Ο Μάρτινς και η ελπίδα του Οκτώβρη

Ο Μάρτινς και η ελπίδα του Οκτώβρη

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Ο Μάρτινς και η ελπίδα του Οκτώβρη

bet365

Η -τέταρτη- εποχή Λεμονή αρχίζει σήμερα στο μεγάλο λιμάνι.

Ολυμπιακός – Ατρόμητος με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Φορτούνης σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Δεν έχει προηγούμενο. Σίγουρα όχι, τουλάχιστον, στην σύγχρονη ιστορία του κλαμπ. Πιθανόν θα πρέπει κάποιος να γυρίσει στα «πέτρινα», και άμα, για να βρει έναν Σεπτέμβρη σαν εκείνον που άφησε μόλις πίσω του ο Ολυμπιακός. Μέσα στην περιπέτεια. Ένα εικοσαήμερο και κάτι, στο όριο του.. σοκ! Από τις 5 του μήνα και τον τραυματισμό του Βούκοβιτς με την Εθνική Σερβίας που έβαλε δύσκολα στην «εξίσωση» των επιλογών μέχρι ακόμη και χθες το βράδυ όταν ο Τάκης Λεμονής αποφάσισε να στείλει στην εξέδρα πλάι σε Ζιλέ, Καπίνο και τον Κώστα Φορτούνη.

Ενδιάμεσα προέκυψε η αλλαγή προπονητή. Η μια νίκη σε έξι αναμετρήσεις. Το μεγαλύτερο παθητικό (11) από ενεργητικό (8) σε γκολ. Το μείον πέντε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα. Η αισθητή μείωση των πιθανοτήτων για την τρίτη θέση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Βρέθηκε ο Ολυμπιακός σε κατάσταση να δεχθεί δύο φορές σε ένα ημίχρονο από τρία γκολ! Απίστευτες ιστορίες, που είτε τον Μάη θα τις θυμούνται κάποιοι και θα γελούν, είτε αποτελούν την αφετηρία μιας πολύ δύσκολης σεζόν.

Οι Ερυθρόλευκοι εδώ και μια εβδομάδα για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση επιστράτευσαν έναν άνθρωπο που όχι μόνο εμπιστεύονται, αλλά που αποδεδειγμένα έχει σημαντική ικανότητα στη διαχείριση κρίσεων. Μια ζωή στον Ολυμπιακό, ο Λεμονής με ότι αυτό συνεπάγεται. Έχει πραγματικά καλές πιθανότητες να το «γυρίσει» γιατί και το ρόστερ της ομάδας είναι ποιοτικό, και κυρίως γιατί κανένα λάθος του Σεπτέμβρη δεν είναι... μη επανoρθώσιμο. Χρειάζεται όμως ο 57άχρονος μια αρχή. Και αυτή πρέπει οπωσδήποτε να του προκύψει σήμερα και όλας. ΄

Αν ο Ολυμπιακός μπει στο «τούνελ» της διακοπής με ατμόσφαιρα Σεπτέμβρη, το πρόβλημα μεγαλώνει επικίνδυνα και μια ματιά στο πρόγραμμα που ακολουθεί το μπερδεύει ακόμη παραπάνω. Αν το πρώτο απόγευμα του Οκτώβρη του δώσει ένα «σημάδι» ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε καλύτερα, τότε προφανώς και το πράγμα αλλάζει. Η ψυχολογία πρώτα από όλα. Με άλλο κέφι θα επιχειρήσει στις επόμενες δύο εβδομάδες ο «οργανισμός» να πάρει τα πάνω του.

Ο 57άχρονος μόλις προχθές είπε δημόσια πως «Είναι εύκολο να στήσεις μια ομάδα για να αμυνθεί και να παίξει με αντεπιθέσεις» αναφερόμενος στο ματς με τη Γιουβέντους. «Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά για να δημιουργήσουμε φάσεις και να βάλουμε γκολ. Αυτό είναι το δύσκολο» πρόσθεσε, έχοντας κατά νου όχι μόνο τον Ατρόμητο που το απόγευμα κατηφωρίζει στο Φάληρο, αλλά συνολικά το... Σούπερ Λιγκ πρόβλημα των πρωταθλητών. Μια διοργάνωση που η τελευταία νίκη ήρθε 26 Αυγούστου (!).

Τι σκοπεύει να «δοκιμάσει»; Σε πρώτη φάση ένα σχήμα με 2+1 δημιουργούς και 1+1 εκτελεστές. Η χθεσινή προπόνηση έδωσε την αίσθηση πως Μάρτινς και Οφόε θα σταθούν μπροστά από τον Ρομαό στον άξονα. Ότι ο Καρσελά θα πάρει τον δεξιό διάδρομο, και ότι αριστερά θα είναι ο Μπεν με σαφή οδηγία να πατά περιοχή δίπλα στον Τζούρτζεβιτς.

Σχήμα που εάν και εφόσον θα κάνει σήμερα την πρώτη του «παρουσία». Τον Μάρτινς ο Χάσι δεν τον... έβλεπε. Ο Λεμονής που τον γνωρίζει από πέρσι τον εμπιστεύεται. Ο Πορτογάλος πέρσι τέτοια εποχή, ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της αντεπίθεσης του Ολυμπιακού. Στο διάστημα με τις διαδοχικές νίκες επί της ΑΕΚ (σαν... αύριο το 3-0), του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στο «Καραϊσκάκης» που άλλαξαν τα δεδομένα. Να τον δούμε και φέτος...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής