Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (vid)

bet365

Με 2 γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (αυτ. Μιχαήλ, Μολίνς), σε ένα ματς με χαρακτήρα συλλαλητηρίου κατά του Αλαφούζου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και μετά από καιρό υπήρξαν χαμόγελα.

Για αδρεναλίνη χωρίς όρια, παίξε νόμιμα live στοίχημα. (21+)!

Ξεκάθαρο έκανε ο κόσμος σε παίκτες και προπονητή ότι θα είναι παρών στα δύσκολα. Στις ιστορικές και πολύ δύσκολες στιγμές που βιώνει ο σύλλογος, οι οπαδοί του σχεδόν γέμισαν τη Λεωφόρο και έδωσαν πνοή στην ομάδα, που έπρεπε να σκεφτεί το αγωνιστικό κομμάτι και κατάφερε πολύ γρήγορα να «σβήσει» το ματς με τον ΠΑΣ, με δυο γκολ μέχρι και το 13'.

«Σε χτύπησαν οι εντός κι εκτός εχθροί σου...» και «θα σε τελειώσουμε εμείς» με αποδέκτη τον Αλαφούζο, τα πανό γεμάτα νόημα από τους οργανωμένους φίλους των «πράσινων».

Έτσι έπαιξαν:

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρουσίασε τον Παναθηναϊκό με το 4-3-2-1. Ο Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε την πράσινη εστία και στην τετράδα της άμυνας από αριστερά προς τα δεξιά βρέθηκαν οι Χουλτ, Μολέδο, Κολοβέτσιος και Κουλιμπαλί. Ο Σιλά στα χαφ ήταν λίγο πιο πίσω από τους Κουρμπέλη και Χίλιεμαρκ, ενώ ο Μολίνς είχε βοήθειες από τους Άλτμαν (αριστερά) και Βιγιαφάνιες (δεξιά). Ο Αργεντινός γύριζε και λίγο πιο πίσω σε κεντρικό ρόλο για να βοηθήσει και στην οργάνωση.

Ο ΠΑΣ παρατάχθηκε με το 3-5-2, με τον Βελλίδη κάτω απ' τα γκολπόστ και τους Μιχαήλ, Μαυροπάνο και Τζημόπουλο στα μετόπισθεν. Στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής οι Καρανίκας και Μπουκουβάλας δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Κοζορώνης και Γαρουφαλιάς και πιο μπροστά ο Μανθάτης σε ελεύθερο ρόλο. Επιθετικοί οι Μπρούνο Χαλκιαδάκης και Γιάκος.

Το ματς:

Το παιχνίδι είχε τελειώσει από τα πρώτα 13 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός είχε σκοράρει ήδη δύο φορές με το αυτογκόλ του Μιχαήλ και το φάουλ του Μολίνς και είχε το προβάδισμα ασφαλείας σε ένα ματς που δεν έδειχνε να ξεφεύγει από τον έλεγχο των πράσινων. Η ώθηση του κόσμου και η συνεχής στήριξη στους ποδοσφαιριστές με συνθήματα και παλμό, έκανε το τριφύλλι να φτάσει στο ευνοϊκό σκορ από νωρίς και να μην αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα από τον ΠΑΣ. Από σέντρα του Χουλτ στο 11' ο Χίλιεμαρκ προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά όμως η μπάλα χτύπησε στον Μιχαήλ και κατέληξε στα δίχτυα, ενώ, δύο λεπτά αργότερα, ο Μολίς με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στο τριφύλλι.

Οι Γιαννιώτες προσπαθούσαν κυρίως από αριστερά με τον Μπουκουβάλα να γεμίζει με μπαλιές την πράσινη περιοχή, δίχως όμως να προκύπτει κάτι καλό για την ομάδα του από τις προσπάθειες που έπαιρνε. Ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης ήταν εκείνος που είχε δύο καλά σουτ, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει με γροθιες στο 24' και τον Μολέδο να παρεμβαίνει προ του Γερμανού πορτιέρο στο 44'. Οι πράσινοι έπαιζαν κυρίως από δεξιά με τους Κουλιμπαλί και Βιγιαφάνιες, ο Χίλιεμαρκ βοηθούσε αρκετά από τον άξονα, ενώ, στην άμυνα, οι Μολέδο και Κολοβέτσιος είχαν τις λύσεις ακόμα και σε κάποιες πολύ μικρές κακές στιγμές τους.

Ο κόσμος δεν σταμάτησε να τραγουδάει στην εξέδρα και αυτό ήταν το καλύτερο τονωτικό για τους πράσινους ώστε να συνεχίσουν να παίζουν με τρόπο που διατηρούσε τον ενθουσιασμό των οπαδών. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτιαξαν φάσεις για γκολ, έβαζαν τη μπάλα στην περιοχή του Βελλίδη και στο 62' ο Χίλιεμαρκ δεν κατάφερε να χριστεί... κανονικά σκόρερ, από τη στιγμή που το σουτ που έκανε ελεύθερος από το ύψος της περιοχής έπειτα από ωραία συνεργασία των Χουλτ και Λουντ, έφυγε πολύ άουτ... Ο ΠΑΣ κατάφερε σε ορισμένες περιπτώσεις να ψάξει κάτι καλό με γεμίσματα στην περιοχή του Βλαχοδήμου, η άμυνα του τριφυλλιού μπορεί να ολιγώρησε σε 1-2 στιγμές, αλλά οι φιλοξενούμενοι αποτύγχαναν να στείλουν με ορθόδοξο τρόπο τη μπάλα προς την εστία. Παντελώς ακίνδυνοι οι Κόντε, Σολτάνι και Μπρούνο Χαλκιαδάκης για τις όποιες ιδέες είχε για την επίθεση ο κόουτς του ΠΑΣ, ενώ όσο περνούσαν τα λεπτά ερχόταν και η χαλαρότητα στους πράσινους που δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν σωστά τις στιγμές που θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει σε κάποιο γκολ επιπλέον.

MVP: Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ. Ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου γκολ, άσχετα αν δεν του πιστώθηκε, ήταν δραστήριος, βοηθούσε επιθετικά, είχε τρεξίματα.

Στο ύψος του: Ο Γιακούμπα Σιλά. Κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται. Ήταν πολύ καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, δεν ρίσκαρε πολύ, στήριζε πολύ την άμυνα. Έπαιξε με το δυνατό του κορμί τους αντιπάλους. Κοντά του για τη διάκριση και ο Χουλτ που ήταν αρκετά καλός από αριστερά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μανθάτης δεν εκτέλεσε σωστά τον ελεύθερο ρόλο που είχε μπροστά από τους χαφ του ΠΑΣ. Ήταν η πρώτη αλλαγή του Γιάννη Πετράκη, αφού αδυνατούσε να φτιάξει παιχνίδι για την ομάδα του.

Η γκάφα: Ο Μιχαήλ έχει αφήσει μόνο τον Χίλιεμαρκ να πάρει την κεφαλιά στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού. Είναι τυχερός που ο χαφ των πράσινων δεν βρίσκει καλά τη μπάλα, αλλά τρομερά άτυχος που χτυπάει πάνω του και καταλήγει στα δίχτυα.

Το στραγάλι: Δεν έδωσε ιδιαίτερες αφορμές για γκρίνιες ο Σκουλάς από τον Σύνδεσμο Θεσσαλίας. Σωστή και η κίτρινη στο φάουλ από το οποίο ο Παναθηναϊκός πέτυχε το δεύτερο γκολ. Δεν υφίσταται πλέον ζήτημα τελευταίου παίκτη, αλλά προφανής θέσης για γκολ. Έχασε ο επόπτης τη φάση του 61' με τον Σολτάνι που βγήκε μόνος με τον Βλαχοδήμο και αστόχησε, όμως υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Εντός γηπέδου, υπάρχει ζωή. Υπάρχει σφυγμός. Χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα ο Παναθηναϊκός, αλλά δεδομένων των συνθηκών, το γεγονός πως το ματς τελείωσε από το 13' και μέσα σε δύο λεπτά, είναι ένα συν για τον Παναθηναϊκό. Σημαντική η στήριξη του κόσμου που ενέπνευσε τους παίκτες του Ουζουνίδη, που όμως μπορούσαν περισσότερα και επιθετικά και στη δουλειά για την υπεράσπιση του σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Σιλά, Χίλιεμαρκ (77' Δώνης), Κουρμπέλης, Άτλμαν (61' Λουντ), Βιγιαφάνιες (68' Μουνιέ), Μολίνς

ΠΑΣ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Γιάκος, Τζημόπουλος, Χαλκιαδάκης, Καρανίκας (65' Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (56' Κόντε), Μανθάτης (59' Σολτάνι), Μαυροπάνος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα