Τεράστια επιτυχία γι’ αυτή την εθνική

Τεράστια επιτυχία γι’ αυτή την εθνική

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να περιγράψει την έκπληξη που πετυχαίνει η εθνική Ελλάδας με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλό της για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Σε όμιλο με Βέλγιο, Βοσνία και τις άλλες ομάδες, η εθνική Ελλάδας θα τερματίσει λογικά δεύτερη! Μετά από τις τελευταίες εμφανίσεις αυτής της συγκεκριμένης ομάδας, αυό το γεγονός, αποτελεί τεράστια επιτυχία!

Δεν είναι μόνο οι αντίπαλοι (δεν συζητιέται ότι Βέλγιο-Βοσνία είναι πιο ποιοτικές ομάδες), δεν είναι μόνο οι εμφανίσεις ή η διακύμανση της βαθμολογίας, ακόμη και αυτό που έγινε χθες με τα δύο καθοριστικά ματς να ξεκινούν σε διαφορετικές ώρες…

Πραγματικά θα είναι ένα θαύμα αν αυτή η εθνική Ελλάδας παίξει και στο μουντιάλ! Αυτή η ομάδα που σε κάποιο διάστημα δεν είχε ενεργά αμυντικά χαφ (ευτυχώς έπαιξε και ο Ζέκα), αυτή η ομάδα που δεν έχει εξτρέμ, που δεν εμπιστεύθηκε τον πλέον φορμαρισμένο εδώ και μήνες Χριστοδουλόπουλο, που δεν είχε άλλο φορ, ομάδα που όταν δεν είχε Τοροσίδη-Παπασταθόπουλο-Μήτρογλου με την Εσθονία δεν έκανε φάση, το σύνολο της οποίας οι παίκτες δύο-τρεις φορές στη διάρκεια της πορείας φώναζαν στον πάγκο να παρέμβει και να ξυπνήσει, θα είναι μεγάλη έκπληξη να παίξει στο Μουντιάλ! Αν καλοσκεφθούμε αυτή την πορεία και αν αναλύσουμε όλα τα δεδομένα (και ειδικά το ρόστερ) η δεύτερη θέση που μάλλον θα κατακτήσουμε, θα αποτελεί τρομακτική επιτυχία.

Μπράβο βέβαια σε αυτό το σύνολο, που δεν έχασε εκτός έδρας, που «χτύπησε» Βέλγους και Βόσνιους, που πάλεψε όλα τα ματς, που θυμήθηκε την παλιά και επιτυχημένη συνταγή της αμυντικής οργάνωσης και της αυτοθυσίας, αλλά αυτή η πρόκριση στα μπαράζ (αν έρθει) θα είναι ένας θρίαμβος!

Η εθνική ήταν πάρα πολύ τυχερή λόγω της παρουσίας της Κύπρου στον όμιλο. Στα δύο μεταξύ μας ματς η Ελλάδα δεν ήταν καλύτερη αλλά κέρδισε, ενώ οι Κύπριοι κατάφεραν και επικράτησαν με αυτό το φοβερό 3-2 επί των Βόσνιων. Ήταν καθοριστικοί!

Μακάρι τα παιδιά να τα καταφέρουν! Γιατί όταν παίκτες του 6 κατά Μέσο Όρο, αφήνουν πίσω τους ποδοσφαιριστές του 8 και μάλιστα σε σειρά 10 αγώνων, τότε μόνο συγχαρητήρια αξίζουν για την προσπάθεια. Και αυτοί και ο προπονητής τους, με όσα λάθη και αν έχει κάνει, με ότι και αν έχει παρουσιάσει. Αυτονόητο τίποτα δεν είναι και αυτό το καταλάβαμε στην περασμένη πορεία επί Ρανιέρι!

Για να μην πολυλογούμε… Έχετε αντιληφθεί ότι μπορεί να πάνε στο μουντιάλ μερικοί από αυτούς τους δικούς μας παίκτες που έπαιξαν ή κλήθηκαν σε αυτά τα προκριματικά (ας μην αναφέρουμε ονόματα γιατί δεν είναι της ώρας) και δεν πάνε σίγουρα ο Πιάνιτς, ο Τζέκο και η παρέα τους;

* Αξίζει να σημειώσω ότι βλέποντας αυτόν τον αγώνα Βοσνία-Βέλγιο, με όλη την εξέλιξη που είχε, είναι σα να έχω παρακολουθήσει πέντε ματς μαζί! Ένας τελικός μέσα στη λάσπη, με εφτά γκολ, 12-15 μεγάλες φάσεις, 32 τελικές και τόσες εναλλαγές στο σκορ και το προβάδισμα! Μαγεία και με καλό τελικό αποτέλεσμα!

* Ο εγκέφαλος που έβαλε αυτούς τους αγώνες Βοσνίας και Ελλάδας σε άλλες ώρες, την προτελευταία αγωνιστική, πρέπει να τιμηθεί. Φαντάζεστε να μας το έκαναν εμάς αυτό και να παίζαμε τέτοιο ματς σε άλλη ώρα και νωρίτερα από τον ανταγωνιστή μας;

* Στο μπάσκετ πρέπει να αναφέρουμε ότι το «διπλό» του Προμηθέα επί του ΠΑΟΚ ΔΕΝ ήταν έκπληξη. Οι Πατρινοί έχουν ακριβή ομάδα, η οποία ετοιμάστηκε νωρίτερα και δεν είχε προβλήματα σε σχέση με ότι έχει συμβεί στον ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Αυτό δεν είναι δικαιολογία για την ομάδα του Παπαθεοδώρου, που σημείωσε νωρίς στη χρονιά μία δεύτερη οδυνηρή ήττα, αποτυχία που στιγματίζει το ξεκίνημα της σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.