Δεν αγαπάει κανείς αυτή την ομάδα;

Δεν αγαπάει κανείς αυτή την ομάδα;

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Δεν αγαπάει κανείς αυτή την ομάδα;

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης blogάρει για τον Παναθηναϊκό και τους Παναθηναϊκάρες που είναι άφαντοι και προσπαθεί να μπει στο πετσί ενός απλού πράσινου φιλάθλου.

Δεν ξέρω αν το παθαίνετε κι εσείς φίλοι παναθηναϊκοί αλλά κάθε πρωί που ξυπνάω κάνω μια βόλτα πρώτα από το gazzetta και τα social για να τσεκάρω μπας κι έγινε τίποτα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Λες κι έχουμε τον παππού στο νοσοκομείο και περιμένουμε ιατρικό ανακοινωθέν, λες και νιώθουμε τύψεις που φύγαμε από το νοσοκομείο για λίγο ύπνο. «Τρέχω» στα γρήγορα την timeline και το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ο τίτλος. Δεν αγαπάει κανείς αυτή την ομάδα;

Την αγαπούν οι παλαίμαχοι μπορεί να ισχυριστεί κάποιος. Μάλιστα. Χωρίς φυσικά να προσπαθώ να μηδενίσω αγωνιστική προσφορά, συμμετοχή στο χτίσιμο του brand Παναθηναϊκός, δέσιμο με τον κόσμο της ομάδας, μπαλάρα που έπαιξαν μες στο γήπεδο κλπ κλπ ας εξετάσουμε έναν δυο παλαιμάχους.

Ο «στρατηγός» Μίμης Δομάζος καθόταν αν θυμάμαι καλά πρώτο τραπέζι πίστα στην παρουσίαση του «ξυπόλητου πρίγκηπα» από τον μεγαλοπαράγοντα Βλάση Τσάκα.

Ο «Μπρίγκελ» Νίκος Καρούλιας τις προάλλες κατέκρινε τον κόσμο του Παναθηναϊκού για το ότι κατακρίνει συστηματικά την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Όταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη ξεσπίτωσε τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού από την Παιανία, τι ακριβώς δήλωσε ο Νίκος Καρούλιας; Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τέλος, που είναι και ο μόνος διοικητικά παρών αυτή τη στιγμή, που έτρωγε και ξύλο συνοδεύοντας τον Γιάννη Αλαφούζο στα ΔΣ της Λίγκας, πως νιώθει με την νέα διαμορφωμένη συμμαχία; Μήπως πρώτος απ’ όλους ο «αγριόγατος» έπρεπε να θέλει να ανοίξει η γη να τον καταπιεί;

Τον Παναθηναϊκό τον αγάπησε ο «Καπετάνιος». Επανέρχομαι και ξαναρωτάω. Ποιος ακριβώς ο λόγος που ο Παναθηναϊκός εκδιώχθηκε από την Παιανία και δημιουργήθηκαν τρομερά οργανωτικά και αγωνιστικά προβλήματα στην πρώτη ομάδα και κυρίως στις ακαδημίες; Τον θυμάμαι παλιότερα να δηλώνει «μη με πιέζετε και πολύ, γιατί δεν το ‘χω και τίποτα να διώξω τον Παναθηναϊκό και να φέρω τον Αθηναϊκό.»

Το έκανε τελικά η οικογένεια και τί άλλο χαρακτήρα έχει αυτή η πράξη εκτός από τον εκδικητικό και τιμωρητικό χαρακτήρα που βλέπω εγώ; Μη μου πείτε ότι αξιοποιήθηκε διαφορετικά η Παιανία ή ότι παίζουν μπάλα εκεί οι υπάλληλοι της Μότορ Όιλ.

Τον Παναθηναϊκό τον αγάπησε ο Γιάννης Αλαφούζος θα πει κάποιος. Κοιτάξτε, αν ο Γιάννης Αλαφούζος όντως αγάπησε τον Παναθηναϊκό, όντως έδωσε 40 εκατομμύρια ευρώ από την περιουσία του, όντως αγόρασε προπονητικό κέντρο και το έγραψε στο όνομα του Παναθηναϊκού και όχι στο όνομά του τότε πρέπει να διδάσκεται ως case study για το τι δεν πρέπει να κάνει ένας μάνατζερ στην εταιρία του. Μετά από το φιάσκο Στραματσόνι και το φετινό καλοκαίρι της αβεβαιότητας, της αποπομπής Λυμπερόπουλου, των απανωτών μεταγραφών και τελικά του γενικού OFF να μην πω καλύτερα πως θα αναφέρεται το όνομά του εις το διηνεκές της Παναθηναϊκής ιστορίας.

Τον Παναθηναϊκό τον αγαπούν οι δημοσιογράφοι του. Ο δημοσιογράφος βέβαια εξ ορισμού δεν είναι εκεί για να αγαπάει, ούτε για να μισεί, αλλά τα έχουμε μπερδέψει έτσι κι αλλιώς τα δημοσιογραφο-οπαδικά στη χώρα μας. Στην πραγματικότητα οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού είναι επαγγελματίες που πληρώνονται από κάποιο Μέσο.

Εξετάστε την ιδιοκτησία του Μέσου, διαβάστε τη συνολική αρθρογραφία, ακούστε τις εκπομπές εν συνόλω και μετά κοπιάστε να συζητήσουμε το ποιος γράφει και τι. Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που πίστεψαν άδολα ότι ο Στραματσόνι είναι κανονικός προπονητής, αλλά εντάξει κάποτε υπήρχαν κι αυτοί που πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη.

Τον Παναθηναϊκό τον αγαπά ο κόσμος του. Ο κόσμος του βέβαια τον έχει πληγώσει κιόλας. Α ξέχασα δεν έφταιγε το κουτάκι της μπύρας, έφταιγε ο Ίβιτς, δεν έφταιγε η φωτοβολίδα που τυχαία βρέθηκε εκεί, έφταιγε ο διαιτητής. Τελικά όταν λέμε κόσμος Παναθηναϊκού, κόσμος Ολυμπιακού, κόσμος ΑΕΚ ποιους ακριβώς εννοούμε;

Τους οργανωμένους, την οικογενειακή κερκίδα, τους επισήμους, τους απόδημους, εμάς τους πολυθρονάκηδες; Ε κάπου χρησιμεύουμε κι εμείς οι πολυθρονάκηδες, προσφέρουμε κάτι στην Παναθηναϊκή υπεραξία που κάποιοι διαπραγματεύονται ως τηλεοπτικά δικαιώματα και τα υποθηκεύουν για παίκτες τύπου Βέμερ.

Επειδή τον Παναθηναϊκό σίγουρα δεν τον αγαπά ο Φιλάρετος Καλτσίδης κι επειδή τον Παναθηναϊκό δεν γίνεται να τον αγαπά μόνο ο Γιαννακόπουλος, κάπου εκεί έξω ελπίζω να βρίσκεται μια απάντηση. Απάντηση όχι σε ένα άτομο, αλλά σε ένα σχέδιο. Εμένα μου λείπει ο μάνατζερ που θα το «τρέξει». Αλλιώς μέχρι και 40 εκατομμύρια μπορεί να βάλει κάποιος και να καταλήξει ο απόλυτος Εφιάλτης. Προς το παρόν ο μόνος που αναντίρρητα αγαπάει τον Παναθηναϊκό, είναι ο γιός μου κολλημένος στο refresh. Πρέπει να μετονομαστούμε σε F5 Panathinaikos.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.