«Βλέπω ακόμη εφιάλτες με το 'χέρι του μπάσταρδου' Μαραντόνα»

«Βλέπω ακόμη εφιάλτες με το 'χέρι του μπάσταρδου' Μαραντόνα»

bet365

Ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής, Πίτερ Ριντ 31 χρόνια μετά το «χέρι του θεού» συγκλονίζει με όσα λέει για το γκολ του Μαραντόνα. «Θα μπορούσα να τον σταματήσω, ακόμα δεν μπορώ να κοιμηθώ, για μένα είναι απατεώνας».

Πρώτο τραπέζι Vista! Με ανανεωμένη πλατφόρμα και νέο mobile site. (21+)!

Ο Πίτερ Ριντ στον αλήστου μνήμης προημιτελικό με την Αργεντινή στο Μουντιάλ του 1986 ήταν ένας από τους Άγγλους που προσπάθησαν να σταματήσουν την επέλαση του Ντιέγκο Μαραντόνα στο «γκολ του αιώνα» δίχως να τα καταφέρει.

Ο 30χρονος τότε Ριντ διέπρεψε ως αμυντικός μέσος της Έβερτον. Τα «λιοντάρια» με το «χέρι του θεού», όπως έμεινε στην ιστορία το γκολ του «Πίμπε Ντ' Όρο» με το χέρι έμειναν εκτός νυμφώνος και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής προσπαθεί 31 χρόνια μετά να ξορκίσει τους δαίμονες του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αγγλικό Τύπο, ο Πίτερ Ριντ ομολόγησε πως ακόμη και σήμερα βλέπει το συγκεκριμένο γκολ στον ύπνο του μη μπορώντας να το ξεπεράσει.

«Υπάρχει ως flashback όταν κοιμάμαι η μέρα που εξαπατηθήκαμε από τον Ντιέγκο Μαραντόνα και το 'χέρι του θεού.

Δεν περίμενα πως ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι θα είχε τέτοια επίδραση πάνω μου. Εφτά χρόνια μετά το Μουντιάλ είχε κινδυνεύσει η καριέρα μου από έναν σοβαρό τραυματισμό όταν έσπασα το πόδι μου σε ένα ματς με τη Μπόλτον.

Μολονότι αποθεραπεύθηκα οι ψυχικές πληγές που μου προκάλεσε το γκολ του Μαραντόνα δεν κατάφερα να τις επουλώσω» τονίζει ο Ριντ προσθέτοντας:

«Πίστευα πως θα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία παίζοντας στο Μουντιάλ μετά από όσα κατέκτησα με την Έβερτον στην Αγγλία και την Ευρώπη.

Δεν είχα ιδέα για το τι θα συνέβαινε γιατί ήμουν ανίκανος να σταματήσω έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο οποίος το σόλο που έκανε εναντίον μας αναγνωρίστηκε ως το απόλυτο χάιλαϊτ του. Ήμουν μάρτυρας της ιδιοφυΐας αλλά και της απάτης του.

Το μεγαλύτερο ματς της καριέρας μου, ο προημιτελικός του Μουντιάλ '86 ορίστηκε από τον μεγαλύτερο αθλητικό ήρωα της Αργεντινής, ο οποίος παραμένει ως παλιάνθρωπος για τους Άγγλους.

Επίσης ακόμη με πληγώνει το γεγονός πως μας 'τελείωσε' σκοράροντας με το χέρι του. Έχω συμβιβαστεί με τον εαυτό μου πως δεν το ξεπεράσω ποτέ.

Η απάτη είναι βαριά λέξη ακόμη και στο ποδόσφαιρο και δεν μου αρέσει να κατηγορούν τους ποδοσφαιριστές, αλλά μπορώ να πω χωρίς να φοβάμαι πως θα έρθω σε αντιπαράθεση, ότι ο Μαραντόνα είναι απατεώνας. Υπάρχουν όρια και εκείνος τα ξεπέρασε. Δεν το χαρακτηρίζω ως το 'χέρι του θεού'. Ήταν το 'χέρι του μπάσταρδου'.

Τρεις δεκαετίες μετά είμαι απίστευτα απογοητευμένος που δεν μπόρεσα να τον σταματήσω. Θα μπορούσα να γίνω ο παίκτης που θα σταματούσε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, αυτός που εμπόδιζε τον αποκλεισμό της Αγγλίας από το Μουντιάλ. Θα μπορούσαμε να το κατακτήσουμε».

Ο παλαίμαχος αμυντικός μέσος αποκάλυψε πως πριν από μερικά χρόνια όταν συνάντησε τον Μαραντόνα στο Ντουμπάι ήθελε να του δαγκώσει το χέρι.

«Στα όνειρα μου ακόμα τρέχω. Ένας ψυχίατρος θα μπορούσε να ασχοληθεί με αυτό, αλλά δεν χρειάζομαι κανέναν να μου εξηγήσει γιατί βλέπω αυτά τα οράματα.

Πριν μερικά χρόνια τον συνάντησα στο Ντουμπάι και μιλήσαμε με την βοήθεια μεταφραστή. Πολύς κόσμος κατάλαβε λάθος πιστεύοντας πως ήθελα να φιλήσω το χέρι, αλλά προσποιήθηκα πως θέλω να το δαγκώσω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα