κι είναι ένα άλλο θέμα που πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις, για το πώς φτάσαμε να δούμε μία «κανονική» εμφάνιση στόπερ επιπέδου Ολυμπιακού μόλις στο 15ο φετινό παιχνίδι της ομάδας. Και να εκτιμήσουμε κι ίσως να επανεκτιμήσουμε κάποια πράγματα.

Τέλος πάντων, ήταν ένα πραγματικά «γεμάτο» παιχνίδι από πλευράς Μποτία, που όπως αποδείχθηκε όντως έλειψε πολύ από την άμυνα και γενικά απ΄ όλη την ομάδα. Επαναλαμβάνω παρά τα όποια μειονεκτήματα του, που όμως μπορούν να καλυφθούν σε ένα μεγάλο βαθμό, αν έχει δίπλα του παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Παρεμπιπτόντως, αν ψάξουμε να βρούμε άλλο παιχνίδι φετινό, με στόπερ του Ολυμπιακού να κάνει εμφάνιση πραγματικά καλού επιπέδου, αλλά σε παιχνίδι διαφορετικών συνθηκών, ήταν του Ρέτσου στη Ριέκα.

Κι ίσως εδώ ακριβώς είναι ένα άλλο θέμα: το ότι έπρεπε να έρθει στη θέση του Ρέτσου, στόπερ με τα χαρακτηριστικά του Ρέτσου…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.