Ο Ολυμπιακός, ο Λιβάγια, ο Ιγκουαίν και το μάθημα

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Ολυμπιακός, ο Λιβάγια, ο Ιγκουαίν και το μάθημα

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται στο blog του στο gazzetta σε μία σημαντική διαπίστωση από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους και την ΑΕΚ.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να κρυβόμαστε-ο Ολυμπιακός σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος είναι μία ομάδα που χρειάζεται να βρει λύσεις δυστυχώς σε αρκετά αγωνιστικά θέματα του κι όχι μόνο σε ένα η δύο, αφού ο Χάσι την είχε αδούλευτη την ομάδα σε πολλά κομμάτια.

Έτσι, η μοναδική επιλογή κατά την γνώμη μου είναι να κοιτάζει να διορθώνει ο Ολυμπιακός σιγά σιγά ό,τι μπορεί μέσα από την σωστή αξιολόγηση των παιχνιδιών του. Για παράδειγμα, στα δικά μου μάτια χρειάζεται να αποτελέσει αντικείμενο ανάλυσης, προκειμένου να μην τριτώσει το κακό, αυτό που συνέβη και στα δύο τελευταία παιχνίδια του, με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και τη Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ…

Εξηγώ: όλοι διαπιστώσαμε ότι ο Ολυμπιακός έφαγε και τα πέντε του γκολ (3+2) στο τελευταίο 30λεπτο!!! Προφανώς, κάτι που έχει να κάνει με τον παράγοντα έλλειψης φρεσκάδας, καθαρού μυαλού κλπ. Όμως, δεν ήταν μόνο αυτό, λέω εγώ. Γιατί ο Ολυμπιακός και στα δύο αυτά παιχνίδια του την πάτησε όταν ο αντίπαλος πέρασε αλλαγή ένα δεύτερο σέντερ φορ! Την Κυριακή τον Λιβάγια και την Τετάρτη τον Ιγκουαίν.

Μέχρι εκείνη την στιγμή η ομάδα δεν είχε φάει γκολ-δηλαδή για ένα ημίχρονο με την ΑΕΚ και για 60 λεπτά με τη Γιουβέντους. Όμως, η είσοδος ενός εξτρά επιθετικού, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα του, με συνέπεια, σε συνδυασμό και με την παράμετρο της κούρασης, να έρθουν τα γκολ για την ΑΕΚ στο 64’, 80’ και 89’ και για τη Γιουβέντους στο 69’ και το 80’…

Ο Λιβάγια με τον Αρούχο πιο κεντρικά κι οι Χριστοδουλόπουλος και Μάνταλος από τα πλάγια ήταν μία τετράδα που δεν αντιμετωπίστηκε σωστά. Όπως, για να είμαστε ρεαλιστές, δεν στάθηκε δυνατό να αντιμετωπιστούν επαρκώς κι η τριπλέτα Ντάγκλας Κόστα-Ιγκουαίν-Μάντζουκιτς με τον Ντιμπάλα από πίσω.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι και τα πέντε γκολ ο Ολυμπιακός τα έφαγε μετά την είσοδο των δύο αυτών σέντερ φορ. Να θυμίσω δε ότι ο Λιβάγια έκανε την προσωπική ενέργεια στο 3-2 της ΑΕΚ, ο δε Ιγκουαίν έβαλε ο ίδιος το 1-0 της Γιουβέντους κι έφτιαξε το 2-0…Κι αν θέλετε να το πάμε πιο μακριά: με το που μπήκαν αλλαγή οι δύο εξτρά σέντερ φορ, πριν καν αρχίσουν να σκοράρουν οι ομάδες τους, είχαν κάνει κι άλλες ευκαιρίες, η ΑΕΚ με τους Μπακάκη κι Αραούχο (από ενέργεια πάλι του Λιβάγια) κι η Γιουβέντους με τον Μάντζουκιτς, του οποίου η μετατόπιση λίγο πλάγια έφερε τη μεγάλη διαφορά ύψους με τον Φιγκέϊρας. Άρα, φαινόταν, πριν καν τα γκολ, το ζήτημα.

Συνεπώς, αυτό που είδαμε στους δύο αγώνες, τους οποίους έχασε ο Ολυμπιακός, πρέπει να γίνει ένα καλό μάθημα στην ομάδα και να βρει τρόπους να το κοντρολάρει καλύτερα. Μα με τρίτο στόπερ (όπως ήταν έτοιμος ο Λεμονής να βάλει τον Μποτία, αλλά δεν πρόλαβε), μα κάπως αλλιώς, αλλά σίγουρα οφείλει να έχει λύσεις όταν θα το ξαναβρεί μπροστά της. Δεν είναι δυνατόν, η προσθήκη ενός φορ, να φέρνει τέτοια μεγάλα προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Εντάξει, δεν έχουν…πολλές ομάδες την πολυτέλεια να φέρνουν αλλαγή τον…Ιγκουαίν, αλλά είδαμε τι έγινε και με τον Λιβάγια, έναν καλό κυνηγό τον οποίο όμως ξεφορτώθηκε με χαρακτηριστική ευκολία το καλοκαίρι η Λας Πάλμας, δίνοντας τον δανεικό στην ΑΕΚ, χωρίς πολλά πολλά…

Και, παρεμπιπτόντως, χωρίς να κάνω συγκρίσεις βέβαια, ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο Ατρόμητος έχει ένα σέντερ φορ, που εσχάτως έρχεται από τον πάγκο κι εγώ δεν τον θεωρώ καθόλου άσχημο, τον Ντάουντα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.