Όλα τα σενάρια σε κάθε όμιλο στην Ευρώπη (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Όλα τα σενάρια σε κάθε όμιλο στην Ευρώπη (pics)

bet365

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στον ευρωπαϊκό τομέα ολοκληρώνονται με το «πακέτο» αγώνων του Οκτωβρίου και πολλές ομάδες είναι στο «κόλπο» της πρόκρισης για πρώτη θέση και μπαράζ.

Προκριματικά Μουντιάλ, Αυστρία – Σερβία, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Προηγήθηκε η ανάλυση της κατάστασης στον 8ο όμιλο, αυτόν της Εθνικής Ελλάδας, με όλα τα σενάρια που μπορεί να φέρουν τη «γαλανόλευκη» στη δεύτερη θέση και στα μπαράζ.

Εξάλλου, παρουσιάστηκε και η κατάσταση με τους δεύτερους κάθε ομίλου, καθώς και τι ισχύει για όσες ομάδες συμμετέχουν στη διαδικασία του Νοεμβρίου, όπου κάθε ομάδα που είναι runner-up στον όμιλό της θα μπει στη βάσανο των μπαράζ, με στόχο το πολυπόθητο εισιτήριο για το Μουντιάλ.

Συνοπτικά: Εννέα Εθνικές ομάδες, αυτές που θα κατακτήσουν την πρωτιά, θα κερδίσουν αυτόματα δικαίωμα παρουσίας στα γήπεδα στα γήπεδα της Ρωσίας. Οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες, θα χωριστούν σε γκρουπ «ισχυρών» και «ανίσχυρων», με βάση το FIFA Ranking και θα κληρωθούν σε ζευγάρια, δίνοντας αγώνες εντός κι εκτός έδρας. Οι τέσσερις θα προκριθούν στο Μουντιάλ. Η χειρότερη ένατη μένει εκτός διαδικασίας εξαρχής.

Εκτός του ομίλου που απασχολεί την καθ’ ημάς επικαιρότητα εντατικά, τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν σε όλα τα ανοικτά «μέτωπα». Σε άλλους λίγο, σε άλλους πολλοί, οι δυο τελευταίες αγωνιστικές θα κρίνουν τα πάντα.

Αναλυτικά:

1ος όμιλος:

7 Οκτωβρίου

Γαλλία - Βουλγαρία

Σουηδία - Λουξεμβούργο

Ολλανδία - Λευκορωσία

10 Οκτωβρίου

Γαλλία - Λευκορωσία

Ολλανδία - Σουηδία

Λουξεμβούργο - Βουλγαρία

Η Γαλλία είναι πρώτη και θεωρητικά, παίζοντας απέναντι σε Βουλγαρία (εκτός, 7/10)) και Λευκορωσία (εντός, 10/10), δεν θα έχει πρόβλημα να παραμείνει εκεί. Δεύτερη είναι η Σουηδία με 16, που υποδέχεται το Λουξεμβούργο (7/10) και στην τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στην Ολλανδία, στο μεγάλο παιχνίδι του ομίλου και της ημέρας (10/10). Οι «οράνιε» είναι τρίτοι με 13 και παίζουν εκτός με την τελευταία Λευκορωσία (7/10), πριν το ντέρμπι με τους Σκανδιναβούς. Οι Βούλγαροι με 12 βαθμούς έχουν ελπίδες, ακόμα και για την πρωτιά, όμως (ότ)αν χάσουν από τους Γάλλους (7/10) θα πουν «αντίο» σε κάθε πιθανότητα για τα μπαράζ. Την τελευταία αγωνιστική (10/10) ταξιδεύουν στο Λουξεμβούργο, σε ένα από τα πιο αδιάφορα παιχνίδια της διαδικασίας.

Πιθανότερο σενάριο: Γαλλία, Ολλανδία και Σουηδία προχωρούν με νίκες στην προτελευταία αγωνιστική, άρα ο όμιλος μένει ως έχει στην τελευταία αγωνιστική. Εκεί, οι «τρικολόρ» νικούν και παίρνουν την 1η θέση, ενώ για τη 2η όλα κρίνονται στο Ολλανδία-Σουηδία.

Αδύναμο σενάριο: Κάποιος ή κάποιοι εκ των τριών πρώτων «γκελάρει» το Σάββατο και στην τελευταία αγωνιστική είναι… αίμα κι άμμος! Ακόμα πιο απίθανο να γίνει η έκπληξη στο Γαλλία - Λευκορωσία την τελευταία αγωνιστική.

2ος όμιλος:

7 Οκτωβρίου

Ελβετία - Ουγγαρία

Ανδόρα - Πορτογαλία

Νησιά Φερόε - Λετονία

10 Οκτωβρίου

Πορτογαλία - Ελβετία

Ουγγαρία - Νησιά Φερόε

Λετονία - Ανδόρα

Η Ελβετία βρίσκεται κοντά στην πρωτιά-έκπληξη, αν και το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Πορτογαλία θα κριθούν τα πάντα. Όλες οι άλλες ομάδες του ομίλου είναι αποκλεισμένες. Οι Ελβετοί υποδέχονται την αδιάφορα Ουγγαρία (7/10) και οι Ίβηρες παίζουν εκτός με την Ανδόρα, πριν «συγκρουστούν» στο τελευταίο ματς. Αν δεν συμβούν… συνταρακτικά πράγματα, η ομάδα του Σάντος θα θέλει τη νίκη για να βγει πρώτη, με «όπλο» την έδρα και την πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων από αυτή της ομάδας του Πέτκοβιτς.

Πιθανότερο σενάριο: Πορτογαλία - Ελβετία τελευταία αγωνιστική, με τους φιλοξενούμενους να έχουν 27 και τους γηπεδούχους στους 24 και όλα να είναι ανοικτά.

Αδύναμο σενάριο: Ουγγαρία ή/και Ανδόρα να προσφέρουν ένα αποτέλεσμα το Σάββατο που θα θυμόμαστε για καιρό!

3ος όμιλος:

8 Οκτωβρίου

Γερμανία - Αζερμπαϊτζάν

Νορβηγία - Β. Ιρλανδία

Τσεχία - Σαν Μαρίνο

Εδώ δεν υπάρχουν σενάρια, αφού όλα έχουν κριθεί. Ακόμα και η χθεσινή νίκη των Γερμανών στο Μπέλφαστ ήταν αδιάφορη, αφού τα «πάντσερ» έχουν εξασφαλίσει την 1η θέση και οι Βορειοϊρλανδοί τη 2η, με την Τσεχία μην προλαβαίνει να φτάσει πιο ψηλά.

4ος όμιλος:

6 Οκτωβρίου

Αυστρία - Σερβία

Γεωργία - Ουαλία

Ιρλανδία - Μολδαβία

9 Οκτωβρίου

Σερβία - Γεωργία

Ουαλία - Ιρλανδία

Μολδαβία - Αυστρία

Η Σερβία προπορεύεται με διαφορά ασφαλείας κι αν κερδίσει στην Αυστρία (6/10) θα εξασφαλίσει την πρωτιά. Αν έρθει ισόπαλη στη Βιέννη, θα πρέπει μάλλον να περιμένει την τελευταία αγωνιστική, αφού δύσκολα η Γεωργία θα «κόψει» βαθμούς από την Ουαλία ή/και η Μολδαβία από την Ιρλανδία. Την τελευταία αγωνιστική, η «βρετανική μάχη» θα κρίνει τη δεύτερη (τουλάχιστον) θέση, ενώ αν οι Σέρβοι έχουν σκοπό να «αυτοκτονήσουν», δεν αποκλείεται κάποια από τις δυο να «πλασαριστεί» στην πρώτη θέση!

Πιθανότερο σενάριο: Δύο νίκες για τους Σέρβους και ντέρμπι μεταξύ Ουαλίας και Ιρλανδίας την τελευταία αγωνιστική, όπου η ομάδα του Κόουλμαν θα έχει και έναν παραπάνω βαθμό, άρα θα βολεύεται και με την ισοπαλία.

Αδύναμο σενάριο: Να μην κριθούν όλα στο ντέρμπι, αν Ουαλία και Ιρλανδία έχουν απωλέσει βαθμούς απόψε. Αν η Ουαλία νικήσει τους Γεωργιανούς και η Ιρλανδία έρθει ισόπαλη με τους Μολδαβούς, θα χρειάζεται νίκη με πολλά γκολ στο φινάλε. Αν η Ουαλία έρθει ισόπαλη ή ηττηθεί και η Ιρλανδία κερδίσει, η δεύτερη θα την περάσει στη βαθμολογία και θα έχει προβάδισμα για την πρόκριση στα μπαράζ. Αν χάσουν και οι δυο… θα τα έχουμε δει όλα!

Το… αδύνατο σενάριο: Ήττα των Ουαλών από τη Γεωργία, ήττα των Ιρλανδών από τη Μολδαβία, ισοπαλία μεταξύ τους και δυο νίκες των Αυστριακών με Σερβία και Μολδαβία. Με τις κατάλληλες διαφορές τερμάτων, η Σερβία θα είναι πρώτη και η Αυστρία δεύτερη, αφού θα έχει 15 βαθμούς, όσους και οι Ουαλοί!

5ος όμιλος

8 Οκτωβρίου

Πολωνία - Μαυροβούνιο

Δανία - Ρουμανία

Καζακστάν - Αρμενία

Τρεις ομάδες παίζουν με ενδιαφέρον και οι δυο μεταξύ τους. Η Δανία υποδέχεται την αξιόμαχη Ρουμανία και θέλει να δει τους Μαυροβούνιους να μην νικούν τους Πολωνούς εκτός έδρας, ώστε να προκριθεί ακόμα και με ήττα. Η ομάδα του Λεβαντόφσκι με τη σειρά της θέλει να μη χάσει, ώστε να μην «μπλέξει». Τέλος, το Μαυροβούνιο θέλει νίκη της Ρουμανίας μέσα στην Κοπεγχάγη, πράγμα μάλλον αδύνατο.

Πιθανότερο σενάριο: «Άσος» ή «Χ» της Πολωνίας με το Μαυροβούνιο και νίκη της Δανίας, με την κατάσταση στον όμιλο να μένει απαρράλακτη.

Αδύναμο σενάριο: «Διπλό» του Μαυροβουνίου στην Πολωνία, νίκη των Δανών και πρωτιά για τους Σκανδιναβούς.

6ος όμιλος

8 Οκτωβρίου

Λιθουανία - Αγγλία

Σλοβενία - Σκωτία

Σλοβακία - Μάλτα

Σε έναν από τους πιο αμφίροπους ομίλους, ήρθε η χθεσινή δραματική νίκη των Άγγλων με τους Σλοβένους να καταστήσει την κόντρα για τη δεύτερη υπόθεση πραγματική μάχη, μεταξύ τριών ομάδων! Η Σκωτία νίκησε τους Σλοβάκους και τους «καβάλησε» στη βαθμολογία και τώρα θέλει νίκη με τη Σλοβενία, ή ισοπαλία και να μη νικήσουν τη Μάλτα οι Σλοβάκοι.

Πιθανότερο σενάριο: Αν και όλα είναι ανοικτά στο Σλοβενία-Σκωτία, δεδομένου πως και οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη, οι Σκωτσέζοι θα δουν ξανά τη Σλοβακία να τους περνάει στη βαθμολογία. Ήτοι, «1» ή «Χ» στη Λιουμπλιάνα και «1» στη Μπρατισλάβα.

Αδύναμο σενάριο: Να καταφέρει κάτι η Μάλτα κόντρα στους Σλοβάκους, οπότε οι Σκωτσέζοι να περάσουν όπως και να έχει, έστω και με ισοπαλία με τη Σλοβενία. Αν όμως επιβεβαιωθεί το πρώτο σκέλος και οι Σλοβένοι νικήσουν τους Σκωτσέζους, τότε περνούν αυτοί ως δεύτεροι στα μπαράζ, αφού θα έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων!

7ος όμιλος:

6 Οκτωβρίου

Ισπανία - Αλβανία

Ιταλία - ΠΓΔΜ

Λιχτενστάιν - Ισραήλ

9 Οκτωβρίου

Ισραήλ - Ισπανία

Αλβανία - Ιταλία

ΠΓΔΜ - Λιχτενστάιν

Η «φούρια ρόχα» δεν φαίνεται πως θα χάσει την 1η θέση, εκτός αν καταφέρει να μη νικήσει Αλβανία και Ισραήλ. Η Ιταλία έχει αντίστοιχα εύκολα παιχνίδια, αλλά θα εύχεται «γκέλα» των Ισπανών για να ανέβει από τη 2η στην 1η θέση. Η Αλβανία έχει θεωρητικά κάποιες ελπίδες για τη δεύτερη θέση στον όμιλο, όμως (ότ)αν χάσει στο Αλικάντε δεν θα έχει κάποιο ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική, που υποδέχεται τους «ατζούρι». Όλες οι υπόλοιπες ομάδες παίζουν δίχως να προσβλέπουν σε κάτι.

Πιθανότερο σενάριο: 2X2 για τους Ισπανούς και τους Ιταλούς, με την κατάσταση να μην αλλάζει και τους δεύτερους να παίζουν στα μπαράζ.

Αδύναμο σενάριο: Μία ή δυο «στραβοπατήματα» των Ισπανών, αντίστοιχες νίκες για τους Ιταλούς και πρωτιά για την ομάδα του Βεντούρα. Τουλάχιστον εξωφρενικό το ενδεχόμενο να χάσει η Ιταλία και από ΠΓΔΜ στο Τορίνο και στην Αλβανία, με την τελευταία να κάνει «διπλό» στην Ισπανία και να κατακτά τη δεύτερη θέση, καλύπτοντας και τη διαφορά των τερμάτων!

9ος όμιλος

6 Οκτωβρίου

Κροατία - Φινλανδία

Τουρκία - Ισλανδία

Κόσοβο - Ουκρανία

9 Οκτωβρίου

Ουκρανία - Κροατία

Ισλανδία - Κόσοβο

Φινλανδία - Τουρκία

Σε αυτό τον όμιλο γίνεται ο «κακός χαμός», με 4 ομάδες να παίζουν για τις δυο πρώτες θέσεις! Η δεύτερη Ισλανδία ταξιδεύει στο Εσκισεχίρ, με τους τρίτους Τούρκους να θέλουν τη νίκη για να τους προσπεράσουν, ενδεχομένως και να ανέβουν πρώτοι, αν οι πρωτοπόροι Κροάτες «γκελάρουν» με την Φινλανδία! Παράλληλα, η Ουκρανία ταξιδεύει στο Κόσοβο και θέλει να αποφύγει ένα «στραπάτσο», ώστε να έχει κι εκείνη ελπίδες ακόμα και για την πρωτιά! Αν οι Ισλανδοί δεν χάσουν στην Τουρκία, απέναντι στο Κόσοβο στις 9/10 θα φτάσουν τους 20 ή τους 21 βαθμούς, που θα της χαρίσουν μια από τις δυο πρώτες θέσεις. Από την άλλη, αν οι Ουκρανοί κάνουν 2Χ2, φτάνουν τους 20 και από την 4η θέση που καταλαμβάνουν σήμερα, μπορεί να βρεθούν δεύτεροι ή και πρώτοι!

Πιθανότερο σενάριο: Κυριολεκτικά όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Η νίκη της Κροατίας με τη Φινλανδία φαίνεται αδιαπραγμάτευτη, όπως και το «διπλό» της Ουκρανίας στο Κόσοβο. Αν οι Ισλανδοί δεν χάσουν, η βαθμολογία θα είναι: Κροατία 19, Ισλανδία 17 ή 19 και Ουκρανία 17 και όλα θα κριθούν στο Ουκρανία - Κροατία την τελευταία αγωνιστική. Αν κερδίσουν οι Τούρκοι, τότε: Κροατία 19, Τουρκία 17, Ουκρανία 17, Ισλανδία 16 και στις 9/10 θα μετράνε μέχρι και τα γκολ!

Αδύναμο σενάριο: Να μη νικήσει η Κροατία τη Φινλανδία και να χάσει την πρωτιά που έχει τώρα. Επίσης, κάποιος εκ των Ουκρανίας και Ισλανδίας να μην κερδίσει το Κόσοβο. Σε αυτόν τον όμιλο, τίποτε άλλο δεν θα θεωρηθεί έκπληξη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως οι τρεις ομάδες κάτω από την Κροατία έχουν ακριβώς την ίδια διαφορά τερμάτων ως τώρα στον όμιλο!

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα