Κανείς δεν θα θέλει Ελλάδα στα μπαράζ...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Κανείς δεν θα θέλει Ελλάδα στα μπαράζ...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος βλέπει την αήττητη Ελλάδα σε Βρυξέλλες και Ζένιτσα και αναρωτιέται ποιoς από τους “ισχυρούς” θα ήθελε να βρει την Εθνική μας ομάδα στον δρόμο του...
Και να λοιπόν που φτάσαμε μία ανάσα από τα μπαράζ. Μία νίκη επί του Γιβραλτάρ και να μας κάτσει ένα από τα τέσσερα σενάρια στους άλλους ομίλους που δεν θα μας αναδεικνύουν σε χειρότερους δεύτερους όλων των ομίλων και θα παίξουμε μπαράζ. Θα συμβεί νομίζω...
Και θα συμβεί δικαίως. Αήττητη σε πέντε εκτός έδρας παιχνίδια, με ένα μόνο λάθος σε 10 αγωνιστικές, (η εντός έδρα ισοπαλία με την Εσθονία), λογικά και δίκαια θα τερματίσουμε στη δεύτερη θέση πίσω από την συναρπαστική ομάδα του Βελγίου, η οποία πήρε το απευθείας εισιτήριο. Δεν είναι μικρό, δεν είναι λίγο. Είναι η επιβεβαίωση της επιστροφής της Εθνικής Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού. Ο Τζέκο και ο Πιάνιτς δεν θα πάνε Μουντιάλ, η Εθνική Ελλάδας μπορεί να πάει, αλλά για να συμβεί αυτό υπάρχει ακόμη δρόμος για να διανύσουμε.
Προς τα παρόν τσεκάρουμε αυτόν που έχουμε ήδη διανύσει και ο οποίος επιβεβαιώνει ότι εκείνο το σοκ της προκριματικής φάσης του Euro 2016, όχι απλώς το ξεπεράσαμε, αλλά το έχουμε αφήσει πίσω μας οριστικά σαν μακρινή ανάμνηση. Η δεύτερη θέση και η πρόκριση στα μπαράζ δεν ξέρω αν θα μας στείλουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, αλλά μας έβαλαν εκ νέου στο χάρτη και μας επανατοποθετούν εκεί που θέλουμε να είμαστε.
Στις ομάδες που πρωταγωνιστούν και δεν είναι κομπάρσοι των προκριματικών. Πιθανότατα αυτή η πορεία θα μας κάνει ευκολότερη και την ζωή στα προκριματικά του Euro 2020, εκεί που πρέπει οπωσδήποτε να ταξιδέψουμε για να επανέλθουμε πλήρως στην κανονικότητα όπως την γνωρίσαμε από το 2003 και μετά.
Αλλά και αυτό είναι μακριά, πιο κοντά είναι τα μπαράζ και για αυτά, παρά την όχι καλή είναι αλήθεια, εικόνα της Εθνικής στο ματς με την Κύπρο, παραμένω αισιόδοξος. Νομίζω κανείς ισχυρός δεν θα θέλει την Ελλάδα στα μπαράζ. Κανείς. Ούτε καν οι Πορτογάλοι αν βρεθούν εκεί επειδή δεν θα καταφέρουν να νικήσουν τους Ελβετούς στην τελευταία αγωνιστική.
Γιατί να θέλει να βρει ο Σάντος απέναντί την “δεύτερη πατρίδα”, όπως αποκαλεί ο ίδιος την Ελλάδα. Γιατί οι Πορτογάλοι να θέλουν να δουν ξανά το... φάντασμα του 2004 μπροστά τους. Ούτε οι Πορτογάλοι, αν δεν περάσουν απευθείας, θα θέλουν Ελλάδα, ούτε οι Ιταλοί, ούτε κανείς άλλος.
Η Εθνική σε αυτά τα παιχνίδια θα απενεχοποιηθεί από τα ζητήματα που την... ταλαιπωρούν διαχρονικά, όπως συμβαίνει σε ματς σαν αυτά με την Κύπρο και την Εσθονία. Στα μπαράζ θα έβαζα στοίχημα ότι θα δούμε την Εθνική των Βρυξελλών, όπου έπρεπε να μείνει με 10 παίκτες και να δεχτεί το γκολ της ισοφάρισης στο παρά ένα. Στα μπαράζ θα δούμε την Εθνική της Ζένιτσας που μάλλον χωρίς να ιδρώσει το πήρε το αποτέλεσμα.
Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι αρκετό για να μας στείλει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, αλλά όποιος κι' αν είναι ο αντίπαλος αυτό που θα χρειαστούμε είναι ένα 0-0 στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη στο οποίο θα παίξουμε πρώτα ως αδύναμη της κλήρωσης. Και μετά ας πάμε για ρεβάνς εκτός όπου κι' αν πρέπει. Στη Στοκχόλμη, στο Κάρντιφ, στο Ζάγκρεμπ, ακόμη και στη Ρώμη ή την Λισαβόνα, να παίξουμε κόντρα σε Ιταλούς ή Πορτογάλους που θα τρέμουν μη πάθουν το κάζο του αιώνα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.